تور لحظه آخری
امروز : پنجشنبه ، 8 شهریور 1403    احادیث و روایات:  پیامبر اکرم (ص):خود را ملزم به سکوت طولانی کن، چرا که این کار موجب طرد شیطان بوده و در کار دین،...
سرگرمی سبک زندگی سینما و تلویزیون فرهنگ و هنر پزشکی و سلامت اجتماع و خانواده تصویری دین و اندیشه ورزش اقتصادی سیاسی حوادث علم و فناوری سایتهای دانلود گوناگون شرکت ها




آمار وبسایت

 تعداد کل بازدیدها : 1813036512




هواشناسی

نرخ طلا سکه و  ارز

قیمت خودرو

فال حافظ

تعبیر خواب

فال انبیاء

متن قرآن



اضافه به علاقمنديها ارسال اين مطلب به دوستان آرشيو تمام مطالب
archive  refresh

سفر نوري المالكي به اردن ترسيم مرحله آينده روابط بين دو كشور


واضح آرشیو وب فارسی:ايرنا: سفر "نوري المالكي" به اردن ترسيم مرحله آينده روابط بين دو كشور
خبرگزاري جمهوري اسلامي (ايرنا): امان - از آنجايي كه سفر روز پنجشنبه "نوري المالكي" نخست وزير عراق به اردن در ترسيم سيماي روابط دوجانبه اردن و عراق اهميت زياد دارد، امان در انتظارتحقق نتايج اين سفر به سر مي برد.


به گزارش ايرنا از امان، رسانه هاي اردني با اهميت بسيار زياد خواندن اين سفر تاكيد كردند كه اين سفر دو روزه كه از امروز(پنجشنبه) آغاز شد، بايد تقويت كننده روابط ميان دو كشور در سطوح گوناگون باشد.
"ناصر جوده" وزير مشاور در امور ارتباطات و اطلاع رساني اردن گفت: سفر رسمي نوري المالكي نخست وزير عراق به اردن در فرايند تحكيم روابط و همكاري دو جانبه دو كشور بسيار مهم خواهد بود.
وي در مصاحبه با خبرنگاران افزود: در اين سفر درخصوص حمايت از فرايند سياسي در عراق، روابط دوجانبه بويژه روابط اقتصادي و گسترش مبادلات تجاري و اقتصادي و واردات نفت از عراق بحث و تبادل نظر خواهد شد.
سفر نوري المالكي به اردن از زمان تصدي اين مقام از دو سال قبل سومين سفر وي به اردن است .
آخرين سفر وي به اردن در تاريخ سي ام نوامبر سال 2006 ميلادي انجام شد.
ناظران اعتقاد دارند كه احتمال مي رود اين سفر، امان را براي بازنگري در روابط با عراق ترغيب كند.
آنان همچنين نظر دادند كه امان از اين سفر براي اجراي قراردادهاي وارد كردن نفت عراق با نرخ هاي كمتر از نرخ جهاني كه سال گذشته امضا شده بود، استفاده خواهد كرد.
اردن همچنين تمايل دارد كه شركت هاي اين كشور در قراردادهاي بازسازي عراق نقش بزرگتري داشته باشند.
از نظر خط مشي رسمي اردن، كشور عراق همچنان به عنوان يك عمق استراتژي و كمك كننده اقتصادي به امان محسوب مي شود.
از اين رو اردن تمايل دارد كه روابط با عراق را كه سومين كشور از لحاظ شريك تجاري براي اردن به شمار مي آيد تحكيم بخشد و اين كشور را قانع كند كه روابط را با محيط عربي خود گسترش دهد.
ناصر جوده وزير مشاور در امور ارتباطات و اطلاع رساني اردن بر پايبندي اردن نسبت به بازگشت امنيت و ثبات به عراق، حمايت از روند سياسي در اين كشور جهت تحقق آشتي ملي براي تمامي گروه هاي سياسي و برخورداري اين كشور از نقش مهم خود در سطح منطقه اي و بين المللي تاكيد كرد.
در برابر اين، امان مانند پايتخت هاي عربي ديگر با فشارهاي شديد آمريكا جهت بازگشايي سفارتخانه در بغداد و ارايه حمايت سياسي و امنيتي براي حكومت المالكي قبل از برگزاري انتخابات آمريكايي و عراقي روبه رو است.
علاوه بر اين، آمريكا خواستار عدم ايجاد موانع بر سر معاهده ميان واشنگتن و بغداد شده است.
احتمال مي رود اين معاهده اواخر ماه آينده(ژوئيه) ميلادي تهيه شود و از هم اكنون با اشكال روبه رو شده است.
جوده در تاريخ 30 ماه مه گذشته اعلام كرده بود كه تعيين سفير اردن در عراق در چارچوب تحكيم روابط دوجانبه، حمايت از فرايند سياسي در عراق و با هدف تحقق امنيت و ثبات در عراق صورت مي گيرد اما او نسبت به تاريخ شروع كار سفير جديد اشاره نكرد.
احتمال مي رود كه اين تصميم گرچه اجراي آن بطور عملي در حال حاضر بعيد بنظر مي رسد، اما به امان كمك خواهد كرد كه وقت را خريداري و همگان را راضي كند و از ين رو بايد منتظر نتيجه سفر نوري المالكي به اردن بود.
سفارت اردن در بغداد و در ماه اوت سال 2003 ميلادي منفجر شده بود و شبكه القاعده مسووليت اين انفجار را كه به كشته شدن 14 نفر از جمله يك اردني انجاميد، برعهده گرفت.
تعدادي از كشورهاي عربي بازگشت سفير خود به بغداد را به بهبودي وضعيت امنيتي ارتباط داده اند.
ناظران سياسي مي گويند كه دولت بوش سعي مي كند كه موضع خود را در عراق بهتر كند تا "جان مك كين" نامزد حزب جمهوريخواه اين كشور بتواند در انتخابات رياست جمهوري آينده آمريكا برنده شود از اين رو فشارها بر كشورهاي عربي جهت اعزام سفيرهاي خود به بغداد آغاز شده است تا دولت آمريكا به افكار عمومي آمريكايي القا كند كه اوضاع در عراق بطور مداوم بهبود مي يابد.
اردن تا پيش از انجام سفر نوري المالكي به امان و در پايان سفر "طارق الهاشمي" قائم مقام رييس جمهوري عراق به امان اعلام كرده بود كه قصد دارد سفير خود را به بغداد اعزام كند.
اين درحاليست كه اعضاي مجلس نمايندگان اردن نسبت به اعزام سفير اين كشور به بغداد اعتراض كردند بطوريكه 10 تن از اعضاي مجلس نمايندگان اردن با ارائه يادداشتي به رياست اين مجلس از دولت اردن خواستند سفير اردن را به عراق اعزام نكند.
اين نمايندگان در نامه خود گفتند كه اعتراف نكردن دولت عراق نسبت به حضور حدود يك ميليون عراقي در اردن، عدم اقدام دولت عراق به واردات كالا از صنايع اردن و برقراري موانع زياد در راه صدور كالاي اردني به اين كشور، بهتر دانستن بنادر و مرزهاي غير اردني براي ورود كالا از سوي عراق، عدم آزادسازي بازداشت شدگان اردني از زندان هاي عراق و آمريكايي از عوامل اين مساله است.
اين نامه مي افزايد: برقراري موانع بر سر حركت كاميون ها و خودروهاي اردني كه از مرز عراق عبور مي كنند، عدم حل مشكل مطالبات مالي اردن از عراق و برقراري موانع در برابر سرمايه گذاران اردني از ديگر علت هاي نفرستادن سفير اردن به عراق است.
از سوي ديگر تاكنون هيچگونه اظهار نظر رسمي اردني نسبت به طرح توافقنامه امنيتي بين آمريكا و عراق اعلام نشده است؛ توافقنامه اي كه خشم ايران را بر انگيخته است و گروه هاي موثر سني و شيعه در عراق آن را رد مي كنند.
واشنگتن در نيمه آوريل گذشته هياتي به رياست "ديويد ساترفيلد" مشاور "كاندوليزا رايس" وزير خارجه آمريكا در امور عراق را به امان اعزام كرد تا اردن را از مفاد اساسي اين معاهده آگاه كند.
اين توافقنامه با سه الحاقيه آن درباره جنبه امنيتي، نظامي، تحركات ارتش آمريكا در عراق، برقراري امنيت در اين كشور و همچنين بندهاي ديگر مربوط به نقض حاكميت عراق، نگراني هاي اردن را برانگيخته است.
منابعي در امان گفتند كه اين توافقنامه درباره ايجاد 400 پايگاه و پادگان براي ارتش آمريكا در عراق كه از جمله 50 پايگاه دائمي است، سخن به ميان آورده است.
آمريكا همچنين در نظر دارد كه بر فضاي عراق تا 29 هزار فوت سيطره داشته باشد و تسهيلات نيز در زمين، هوا و آب در اين كشور داشته باشد.
ناظران اعتقاد دارند كه اردن از المالكي درخواست خواهد كرد كه از طريق اجراي توافقنامه هاي امضا شده از يكسال پيش ميان دو كشور حسن نيت نشان دهد از جمله اينكه اردن بخشي از نيازهاي نفتي خود را با نرخ هاي كمتر از ترخ جهاني از عراق تامين كند.
اين منابع اشاره كردند كه دوطرف درباره مساله افزايش مقادير نفت وارداتي به اردن از طريق احداث لوله نفتي گفت وگو خواهند كرد تا اينكه نفت بطور ايمني به اردن برسد بدون اينكه نيازي به اعزام تانكرهاي نفتي اردن به عراق وجود داشته باشد.
همچنين اين منابع گفتند كه دولت اردن نفت كركوك را بيشتر مي پسندد زيرا كه اين نفت با ميزان هاي مشخص با ديگر انواع نفت "سبك عربي" مخلوط مي شود و پالايشگاه اردن بهتر مي تواند با آن تعامل كند.
اردن همچنين تمايل دارد با دولت عراق درباره حضور حدود 700 هزار عراقي كه از زمان ورود نيروهاي آمريكايي به عراق در اين كشور بسر مي برند، بيشتر همكاري كند.
اردن اعتقاد دارد كه وجود پناهندگان عراقي بر اقتصاد اين كشور تاثير منفي گذاشته و از اين رو
درخواست خسارت از عراق مي كند.
اين درحاليست كه پناهندگان عراقي مقيم اردن مي گويند كه با وجود اينكه بيشتر پناهندگان عراقي در اردن را بازرگانان، تاجران، سرمايه گذاران و بعثي هاي پول دار سابق تشكيل مي دهند ، پول آنها اقتصاد اردن را رونق داده و حرف دولت اردن باج خواهي است.
به طور كلي تحقق نتايج سفر نوري المالكي كه امروز وارد امان شد سيماي روابط اردن و عراق براي مرحله آينده را ترسيم خواهد كرد.
خاورم**240 **1071**1459
 پنجشنبه 23 خرداد 1387     





این صفحه را در گوگل محبوب کنید

[ارسال شده از: ايرنا]
[مشاهده در: www.irna.ir]
[تعداد بازديد از اين مطلب: 114]

bt

اضافه شدن مطلب/حذف مطلب




-


گوناگون

پربازدیدترینها
طراحی وب>


صفحه اول | تمام مطالب | RSS | ارتباط با ما
1390© تمامی حقوق این سایت متعلق به سایت واضح می باشد.
این سایت در ستاد ساماندهی وزارت فرهنگ و ارشاد اسلامی ثبت شده است و پیرو قوانین جمهوری اسلامی ایران می باشد. لطفا در صورت برخورد با مطالب و صفحات خلاف قوانین در سایت آن را به ما اطلاع دهید
پایگاه خبری واضح کاری از شرکت طراحی سایت اینتن