تور لحظه آخری
امروز : شنبه ، 24 شهریور 1403    احادیث و روایات:  امام رضا (ع):هیچ بنده ‏اى حقیقت ایمانش را کامل نمى ‏کند مگر این که در او سه خص...
سرگرمی سبک زندگی سینما و تلویزیون فرهنگ و هنر پزشکی و سلامت اجتماع و خانواده تصویری دین و اندیشه ورزش اقتصادی سیاسی حوادث علم و فناوری سایتهای دانلود گوناگون شرکت ها




آمار وبسایت

 تعداد کل بازدیدها : 1815559085




هواشناسی

نرخ طلا سکه و  ارز

قیمت خودرو

فال حافظ

تعبیر خواب

فال انبیاء

متن قرآن



اضافه به علاقمنديها ارسال اين مطلب به دوستان آرشيو تمام مطالب
archive  refresh

وبا در ايران، هميشه به‌دنبال خشكسالي است


واضح آرشیو وب فارسی:همشهری: وبا در ايران، هميشه به‌دنبال خشكسالي است


بيماري- سميه شرافتي:
«خشكسالي، امسال خطر بروز بيماري وبا را افزايش داده است.»

هشدار رئيس اداره مبارزه با بيماري‌هاي منتقله از آب و غذاي وزارت بهداشت نگراني ديگري به نگراني‌هاي خانواده‌هاي ايراني اضافه مي‌كند: گذشته از كمبود آب و برق و اختلالاتي كه در زندگي ايجاد مي‌كند، بايد بيش از گذشته نگران بهداشت مواد غذايي هم باشند.

دكتر محسن زهرايي، رئيس اداره مبارزه با بيماري‌هاي منتقله از آب و غذا با اشاره به اينكه خشكسالي به‌عنوان يك معضل جهاني خطر بروز بيشتر و افزايش موارد ابتلا به بيماري‌هاي اسهالي از جمله وبا را افزايش داده است، به همشهري مي‌گويد: اين مسئله به ويژه در مناطق روستايي كه دسترسي كمتري به آب آشاميدني سالم دارند و به ويژه در كشورهاي افغانستان و پاكستان، مردم را به سمت استفاده بيشتر از آب‌هاي ناسالم مانند آب چاه، رودخانه و امثال آن هدايت مي‌كند و به همين علت بايد انتظار بروز موارد بيشتر اين بيماري‌ها را داشته باشيم.

خشكسالي وبا نمي‌آورد!

البته خطر شيوع بيماري وبا به‌عنوان يك بيماري بومي و آن هم به‌دنبال خشكسالي، مسئله‌اي است كه مورد توافق همه متخصصان نيست.

برخي كارشناسان معتقدند قضيه كاملا برعكس است، يعني از نظر اپيدميولوژي شيوع وبا هيچ ارتباطي با پديده خشكسالي ندارد بلكه هنگام وقوع بارندگي‌هاي شديد بايد منتظر شيوع اين بيماري بود.

به گفته اين كارشناسان در زمان بارندگي، سطح آب‌هاي زيرزميني بالا مي‌آيد، در اين وضعيت اين آب‌ها با فاضلاب مخلوط مي‌شوند؛ فاضلابي كه مطمئنا حاوي ميكروارگانيسم‌هاي بيماري وباست.

در اين شرايط در مناطقي كه از اين آب‌ها به‌عنوان آب مصرفي استفاده مي‌كنند، خطر شيوع وبا افزايش مي‌يابد. اما برخي ديگر از متخصصان عفوني مي‌گويند شيوع وبا هيچ ارتباطي با رطوبت و بارندگي ندارد.

دكتر مسعود مرداني، متخصص بيماري‌هاي عفوني، فوق تخصص بيماري‌هاي عفوني و عضو هيات علمي دانشگاه علوم پزشكي شهيد بهشتي با بيان اين موضوع به همشهري مي‌گويد: عامل عمده انتقال بيماري وبا آب آلوده است؛

يعني در شرايطي كه دسترسي مردم به آب شرب كم شود، خودبه‌خود شست‌وشوي دست به‌عنوان مهم‌ترين عامل پيشگيري‌كننده از ميكروب وبا نيز كم خواهد شد.

وي ادامه مي‌دهد: در اين زمان برخورد با عوامل عفوني و ابتلا به بيماري‌ اسهال و درنتيجه ابتلا به موارد جديد بيماري وبا بيشتر خواهد شد و در كشور ما هم در تابستان‌هاي كم‌آب خطر بروز اين اتفاق وجود دارد.

به عقيده دكتر مرداني وبا در همه جاي دنيا به همراه خشكسالي ايجاد مي‌شود ولي شيوع اين بيماري به‌علت رطوبت عمدتا مربوط به كشورهاي جنوب شرق آسياست؛

به‌طوري كه در اين كشورها اين بيماري به‌دنبال باران‌هاي موسمي و سيل‌هاي متعاقب آن شايع مي‌شود، ولي ما خوشبختانه با باران‌هاي موسمي و سيل‌هاي ناشي از آن در كشور رو‌به‌رو نيستيم.

بلكه تنها خطر تهديد‌كننده از نظر شيوع بيماري وبا عدم‌رعايت بهداشت فردي درصورت كاهش منابع آب شرب است، به‌خصوص در فصل گرما.

دكتر زهرايي نيز با اشاره به اينكه آمارهاي سازمان بهداشت جهاني نشان مي‌دهد، به‌علت خشكسالي جهاني هر سال موارد ابتلا به بيماري وبا در جهان در حال افزايش است، مي‌افزايد: در سال 2005 ميلادي حدود 105‌هزار نفر به اين بيماري مبتلا شدند و سال 2006 حدود 110هزار نفر اما در سال 2007 ميلادي ميزان ابتلا به وبا در دنيا 2 برابر شد و حدوداً به 220‌هزار نفر رسيد.

رعايت بهداشت فردي همچنان ضروري است

با اين حال، به عقيده كارشناسان حتي با وجود كاهش هر ساله ميزان مبتلايان به وبا در ايران، رعايت بهداشت فردي براي پيشگيري از شيوع دوباره آن‌ هم در زمان خشكسالي همچنان ضروري به‌نظر مي‌رسد.

«به‌طور كلي 80 درصد موارد ابتلا به وبا خفيف است و شناسايي آن بسيار مشكل است، حدود 20درصد از موارد ابتلا به اين بيماري علامتي است و نماي باليني دارد به‌طوري كه بايد حداكثر ظرف 5 ساعت فرد مبتلا تحت درمان قرار گيرد.»

دكتر زهرايي با بيان اين عبارات، توضيح مي‌دهد: مراجعه ديرهنگام براي درمان اين بيماري، خوددرماني يا استفاده از داروهاي ملين باعث مي‌شود زماني بيمار به پزشك برسد كه به‌علت از دست دادن بيش از حد آب بدن امكان درمان آن نباشد.

وي با بيان اينكه مهم‌ترين اقدام براي پيشگيري از ابتلا به اين علائم شستن دست‌ها با آب و صابون قبل از پخت و صرف هر وعده غذايي است، به كساني كه قصد سفر دارند توصيه مي‌كند: اين افراد حتماً بايد آب بطري يا آب سالم را از خانه براي آشاميدن همراه داشته باشند، صابون مايع همواره بايد در دسترس مسافران باشد، در مورد شستن سبزي، كاهو و كلم نيز بايد اصول بهداشتي شست و شو رعايت شود.

به گفته دكتر زهرايي براي عموم مردم رعايت نكاتي ضروري است؛ از جمله اينكه شستن سبزي‌ها بايد در 3 مرحله انجام شود، مرحله اول شست‌وشو با آب براي از بين رفتن گل و لاي سبزي، دوم شست و شو با مايع ظرفشويي و نگهداري سبزي در آن براي حداقل 5 دقيقه به‌منظور ليز شدن و از بين رفتن انگل‌هاي چسبيده به سبزي و سرانجام مرحله گندزدايي كه مرحله بايد با استفاده از مواد ضدعفوني‌كننده كه انواع آن در بازار وجود دارد، انجام شود.

چون با اينكه آبياري سبزيكاري‌ها با فاضلاب تقريبا رفع شده، اما نمي‌توان گفت اين ميزان به صفر رسيده، ضمن اينكه حتي اگر آبياري با فاضلاب هم انجام نشود، تردد احشام و حيوانات و فضولات آنها وجود دارد و بايد حتماً اصول بهداشتي در شستن سبزي‌ها، كاهو و كلم انجام شود.

اقدامات معمول وزارت بهداشت تقويت مي‌شود

«پرهيز از مصرف غذا و سالاد در رستوران‌هاي غيرمعتبر به‌خصوص در جاده‌ها، پرهيز از مصرف آبميوه و غذاهايي كه توسط دستفروش‌ها توزيع مي‌شود نيز از ديگر اقدامات لازم در اين زمينه‌هاست.»

رئيس اداره مبارزه با بيماري‌هاي منتقله از آب و مواد غذايي وزارت بهداشت با اشاره به اقدامات اين وزارتخانه براي كنترل شيوع وبا خاطر‌نشان مي‌كند: در حال حاضر با هماهنگي بين بخشي آمادگي كاملي در سراسر كشور براي مقابله و كنترل بيماري وبا وجود دارد و از نظر امكانات درماني و سرم مشكلي نداريم، اما نمي‌توانيم با قرنطينه مرزها جلوي ورود اتباع خارجي را بگيريم، زيرا بيماري وبا قابليت قرنطينه ندارد.

وي ادامه مي‌دهد: از ابتداي امسال تاكنون هيچ موردي از وبا در اتباع ايراني گزارش نشده است و در مورد كشورهاي همسايه هنوز گزارشي نداريم، با اين حال اين مسئله را در كشورهاي همسايه با دقت رصد مي‌كنيم و با توجه به مسئله خشكسالي هوشياري در مورد اين بيماري بيشتر شده است.

رئيس اداره مبارزه با بيماري‌هاي منتقله از آب و غذاي وزارت بهداشت در پايان خاطر‌نشان مي‌كند: اگرچه اكثريت مردم از بيماري وبا يك ترس تاريخي دارند، اما اگر اقدامات بهداشتي و پيشگيرانه انجام شود و درصورت بروز علائم اسهال فرد بيمار به موقع و به‌سرعت به پزشك ارجاع شود، مشكلي از نظر بروز اين بيماري در كشور نخواهيم داشت.

وبا را ايراني‌ها نمي‌گيرند!

رئيس اداره مبارزه با بيماري‌هاي منتقله از آب و غذاي وزارت بهداشت معتقد است كه در ايران به‌علت بهبود مراقبت‌هاي بهداشتي، طي سال‌هاي گذشته بيشتر موارد شناسايي شده اين بيماري اتباع خارجي كشورهاي پاكستان، افغانستان بودند نه بومي‌ها.

وي با اشاره به اينكه اقداماتي مثل شناسايي افراد مشكوك، كنترل سلامت آب شرب و ورود و خروج افراد باعث كاهش آمار مبتلايان به اين بيماري طي سال‌هاي گذشته شده، مي‌افزايد: طي سال‌هاي 81 تا 83 به‌طور متوسط هر سال شاهد ابتلاي 90 تا 100 نفر به وبا در كشور بوديم، در سال 84 پس از اپيدمي اين بيماري در مجموع هزار و 133 نفر در كشور به اين بيماري مبتلا شدند، اما سال 85 كمترين ميزان ابتلا به اين بيماري را در 40‌سال اخير داشتيم و فقط 24 مورد وبا در كشور شناسايي شد كه 14مورد آن هم اتباع پاكستاني و افغاني بودند.

تاريخ درج: 19 تير 1387 ساعت 18:56 تاريخ تاييد: 19 تير 1387 ساعت 20:42 تاريخ به روز رساني: 19 تير 1387 ساعت 20:37
 چهارشنبه 19 تير 1387     





این صفحه را در گوگل محبوب کنید

[ارسال شده از: همشهری]
[مشاهده در: www.hamshahrionline.ir]
[تعداد بازديد از اين مطلب: 133]

bt

اضافه شدن مطلب/حذف مطلب




-


گوناگون

پربازدیدترینها
طراحی وب>


صفحه اول | تمام مطالب | RSS | ارتباط با ما
1390© تمامی حقوق این سایت متعلق به سایت واضح می باشد.
این سایت در ستاد ساماندهی وزارت فرهنگ و ارشاد اسلامی ثبت شده است و پیرو قوانین جمهوری اسلامی ایران می باشد. لطفا در صورت برخورد با مطالب و صفحات خلاف قوانین در سایت آن را به ما اطلاع دهید
پایگاه خبری واضح کاری از شرکت طراحی سایت اینتن