تور لحظه آخری
امروز : جمعه ، 23 شهریور 1403    احادیث و روایات:  امام علی (ع):مؤمن بازگشت كننده به خدا، آمرزش خواه و توبه كننده است و منافق نيرنگباز، زيانبار و ...
سرگرمی سبک زندگی سینما و تلویزیون فرهنگ و هنر پزشکی و سلامت اجتماع و خانواده تصویری دین و اندیشه ورزش اقتصادی سیاسی حوادث علم و فناوری سایتهای دانلود گوناگون شرکت ها




آمار وبسایت

 تعداد کل بازدیدها : 1815279979




هواشناسی

نرخ طلا سکه و  ارز

قیمت خودرو

فال حافظ

تعبیر خواب

فال انبیاء

متن قرآن



اضافه به علاقمنديها ارسال اين مطلب به دوستان آرشيو تمام مطالب
archive  refresh

رويش قديمي‌ترين بذر گياهي جهان! بذر يك درخت نخل پس از دو هزار سال روييد!


واضح آرشیو وب فارسی:ايسنا: رويش قديمي‌ترين بذر گياهي جهان! بذر يك درخت نخل پس از دو هزار سال روييد!
خبرگزاري دانشجويان ايران - تهران
سرويس: علمي

بذر درخت نخلي كه قدمت آن دو هزار سال تخمين زده شده است با گذشت سه سال از كاشت تبديل به يك نهال يك متر و 20 سانتي‌متري شده است.

به گزارش سرويس «علمي» خبرگزاري دانشجويان ايران (ايسنا)، اين نهال كوچك در سال 2005 از يك بذر كشف شده در منطقه ماسادا در فلسطين جوانه زد.

تعيين قدمت راديوكربني قطعات دانه‌هايي كه به ريشه اين گياه پيوسته بودند، همچون بذرهاي ديگري كه نتوانستند جوانه بزنند نشان داد كه آنها مربوط به دو هزار سال پيش هستند و به نوعي آنها قديمي‌ترين بذرهاي گياهي موجود در جهان هستند كه جوانه زده و رشد كرده‌اند.

سارا سالون، مدير مركز تحقيقات پزشكي طبيعي لوييس بوريك در مقاله‌اي در شماره اخير مجله ساينس در اين خصوص گفته است: هنوز جنسيت اين درخت نخل مشخص نيست و تا 6 يا 7 سالگي نمي‌توان جنسيت آن را به طور دقيق مشخص كرد.

محققان با مطالعه‌اي كه بر روي DNA اين گياه داشته‌اند كشف كرده‌اند كه ژنهاي آن تنها شامل نيمي از ژنهاي نمونه امروزي اين گياه مي‌شود.

به گفته او، پيش از اين قديمي‌ترين دانه گياهي كشف شده كه رشد كرده بود، بذر هزار و 300 ساله يك درخت كنار بوده است.

سالون در ادامه گفته است : بخشي از پروژه ما معطوف به حفظ دانش باستاني در زمينه چگونگي استفاده از گياهان است و براي فهم و در اختيار گرفتن آنها اكنون به منبع مواد خام اوليه دست يافته‌ايم.

او با اشاره به اين كه گونه هاي گياهي زيادي در معرض منقرض شدن هستند، توليد دوباره يك گياه منقرض شده را كاري بسيار سخت است خواند و تاكيد كرد: بهتر است قبل از انقراض گياهانز آنها محافظت كنيم.

انتهاي پيام
 جمعه 24 خرداد 1387     





این صفحه را در گوگل محبوب کنید

[ارسال شده از: ايسنا]
[مشاهده در: www.isna.ir]
[تعداد بازديد از اين مطلب: 542]

bt

اضافه شدن مطلب/حذف مطلب




-


گوناگون

پربازدیدترینها
طراحی وب>


صفحه اول | تمام مطالب | RSS | ارتباط با ما
1390© تمامی حقوق این سایت متعلق به سایت واضح می باشد.
این سایت در ستاد ساماندهی وزارت فرهنگ و ارشاد اسلامی ثبت شده است و پیرو قوانین جمهوری اسلامی ایران می باشد. لطفا در صورت برخورد با مطالب و صفحات خلاف قوانین در سایت آن را به ما اطلاع دهید
پایگاه خبری واضح کاری از شرکت طراحی سایت اینتن