تور لحظه آخری
امروز : شنبه ، 24 شهریور 1403    احادیث و روایات:  امام علی (ع):خداشناس ترين مردم پر درخواست ترين آنها از خداست.
سرگرمی سبک زندگی سینما و تلویزیون فرهنگ و هنر پزشکی و سلامت اجتماع و خانواده تصویری دین و اندیشه ورزش اقتصادی سیاسی حوادث علم و فناوری سایتهای دانلود گوناگون شرکت ها




آمار وبسایت

 تعداد کل بازدیدها : 1815618376




هواشناسی

نرخ طلا سکه و  ارز

قیمت خودرو

فال حافظ

تعبیر خواب

فال انبیاء

متن قرآن



اضافه به علاقمنديها ارسال اين مطلب به دوستان آرشيو تمام مطالب
archive  refresh

بخش سوم/بررسي تاريخي جزيره‌الخضراء


واضح آرشیو وب فارسی:خبرگزاري قرآني ايران: بخش سوم/بررسي تاريخي جزيره‌الخضراء
گروه خبرنگاران افتخاري / جمشيد غضنفري: اختلاف در سند، تناقض‏ در متن و نيز ريشه‏هاي تاريخي و رواني شكل‏گيري اين داستان، از جمله مواردي بود كه در قسمت‌هاي پيشين بدان پرداخته شد. جزيره خضراء، جزيره‌اي خوش آب و هوا در درياي مديترانه است و در اقيانوس اطلس نيز جزيره‌اي به نام مثلث برمودا وجود دارد كه خوش آب و هوايي و البته به خاطر وضعيت خاص جوّي كه بر آن منطقه حاكم است اتفاقات خاصي در آن منطقه روي مي‌دهد كه آن را به گونه‌اي به جزيره خضراء ربط مي‌دهند. حال آيا هيچ ارتباطي بين اين دو جزيره وجود دارد؟ و در نتيجه ارتباطي بين اتفاقات رخ داده در مثلث برمودا و امام عصر (عج) وجود دارد؟ براي روشن شدن بحث به توضيحات بيشتري در مورد مثلث برمودا مي‌پردازيم.
مثلث ‏برمودا

در جنوب غربي ايالات متحده آمريكا، منطقه‏اي وجود دارد كه به مثلث ‏برمودا معروف است . رسانه‏هاي غربي، با افسانه‌سازي‏هاي جهت‌دار درباره آن، خواسته‏اند اين منطقه را، منطقه‏اي مرموز و پر خطر قلمداد كنند .

در اين مقاله ضمن بررسي اين موضوع، تطبيق نا به ‏جاي آن بر «جزيره خضراء» مورد نقد و ارزيابي قرار خواهد گرفت.

موقعيت جغرافيايي برمودا « Bermuda »

در مقابل ايالت‏هاي جورجيا، كارولينا و فلوريداي آمريكا، جزايري به نام «برمودا» وجود دارد. در جنوب اين جزاير، جزاير باهاما، پرتوريكو، دومينيكن، هائيتي، جامائيكا و كوبا قرار دارد.

جزاير «برمودا»، با 4/54 كيلومتر در 934 كيلومتري شرق سواحل آمريكا قرار دارد و متشكل از 150 جزيره مرجاني است كه فقط بيست مورد آن قابل سكونت است. جمعيت آن حدود، 650000 هزار نفر و نژاد مردم آن سياه، سفيد و دو رگه است. اكثر مردم آن جا پروتستان هستند و هاميلتون مركز آن است.

«برمودا» از قديمي‏ترين مستعمرات انگلستان است.

شرح مناطق مثلث ‏برمودا

اين مثلث، يك مثلث فرضي است كه راس آن، جزاير برمودا و قاعده آن، ايالات متحده آمريكا (ايالت‏هاي جنوب شرقي) و اضلاع آن كشورهاي كوبا، هائيتي، دومينيكن و جامائيكا را شامل مي‏‌شود. (1)

وضعيت كشورهاي واقع در منطقه مثلث ‏برمودا

كوبا: با بيش از 160 جزيره - در جنوب سواحل فلوريداي آمريكا و شمال غرب درياي كارائيب واقع شده است.

جمعيت آن در سال 1979 م. حدود ده ميليون نفر بوده است كه اكثرا مسيحي‏اند و زبان آن اسپانيولي است.

هائيتي (Haiti): «هائيتي‏» نيز از مستعمرات اسپانيا بود. رقابت ‏بين استعمارگران اروپايي، موجب بروز جنگ‏هاي متعددي، در اين منطقه شد. فرانسويان و انگليسي‏ها، به حمايت از دزدان دريايي، به آزار اسپانيايي‏ها مي‏پرداختند؛ بالاخره فرانسويان آن جا را متصرف شدند و تا اوايل قرن نوزدهم، هائيتي را در استعمار خود داشتند .(2)

باهاما (Bahamas): باهاما، شامل حدود 70 جزيره و 2000 جزيره صخره‏اي است . كريستف كلمب در 1492 م . آن را كشف و به اسپانيا ملحق كرد. در قرن هفده و هيجدهم ميلادي، بين انگليس و اسپانيا، جنگ‏هايي بر سر «باهاما» روي داد كه منجر به تصرف آنها در سال 1783 م . به وسيله انگليس شد.

مثال مشهور و جاري اين مدعا، تبليغات فريبكارانه آمريكا درباره تروريسم است . مجموعه تبليغات جهاني درباره «تروريسم‏» براي كسي كه آن روي سكه را نديده باشد، ترديدي باقي نمي‏گذارد كه فلسطينان، حزب الله و ... ، تروريست هستند و آمريكا و اسرائيل، از خود دفاع مي‏كنند!

جامائيكا و دومينيكن: وضعيت اين كشورها نيز كمابيش، همانند كوبا، باهاما و هائيتي بود. رقابت استعمارگران اروپايي و ظهور قدرت جديدي به نام «ايالات متحده آمريكا» در مجاروت آنها، شرايط زير را براي اين منطقه فراهم كرد:

1. كودتاهاي متعدد متكي به نفوذ استعمارگران

2 . رقابت‏هاي فشرده نظامي به ويژه در درياهاي منطقه

3 . مبارزات مستمر و پي‏گير مردم به شكل‏هاي مختلف نظامي و سياسي .

جنگ سرد

پس از پايان جنگ جهاني دوم و با ظهور دو قدرت بزرگ (آمريكا و شوروي) و تقسيم مناطق مختلف جهان در بين خود؛ شرايط بروز جنگ سرد و رقابت‏هاي مختلف سياسي - اقتصادي و نظامي در بين اين دو قدرت، آغاز شد.

هر كدام از اين قدرت‏ها، در پي بسط نفوذ خويش و حفظ آن - به ويژه در مناطق استراتژيك - بودند.

از جمله مناطق بسيار مهم، منطقه «مثلث ‏برمودا» بود؛ چرا كه با فاصله كمي در نزديكي ايالات متحده آمريكا قرار داشت و منطقه‏اي كاملا مهم و سوق‏الجيشي، براي تسلط بر اقيانوس اطلس، درياي كارائيب، آمريكاي مركزي و لاتين به شمار مي‏رفت.

سوابق استعماري آمريكا، در اين منطقه موجب بروز حركت‏هاي رهايي‏بخش گسترده‏اي شد و شوروي نيز - كه شرايط را براي حضور در اين منطقه مساعد مي‏ديد - با پشتيباني از اين حركت‏ها، جاي پاي خود را در منطقه، محكم كرد و در سال‏هاي جنگ سرد، كوبا و مثلث «برمودا» را، به عنوان يكي از مناطق مهم اين مرحله از قرن بيستم، مطرح كرد.

تحريك ضد انقلابيان و ايجاد درگيري‏هاي مختلف در منطقه، از ديگر حوادث دهه‏هاي 1950- 1970 ميلادي است .

افسانه‏سازي‏هاي استعمارگران

سال‏هاي طولاني حضور استعمارگران در اين منطقه و رقابت‏هاي موجود در بين آنها و مبارزات و سركوب‌هايي كه صورت مي‏گرفت؛ زمينه را براي پيدايش افسانه‏ها و تخيلات فراهم كرد؛ به طوري كه بسياري از حوادث به وجود آمده؛ به عوامل ناشناخته، نسبت داده مي‏شود.

از ديگر مواردي كه بايد در اين دوره مورد توجه قرار داد، موضوع دزدان دريايي و حمايت رقيبان استعماري از آنها براي ضربه زدن به منافع رقيب است. طبيعي است كه اين دزدان دريايي، مايل نبودند از خود نام و نشان به جا بگذارند؛ بلكه صرفا به دنبال اهداف خويش بودند.

مجموعه اين عوامل، فضايي ابهام‏آميز و ترسناك را بر منطقه حاكم كرد و زمينه را براي شكل‏گيري «افسانه‏ها» و «انتساب حوادث به عوامل ناشناخته‏» آماده كرد.

بررسي مدارك موجود

با بررسي و پژوهش مدارك مربوط به حوادث «مثلث ‏برمودا» روشن مي‏شود كه ريشه بسياري از آنها، فقط در مطبوعات است؛ آن هم نه مطبوعاتي نامعتبر و غيرقابل اعتماد كه براي جلب مشتري و خواننده، مطلبي را منتشر مي‏سازند.

غيرقابل اعتماد بودن مداركي، مانند روزنامه‏ها و مجلات، در اين گونه موضوعات، مساله‏اي نيست كه نيازمند دليل باشد؛ زيرا اگر كسي به اين گونه رسانه‏ها اعتماد كند، به سرعت ‏با سؤالات فراوان روبه‏رو خواهد شد.

از اين رو استناد به چنين مدارك و يا مدارك و عناوين ناشناخته، هيچ مطالب علمي را اثبات نمي‏كند.

«مثلث ‏برمودا» و آب و هواي آن

مثلث ‏برمودا و كشورها و مناطق واقع در آن، از نظر آب و هوا و جريان‏هاي دريايي، وضعيت ويژه‏اي دارند. جريان آب‏هاي گرم «گلف استريم‏» - كه از خليج مكزيك آغاز شده و تا شمال درياي اطلس ادامه مي‏يابد - يكي از اين ويژگي‏ها است.

اين جريان آب گرم - كه با فشار زياد، از خليج مكزيك به سمت اقيانوس اطلس جريان دارد - شرايط خاصي را در منطقه ايجاد مي‏كند. تلاطم آب دريا، غرش امواج، مه گرفتگي و ... از جمله خصوصيات اين جريان است.

«گلف استريم‏» (Gulf Stream) مهم‏ترين جريان دريايي است كه از خليج مكزيك (واقع بين كوبا و فلوريدا) شروع مي‏شود. اين جريان با سرعت پنج كيلومتر در ساعت، حركت مي‏كند و پهناي آن 145 كيلومتر است. ژرفاي آن در برخي نقاط، به 800 متر مي‏رسد و در هر دقيقه، دو بليون تن آب را در امتداد سواحل «فلوريدا» بر روي هم مي‏خزاند.

«گلف استريم‏»، در امتداد ساحل اقيانوس اطلس (در اطراف آمريكا) حركت مي‏كند . سپس از دماغه «كاد» (در ماساچوست) گذشته، به طرف مشرق مي‏پيچد، آن گاه عرض اقيانوس اطلس را طي مي‏كند و بر عرض آن افزوده مي‏شود. در آن جا حرارتي كه از نواحي گرمسير با خود آورده بود، از دست مي‏دهد و به شعبه‏هاي زيادي تقسيم مي‏شود. يكي از آنها، سواحل «ايسلند» را مي‏شويد و ديگري كرانه‏هاي «انگلستان و نروژ» را در مي‏نوردد و در آن جا يخ‏هاي قطبي را به عقب مي‏راند و شاخه بزرگي از آن نيز در امتداد سواحل آفريقا، به جنوب مي‏پيچد. (3)

خصوصيت ديگر آن، وزش طوفان‏هاي موسمي است كه با سرعت‏ بالاي يكصد كيلومتر، در اين مناطق مي‏وزد . شدت اين جريانات، به حدي است كه در موارد متعددي، ايالات شرقي آمريكا را نيز در برمي‏گيرد و موجب بروز خسارات فراوان، در اين منطقه مي‌شود.

نتيجه‏گيري

از مجموع مطالب گذشته، روشن مي‏شود كه «مثلث ‏برمودا»، به دليل شرايط مختلف سياسي، نظامي و جغرافيايي، منطقه‏اي حادثه‏خيز است و به همين دليل و نيز وجود انگيزه‏هاي سياسي براي مخفي ماندن عوامل حادثه‌ساز، باعث ‏شكل‏گيري افسانه‌هايي در اذهان مردم و سپس در مطبوعات و رسانه‏ها شده است.

آنان با اختفاي كشتي‏هاي خود، خبر از ناپديد شدن آن مي‏دادند و از شركت‏هاي بيمه، غرامت دريافت مي‏كردند. سپس همان كشتي را با نام ديگر و تغيير بعضي از ظواهر، در نقطه‏اي ديگر به ثبت رسانده و مجددا مي‏فروختند و يا از آن بهره‏برداري مي‏كردند.

مناطق ديگر خطرخيز جهان

در برخي نقاط كره زمين نيز محدوده‏هايي يافت مي‏شود كه «خطرخيز» هستند و به جهت‏ حوادثي كه در آن رخ داده است، شهرتي كسب كرده‏اند؛ مانند «مثلث ‏شيطان‏» در اقيانوس آرام كه در نزديكي‏هاي ژاپن قرار دارد و به دليل كثرت حوادث دريايي در آن به «مثلث ‏شيطان‏» معروف شده است.

ترافيك سنگين هوايي و درياي منطقه برمودا

«جزيره برمودا» - سالانه پذيراي صدها هزار جهانگرد است - و نيز ساير مناطق واقع شده در «مثلث‏ برمودا»، از پرترافيك‏ترين مناطق دريايي و هوايي جهان به شمار مي‏آيد. ده‏ها خط هوايي، روزانه به اين منطقه پرواز دارند و صدها خط دريايي در اين منطقه، به حمل مسافر و بار مشغول‏اند و هيچ توجهي به افسانه‏هاي ساخته شده درباره «مثلث‏ برمودا» ندارند. (4)

تبليغات استعماري

استعمارگران و ابرقدرت‏هاي جهان - به ويژه آمريكا و رسانه‏هاي غربي - هر زمان كه سياست‏شان اقتضا كند، فضاهايي را ايجاد مي‏كنند كه بسيار اغفال كننده و وارونه نشان‌دهنده حقايق است.

در مورد «برمودا» نيز همين پديده - به دلايلي كه قبلا گذشت - اتفاق افتاده است.

مثال مشهور و جاري اين مدعا، تبليغات فريبكارانه آمريكا درباره تروريسم است . مجموعه تبليغات جهاني درباره «تروريسم‏» براي كسي كه آن روي سكه را نديده باشد، ترديدي باقي نمي‏گذارد كه فلسطينان، حزب الله و ... ، تروريست هستند و آمريكا و اسرائيل، از خود دفاع مي‏كنند!

تبليغات جهت‌دار، درباره «مثلث ‏برمودا» و حادثه‏هاي آن نيز براي برخي افراد بي‏اطلاع و يا افسانه‏گرا، چنين تخيلي را پيش آورده كه واقعا در آن جا خبر ويژه‏اي است. براي مثال همين شرايط، زمينه را براي سوءاستفاده برخي از فرصت‏طلبان، فراهم مي‏ساخت . آنان با اختفاي كشتي‏هاي خود، خبر از ناپديد شدن آن مي‏دادند و از شركت‏هاي بيمه، غرامت دريافت مي‏كردند. سپس همان كشتي را با نام ديگر و تغيير بعضي از ظواهر، در نقطه‏اي ديگر به ثبت رسانده و مجددا مي‏فروختند و يا از آن بهره‏برداري مي‏كردند.

گزارش‏هاي نظامي

يكي از مستندات داستان‏سرايان «مثلث‏ برمودا»، گزارش‏هاي نظامي است . گرچه به نظر مي‏رسد بيشتر آنان، ساختگي و بدون مدرك باشد؛ ولي اين نكته روشن است كه «مسائل نظامي‏» از اخبار سري به شمار مي‏رود و در بسياري از موارد، پس از خبرهاي ساختگي نظامي، به جهت ردگم‏ كردن و پوشش دادن به حركات نظامي، انتشار يافته است .

بنابراين در مقوله خبرهاي نظامي، بايد اين مطلب مورد توجه باشد، خصوصا وقتي سند اخبار رسانه‏ها باشد.

از مجموع مطالب گذشته، روشن مي‏شود كه «مثلث ‏برمودا» ، به دليل شرايط مختلف سياسي، نظامي و جغرافيايي، منطقه‏اي حادثه‏خيز است و به همين دليل و نيز وجود انگيزه‏هاي سياسي براي مخفي ماندن عوامل حادثه‌ساز، باعث ‏شكل‏گيري افسانه‌هايي در اذهان مردم و سپس در مطبوعات و رسانه‏ها شده است.

موقعيت جزيره خضراء

چنان كه در شماره‏هاي پيشين بيان شد، محل «جزيره خضراء» در درياي سفيد مديترانه فعلي است. اين وصف، از گذشته‏هاي بسيار دور، براي اين دريا اطلاق مي‏شد و هم اكنون نيز به همين نام خوانده مي‏شود. دليل آن نيز رسوبات سفيد رنگ بستر دريا است؛ به گونه‏اي كه آب آن، سفيد به نظر مي‏رسد. چنان كه درياي سياه و درياي سرخ نيز به همين دليل، سياه و سرخ ناميده شده‏اند .

بنابراين محل «جزيره خضراء» در داستان جزيره با سواحل غربي اقيانوس اطلس و جزاير برمودا و امثال آن ارتباطي ندارند.

خدشه بر چهره مهدويت و امام زمان(عج)

گذشته از اشكالات متعدد و تاريخي داستان «جزيره خضراء» ، تطبيق آن بر «مثلث ‏برمودا» علاوه بر آن كه ترسيمي نادرست و غير معتبر است؛ چهره امام زمان (عج) را نيز مخدوش مي‏‌كند.

آنچه در داستان «جزيره خضرا» آمده، آن است كه كشتي‏هاي دشمنان غرق مي‏شود؛ نه اين كه تعداد زيادي هواپيما و كشتي - آن هم بدون آن كه خصومتي داشته باشند - به قعر دريا فرستاده مي‏شوند و يا از صحنه روزگار محو مي‏شوند.

چنين تصوراتي، اساسا با رسالت امام زمان (عج) و سيره آن حضرت و پدران گرامي‏اش، در تضاد كامل است. چه اين كه غرق و نابود كردن اموال كساني كه خصومتي با آن حضرت ندارند، كاري نيست كه در شان پيشوايان معصوم عليهم السلام باشد.

در مورد «جزيره خضراء» و تطبيق نادرست آن بر «برمودا» بايد گفت: «جزيره خضراء» در درياي مديترانه است، نه اقيانوس اطلس.

بناي بر باد و اقرار بر خداوند

از جمله گناهان بسيار بزرگ، در واقع نسبت دادن دروغ و افترا، به خداوند و اولياي او است . قرآن مجيد در موارد متعددي، اين حقيقت را بيان فرموده است: «و من اظلم ممن افتري علي الله كذبا»؛ «چه كسي ستمكارتر است از كسي كه به خداوند دروغ ببندد.»

اساس داستان «جزيره خضراء»، چيزي نيست كه بتوان آن را به امام زمان(عج) نسبت داد و بر حسب موازين شناخته شده، به هيچ وجه قابل اعتماد و استفاده نيست .

با وجود اين همه ضعف و كاستي، متاسفانه برخي افراد ساده لوح و سطحي‏نگر، نه تنها به اين نكته توجه ندارند؛ بلكه با تطبيقي بي‏جا و نامعقول، چهره امام زمان (عج) را مخدوش نموده و آن را به گونه‏اي ترسيم مي‏كنند كه هيچ نسبتي با شخصيت آن حضرت و پدران گرامي‏اش ندارد.

در مورد «جزيره خضراء» و تطبيق نادرست آن بر «برمودا» بايد گفت:

1- اصل داستان غير قابل قبول است.

2- «جزيره خضراء» در درياي مديترانه است، نه اقيانوس اطلس.

3- وقايع «مثلث ‏برمودا» ساخته رسانه‏هاي غربي و افسانه‏سازان است.

4- بر فرض كه افسانه‏هاي «برمودا» صحيح باشد، هيچ ربطي به امام زمان و مقام آن حضرت ندارد.

پي‏نوشت‏ها:

1. محمود محبوب، گيتاشناسي كشورها .

2. مهرداد بهرتن، گنجينه فرهنگ و علوم، ج 1 ص 47 .

3. گيتاشناسي كشورها .

4. براي اطلاع از خطوط هوايي دريايي برمودا به آدرس زير در اينترنت مراجعه كنيد:

www.Bermuda_online.org

منبع:

مجله انتظار، ش 3 ، مجتبي كلباسي.
 جمعه 11 مرداد 1387     





این صفحه را در گوگل محبوب کنید

[ارسال شده از: خبرگزاري قرآني ايران]
[مشاهده در: www.iqna.ir]
[تعداد بازديد از اين مطلب: 371]

bt

اضافه شدن مطلب/حذف مطلب




-


گوناگون

پربازدیدترینها
طراحی وب>


صفحه اول | تمام مطالب | RSS | ارتباط با ما
1390© تمامی حقوق این سایت متعلق به سایت واضح می باشد.
این سایت در ستاد ساماندهی وزارت فرهنگ و ارشاد اسلامی ثبت شده است و پیرو قوانین جمهوری اسلامی ایران می باشد. لطفا در صورت برخورد با مطالب و صفحات خلاف قوانین در سایت آن را به ما اطلاع دهید
پایگاه خبری واضح کاری از شرکت طراحی سایت اینتن