تور لحظه آخری
امروز : جمعه ، 9 شهریور 1403    احادیث و روایات:  امام محمد باقر(ع):روزه و حج آرام‏بخش دل‏هاست.
سرگرمی سبک زندگی سینما و تلویزیون فرهنگ و هنر پزشکی و سلامت اجتماع و خانواده تصویری دین و اندیشه ورزش اقتصادی سیاسی حوادث علم و فناوری سایتهای دانلود گوناگون شرکت ها




آمار وبسایت

 تعداد کل بازدیدها : 1813289758




هواشناسی

نرخ طلا سکه و  ارز

قیمت خودرو

فال حافظ

تعبیر خواب

فال انبیاء

متن قرآن



اضافه به علاقمنديها ارسال اين مطلب به دوستان آرشيو تمام مطالب
archive  refresh

رمز و رازهاي تخت جمشيد


واضح آرشیو وب فارسی:ايرنا: رمز و رازهاي تخت جمشيد
خبرگزاري جمهوري اسلامي (ايرنا): گزارش : سادات حسيني خواه كرج - بي ترديد آنچه امروز از تخت جمشيد بجا مانده يكي ازمهمترين و ارزشمندترين آثار تاريخي و فرهنگي ايران باستان بشمار مي رود، هرچند كه محتوا و ماهيت آن تاكنون كمتر مورد توجه قرار گرفته است .


از اين روست كه بسياري از مردم ، زيبايي و اهميت اين گنجينه ملي را تنها در معماري آن
مي دانند درحالي كه مفاهيم نوشتاري و نقش برجسته هاي روي سنگها و مجسمه هاي اين بنا، دنيايي از رمز و رازهاي قلمرو پهناور ايران باستان را در خود نهفته دارد.
در حقيقت شكل و حجم كلي اين نقش ها، زبان نوشتاري آن دوران را بيان مي كند كه به آن "زبان هيروگليف " اطلاق مي شود.
شايد باور عمومي از آثار بجا مانده از تخت جمشيد، وجود يك قصر و كاخ پادشاهي آن دوران است ، باوري كه به زعم برخي محققان چندان با واقعيت تطبيق ندارد و آنان معتقدند اينجا معبد و مكان مقدسي براي يادآوري نعمتهاي خداوندي و تذهيب نفس و برگزاري آيينهاي خاص عبادي بوده است .
اكنون راز و رمز و مفاهيم نهفته در نقشهاي تخت جمشيد توسط محقق و پيكرتراش شهير ايراني ، محسن گلستاني ، درحال رمزگشايي است تا در قالب كتاب "اسرار هويداي تخت جمشيد" تاريخ و فرهنگ پرگهر ايران زمين به جهان معرفي شود.
اين محقق بخشي از اسرار نهفته در تخت جمشيد را در گفت وگو با خبرنگار ايرنا تشريح كرد و گفت: در اولين دروازه تخت جمشيد موسوم به دروازه ملل ، مجسمه گاو است كه اين گاو سمبل انسان "بهيمي " است ، يعني انساني كه تنها به خوردن و خوابيدن و غرايز حيواني ، مي انديشد.
وي اضافه كرد: درطول تاريخ تمدن بشري ، گاو همواره به طور نمادين به نفس و تن آدمي تشبيه شده و حتي در قرآن كريم نيز سوره اي به اين نام وجود دارد.
گلستاني خاطرنشان كرد: نقشها در جاي جاي تخت جمشيد، مفاهيم و معناهايي را به انسانها يادآوري مي كند و علايم و نمادهاي اين نقشها بيانگر حقيقت چگونه زيستن بشر است كه بيننده و انسان واقع گرا و موحد با ديدن ، يافتن و دانستن اين نشانه ها و پيامها به نقشه گنج وجود خود پي برده و آنها را سرلوحه زندگي خود قرار مي دهد.
به گفته وي ، مجسمه يك انسان درحال كشتن يك گاو بالدار در نقشهاي تخت جمشيد به معناي اين است كه هنگام خارج شدن از اين مكان بايد بر نفس خود غلبه كرده باشيد.
وي ادامه داد: انسان بالدار در اين بناي تاريخي نشان از انسان كامل است و در بالهاي اين انسان هفت نقش خودنمايي مي كند كه اشاره به هفت مرتبه تعالي انسان ، هفت روز تكوين و هفت شهر عشق است .
وي گفت: نقشهاي بال پرنده سمبلي از پرواز و رفتن به سوي تعالي و آسمانها و به طور كلي چگونه زيستن است و نقش مرتبه پرها تا رسيدن به خط فنا، نشانه اي از سمبلهاي هفت خوان رستم و هفت روز آفرينش است .
اين هنرمند چيره دست كه اكنون ساكن كرج است در خصوص علامت "گل هور يا دوازده پر" در نقشهاي تخت جمشيد اظهار داشت : واژه هور به معناي خورشيد است كه نشانه و سمبلي از خورشيد عالم تاب جهان است .
وي توضيح داد: گل هور با دوازده شعاع نوراني ، يادآور دوازده ساعت شب و روز و نيز دوازده ماه سال است و اين دوازده شعاع در اديان توحيدي هميشه سمبل آخرت و تعالي بوده است .
گلستاني گفت: در فرهنگهاي جهاني ، نورانيت باطن ، 12 شعاع دارد و بدون اغراق مي توان گفت كه اين نقش در جاي جاي تخت جمشيد يادآور نام خداوند خالق هستي است .
وي يادآور شد: مجسمه هاي تخت جمشيد الفبايي هستند كه در طول تاريخ و در گذر فرهنگهاي مختلف ، اسرار، اسطوره ، باور و الفاظ گرانمايه اي را در خود جاودانه كرده اند.
اين محقق با اشاره به نقش دروازه ملل تخت جمشيد افزود: در اين نقشهاي حك شده برروي سنگها، گوشها و چشمان بزرگ نشانه شنوا بودن و بينايي حقايق ، نقش حلزوني شكل نشان و نمودار حركت هدفمند و سم حيوان نيز نمادي از پايداري ، قدرت و آرامش دنيا است .
وي تاكيد كرد: نبايد فراموش كرد كه ايرانيان همواره در نمايش باورها و خلاقيت سرآمد جهانيان بوده و چه بسا آثار تاريخي فراواني در گوشه و كنار اين ديار كهن وجود دارد كه منتظر روحهاي تشنه و مشتاقي است تا اسرار خود را براي آنان فاش كنند.
اين استاد دانشگاه گفت: تعالي ، كمالگرايي ، طلب علم و وحدانيت خدا همواره درروح آزدايخواه ايرانيان انعكاس داشته كه جلوه اي ازاين ويژگيهاي علوي را مي توان در تخت جمشيد شاهد بود.
محسن گلستاني كه اكنون در دانشگاههاي الزهرا و سوره تدريس مي كند از شش سال پيش كار تحقيق در مفاهيم نقشهاي تخت جمشيد را آغاز كرده و پيش بيني مي كند اين تحقيق تا سه سال آينده ادامه داشته باشد.
اين كارشناس هنرهاي حجاري و سنگ تراشي مدرك مجسمه سازي خود را از دانشگاه هنرهاي زيباي تهران و مدرك هنري خود را از سازمان ميراث فرهنگي دريافت كرده و در زمره 20 هنرمند مطرح كشور بشمار مي رود. ك /4
561/7419/ 684
 دوشنبه 31 تير 1387     





این صفحه را در گوگل محبوب کنید

[ارسال شده از: ايرنا]
[مشاهده در: www.irna.ir]
[تعداد بازديد از اين مطلب: 884]

bt

اضافه شدن مطلب/حذف مطلب




-


گوناگون

پربازدیدترینها
طراحی وب>


صفحه اول | تمام مطالب | RSS | ارتباط با ما
1390© تمامی حقوق این سایت متعلق به سایت واضح می باشد.
این سایت در ستاد ساماندهی وزارت فرهنگ و ارشاد اسلامی ثبت شده است و پیرو قوانین جمهوری اسلامی ایران می باشد. لطفا در صورت برخورد با مطالب و صفحات خلاف قوانین در سایت آن را به ما اطلاع دهید
پایگاه خبری واضح کاری از شرکت طراحی سایت اینتن