تور لحظه آخری
امروز : چهارشنبه ، 27 تیر 1403    احادیث و روایات:  
سرگرمی سبک زندگی سینما و تلویزیون فرهنگ و هنر پزشکی و سلامت اجتماع و خانواده تصویری دین و اندیشه ورزش اقتصادی سیاسی حوادث علم و فناوری سایتهای دانلود گوناگون شرکت ها

تبلیغات

تبلیغات متنی

خرید ووچر پرفکت مانی

تریدینگ ویو

کاشت ابرو

لمینت دندان

لیست قیمت گوشی شیائومی

صرافی ارکی چنج

صرافی rkchange

دانلود سریال سووشون

دانلود فیلم

ناب مووی

رسانه حرف تو - مقایسه و اشتراک تجربه خرید

سرور اختصاصی ایران

تور دبی

دزدگیر منزل

تشریفات روناک

اجاره سند در شیراز

قیمت فنس

armanekasbokar

armanetejarat

صندوق تضمین

طراحی کاتالوگ فوری

دانلود کتاب صوتی

تعمیرات مک بوک

Future Innovate Tech

آموزشگاه آرایشگری مردانه شفیع رسالت

پی جو مشاغل برتر شیراز

قیمت فرش

آموزش کیک پزی در تهران

لوله بازکنی تهران

میز جلو مبلی

آراد برندینگ

سایبان ماشین

مبل استیل

بهترین وکیل تهران

کی شاپ

خرید دانه قهوه

دانلود رمان

وکیل کرج

آمپول بیوتین بپانتین

پرس برک

بهترین پکیج کنکور

خرید تیشرت مردانه

خرید نشادر

خرید یخچال خارجی

وکیل تبریز

اجاره سند

وام لوازم خانگی

نتایج انتخابات ریاست جمهوری

خرید ووچر پرفکت مانی

خرید سی پی ارزان

خرید ابزار دقیق

بهترین جراح بینی خانم

تاثیر رنگ لباس بر تعاملات انسانی

خرید ریبون

ثبت نام کلاسینو

خرید نهال سیب سبز

خرید اقساطی خودرو

امداد خودرو ارومیه

 






آمار وبسایت

 تعداد کل بازدیدها : 1806693738




هواشناسی

نرخ طلا سکه و  ارز

قیمت خودرو

فال حافظ

تعبیر خواب

فال انبیاء

متن قرآن



اضافه به علاقمنديها ارسال اين مطلب به دوستان آرشيو تمام مطالب
archive  refresh

نگاه مقاله‌اي از باراك اوباما، كانديداي دموكرات انتخابات رياست‌جمهوري آمريكازمان پايان جنگ


واضح آرشیو وب فارسی:دنياي اقتصاد: نگاه مقاله‌اي از باراك اوباما، كانديداي دموكرات انتخابات رياست‌جمهوري آمريكازمان پايان جنگ
درخواست تعيين جدول زماني براي خروج نيروهاي آمريكايي از عراق كه نوري المالكي، نخست‌وزير عراق مطرح كرده است، فرصت بسيار مناسبي است.


ما بايد اين موقعيت را غنيمت بشمريم و خروج مرحله به مرحله نيروهاي نظامي خود را كه من مدت‌ها است از آن دفاع مي‌كنم، آغاز كنيم. اين مساله براي موفقيت درازمدت در عراق و براي منافع امنيتي ايالات متحده ضروري است.
در اين انتخابات اختلاف بر سر مساله عراق عميق است. برخلاف سناتور جان مك كين، من با جنگ عليه عراق پيش از شروع آن مخالف بودم، و به عنوان رييس‌جمهور به اين جنگ خاتمه خواهم داد. با جنگ عليه كشوري كه براي ما هيچ تهديد محتملي نبود و در حملات يازدهم سپتامبر نقشي نداشت، به خودمان اجازه داديم از نبرد بر ضد القاعده و طالبان منحرف شويم و به باور من اين اشتباهي هولناك بود. از آن تاريخ بيش از 4000 سرباز آمريكايي جان باخته اند و ما نزديك به يك‌تريليون دلار هزينه كرده‌ايم. فشار بر نيروهاي نظامي ما بسيار زياد است. تمام تهديدات عليه ما، از افغانستان گرفته تا القاعده و ايران، شدت گرفته‌اند.
در هجده ماه پس از افزايش نيروها از جانب رييس‌جمهور، نيروهاي ما در كاهش ميزان خشونت‌ها قهرمانانه عمل كرده اند. تاكتيك‌هاي جديد از مردم عراق محافظت كرده‌اند و قبايل سني دست رد به سينه القاعده زده‌اند و با اين كار آنها را به شدت تضعيف كرده‌اند.
اما دلايلي كه من به خاطر آنها مخالف افزايش نيروها بودم، كماكان پابرجا هستند. فشار بر نيروهاي ما افزايش يافته است، وضع در افغانستان بدتر شده است و ما تقريبا 200‌ميليارد دلار بيش از بودجه در نظر گرفته شده در عراق هزينه كرده‌ايم. رهبران عراق نتوانسته‌اند ده‌ها‌ ميليارد دلار درآمد نفتي را صرف بازسازي كشور خود كنند و نتوانسته‌اند به توافق سياسي كه هدف اعلام شده افزايش نيروها بود، دست يابند.
خبر خوب اين است كه رهبران عراق مي‌خواهند با مذاكره بر سر جدول زماني خروج نيروهاي نظامي آمريكا از عراق مسووليت اداره كشور خود را بر عهده بگيرند. در عين حال، ستوان جيمز دوبيك، افسر مسوول آموزش نيروهاي امنيتي عراق، تخمين زده است كه ارتش و پليس عراق مي‌توانند در سال 2009 اداره امور امنيتي را بر عهده بگيرند.
فقط با جابه‌جايي نيروهايمان مي‌توانيم عراقي‌ها را براي دستيابي به توافق سياسي تحت فشار بگذاريم و مسووليت تامين امنيت و ثبات عراق را به صورتي موفقيت‌آميز به آنها انتقال دهيم. دولت بوش در عوض بهره گيري از موقعيت و تشويق عراقي‌ها براي برداشتن گامي به جلو، از انتقال مسووليت خودداري مي‌كند؛ و اين برخلاف تعهدات پيشين آنها به احترام گذاشتن به اراده حاكميت ملي عراق است. از نگاه آنان هر نوع جدول زماني براي خروج نيروهاي آمريكايي به معناي «تسليم» شدن است، گرچه قرار بوده است عراق را به دست دولت مستقل اين كشور واگذار كنيم.
اما هدف اين راهبرد موفقيت نيست، بلكه هدفش باقي ماندن در عراق برخلاف ميل ملت عراق، مردم آمريكا و منافع امنيتي ايالات متحده است. به همين خاطر است كه من در اولين روز كاريم در مقام رياست‌جمهوري به نيروهاي نظامي مسووليت جديدي محول خواهم كرد: پايان دادن به جنگ.
همان‌گونه كه بارها گفته‌ام، هر چقدر در ورود به عراق بي ملاحظه بوديم، در عقب‌نشيني از اين كشور بايد محتاط باشيم. در يك دوره زماني 16 ماهه مي‌توانيم تيپ‌هاي نظامي خود را با اطمينان از عراق خارج كنيم. بعد از تغيير آرايش، تنها نيروي آمريكايي مستقر در عراق دست به ماموريت‌هاي محدود خواهد زد، يعني تعقيب بازماندگان القاعده در بين‌النهرين، محافظت از نيروهاي خدماتي آمريكايي -و تا زمان پيشرفت روند سياسي در عراق- آموزش نيروهاي امنيتي عراق. اين عقب‌نشيني، عجولانه نيست.
در اعمال اين راهبرد ما به ناچار بايد دست به تغييرات تاكتيكي بزنيم. همان‌گونه كه بارها گفته‌ام، من براي تضمين خروج در سلامت نيروهايمان و حفاظت از منافعمان، با فرماندهان نظامي و دولت عراق مشورت خواهم كرد. ما نيروهاي نظامي را ابتدا از مناطق امن‌تر و سپس از مناطق بي ثبات‌تر خارج خواهيم كرد. ما براي حفظ ثبات عراق با هر ملتي در منطقه وارد جدال ديپلماتيك خواهيم شد و براي حمايت از پناهندگان عراقي 2‌ميليارد دلار به تلاش‌هاي بين‌المللي اختصاص خواهيم داد.
پايان دادن به اين جنگ براي رسيدن به اهداف استراتژيك مهم‌تر ضروري است. دستيابي به اين اهداف از افغانستان و پاكستان شروع مي‌شود، جايي كه طالبان دوباره قدرت گرفته‌اند و القاعده براي خود مامني دست و پا كرده است. عراق جبهه اصلي نبرد بر ضد‌تروريسم نيست و هرگز نبوده است. همان طور كه اخيرا درياسالار مايك مولن، رييس هيات مشاوران نظامي رييس‌جمهور اخيرا اشاره كرد، ما تا زماني كه تعهدات خود را نسبت به عراق كاهش ندهيم، منابع كافي براي اتمام ماموريتمان در افغانستان نخواهيم داشت.
به عنوان رييس‌جمهور، من راهبرد جديدي را به كار خواهم گرفت و در ابتدا حداقل دو تيپ نظامي ديگر براي پشتيباني از عملياتمان در افغانستان گسيل خواهم داشت. براي تكميل ماموريتمان، ما نياز به نيروهاي بيشتر، بالگردهاي بيشتر، گردآوري بهتر اطلاعات و كمك‌هاي غيرنظامي بيشتر داريم. من نيروهاي نظامي، منابع و سياست خارجي مان را تبديل به گروگان خواسته نادرست حفظ پايگاه دائمي در عراق نخواهم كرد.
در اين رقابت (انتخابات رياست‌جمهوري) حقيقتا بر سر مساله عراق اختلاف است و ما بايد اين اختلافات را آن گونه كه شايسته است، به صورت جامع به بحث بگذاريم. من برخلاف سناتور مك كين به وضوح مي‌گويم ما به دنبال حضور دائم در عراق، مشابه موقعيتمان در كره جنوبي، نيستيم. ما نيروهاي نظامي خود را از عراق خارج خواهيم كرد و به چالش‌هاي امنيتي جدي‌ترمان خواهيم پرداخت. اما خيلي وقت است كه مسوولان اين بزرگ‌ترين اشتباه استراتژيك تاريخ معاصر سياست خارجي آمريكا، به مناظره سودمند بي اعتنا هستند و در عوض ادعاهاي نادرست درباره تغيير موضع (اوباما در مورد عراق) و تسليم شدن را مي‌پسندند.اين روش اين بار جواب نمي‌دهد. زمان پايان دادن به جنگ فرا رسيده است.
منبع: irDiplomacy.ir
 سه شنبه 8 مرداد 1387     





این صفحه را در گوگل محبوب کنید

[ارسال شده از: دنياي اقتصاد]
[مشاهده در: www.donya-e-eqtesad.com]
[تعداد بازديد از اين مطلب: 248]

bt

اضافه شدن مطلب/حذف مطلب




-


گوناگون

پربازدیدترینها
طراحی وب>


صفحه اول | تمام مطالب | RSS | ارتباط با ما
1390© تمامی حقوق این سایت متعلق به سایت واضح می باشد.
این سایت در ستاد ساماندهی وزارت فرهنگ و ارشاد اسلامی ثبت شده است و پیرو قوانین جمهوری اسلامی ایران می باشد. لطفا در صورت برخورد با مطالب و صفحات خلاف قوانین در سایت آن را به ما اطلاع دهید
پایگاه خبری واضح کاری از شرکت طراحی سایت اینتن