واضح آرشیو وب فارسی:ايسنا: با تقدير از مكاري، ميهن و كيانيان، دهمين جشنوارهي تئاتر «تجربه» به پايان رسيد
خبرگزاري دانشجويان ايران - تهران
سرويس: فرهنگ و هنر - تئاتر
دهمين جشنواره تئاتر «تجربه» با معرفي برگزيدگان در تالار شهيد آويني دانشگاه تهران شامگاه گذشته به كار خود پايان داد.
به گزارش خبرنگار تئاتر خبرگزاري دانشجويان ايران (ايسنا)، در آغاز اين مراسم فريندخت زاهدي – دبير جشنواره دهم با تبريك به دانشجويان شركتكننده در اين دوره از جشنواره، گفت: در اين تجربه سخت و فشرده، داشتن جسارت از سوي شما براي شركت در چنين اجراهايي و حضور صميمي و گرمتان جاي تقدير دارد و در تمام روزهاي جشنواره شاهد هيجان و شور ميان شما و همكارانمان بوديم.
او اضافه كرد: آنچه شما در اين دوره نشان داديد، بازده كلاسهاي اساتيد و تلاشهاي خودتان بود و نتيجه اين زحمات جذاب و زيبا است و اي كاش ميتوانستيم به جاي انتخاب نفرات اول تا سوم، يك جشن همگاني را براي شهامت اين رقابت سالم ميگرفتيم.
در ادامه اين مراسم، لوح تقدير و تنديس جشنواره با حضور احمد كاميابي مسك به مهين ميهن براي سالها تلاش وي در عرصه هنر گريم و ماسك اهدا شد.
ميهن در اين مراسم با قدرداني از زحمات دانشجويان و اساتيد برگزاركننده و انتخاب او به عنوان استاد برگزيده گريم و ماسك، گفت: اين بزرگداشت در حقيقت به من تعلق نداشت، بلكه ارجنهادن به رشته گريم و ماسك بود و به نوعي تقدير و ارجنهادن به مقام زن محسوب ميشود و آرزو دارم كه روزي اين اتفاق براي هريك از شما حاصل شود.
او ادامه داد: بهترين اتفاق وقتي است كه درس شما تمام شود بنابراين اميدوارم فرصت كارآموزي در مراكز مرتبط با اداره كل هنرهاي نمايشي را به دست آوريد و براي چنين اتفاقي تئاتر ايران بايد آنقدر پويا باشد كه براي تمام شما اين فرصت فراهم كند تا در كنار كارگردانهاي بزرگ دست به تجربه بزنيد.
ميهن با اظهار تأسف از وضعيت موجود تئاتركشور، گفت: اميدوارم روزي اين وقايع، باند بازيها و فاميل بازيها در عرصه تئاتر از بين برود و شما با حضور خودتان و با اتكا به خداوند قدم برداريد و كار كنيد.
تاجبخش فنائيان، مدير گروه پرديس هنرهاي زيبا نيز با حضور دراين مراسم خاطرنشان كرد: با تخصصيشدن جشنواره تئاتر دانشگاهي، داوري آن نيز به همان اندازه سخت ميشود، زيرا سطح كارها به قدري به هم نزديك است كه كار داوران را سخت ميكند و مسووليت بسيار دشواري را برعهده آنها ميگذارد.
او تصريح كرد: مجموعه تلاشها قابل ارزش است و يك حركت پرخروش براي فعالان اين حوزه است كه دستاوردهاي پربهايي را به همراه دارد.
در اين بخش ديپلم افتخار و جايزه نقدي به پژوهش «ردپاي انسان گراي شرقي در نمايشنامه براند نوشته ايبسن با نگاهي به منطقالطير» با فاطمه مدني از دانشگاه تهران اهدا شد و جايزه ويژه اين بخش، شامل تنديس تجربه، ديپلم افتخار و جايزه نقدي به فرزانه دوستي از دانشگاه شهيد بهشتي براي پژوهش «حكايت در محاكات، جلوههاي عناصر شرقي روايت در نمايش پرگنت اثر ايبسن» اهدا شد.
به گزارش، ايسنا، ناصر حبيبيان به نمايندگي از هيأت داوران مسابقه نمايشنامهخواني بيانيه اين بخش را قرائت كرد.
در اين بيانيه با تأكيد بر ارزشهاي هنر نمايشنامهخواني و استقبال از آن در عرصه تئاتر به مقوله ادبيات متن و يكدستي خوانش در ميان گروهها اشاره شده بود.
سپس جوايز اين بخش توسط شهرام زرگر و مسعود دلخواه اهدا شد.
هيئت داوران بخش نمايشنامهخواني، در بخش خوانشگر برتر مرد ،با سپاس از محسن رحماني، ديپلم افتخار جشنواره و جايزهي نقدي را به امين طباطبايي براي خوانش در نمايش سوراژاكس اهدا كرد.
در بخش خوانشگر برتر زن، با سپاس از سونيا سنجري، ديپلم افتخار جشنواره و جايزهي نقدي به شببو طوفاني براي خوانش در نمايش «سوراژاكس» اهدا شد.
در بخش برگزيدهي نمايشنامهخواني، هيئت داوران در اين بخش با اهداي ديپلم افتخار جشنواره و جايزهي نقدي را براي نمايشنامهخواني «قلعه» به سرپرستي كريم لكزاده اهدا كرد.
جايزهي ويژهي برترين اجرا شامل تنديس تجربه، ديپلم افتخار و جايزهي نقدي به اجراي نمايشنامهخواني «نورث به لزلو» به سرپرستي ناصر مدني اهدا شد.
در ادامه اين مراسم،دانشجويان تنديس و لوح افتخار تجربه را به رضا كيانيان اهدا كردند.
او با يادآوري اولين حضور خود در تالار شهيد آويني دانشگاه تهران، گفت: وقتي روي صندلي نشستم، ياد اولين سالي كه وارد هنرهاي زيبا شده بودم، افتادم و ياد اولين تجربه اجراي نمايش «سيمون بوشار» به كارگرداني سعيد سلطانپور افتادم كه نقش خيلي كوچكي داشتم و خوشحالم كه بعد از چند دهه امروز از دست شما اين جايزه را ميگيرم و اين خيلي هيجانانگيز است، چون احتمالا سالي كه من در اين دانشكده درس ميخواندم خيلي از شماها هنوز به دنيا هم نيامده بوديد.
براساس اين گزارش، دانشجويان در بخش ديگري از اين مراسم اختتاميه از تلاشهاي مهدي مكاري به عنوان اولين دبير جشنواره تئاتر تجربه تقدير كردند و لوح تقدير و تنديس تجربه را به او اهدا كردند.
در ادامه سعيد اسدي، بيانيهي هيأت داوران را قرائت كرد.
در اين بيانيه با اشاره به شعار «تجربه پلكان زندگي» است هيأت داوران تذكر دادند كه معني از تجربهكردن چيست، زيرا كه طي اين ده دوره خيلي به مفهوم تجربهكردن نيانديشيدهايم و معلوم نيست كه كدام وادي از تجربه را در نظر داريم.
هيأت داوران همچنين به نقص و كاستيهاي متن و فاصله ميان كارگردانان و نمايشنامهنويسان در گروههاي اجرايي اشاره كرده و تأكيد بر ايجاد گفتوگو ميان دانشجويان دانشكدههاي تئاتري كرده بود تا همبستگي و نهاد تجربه را ايجاد كند.
همچنين در اين بيانيه با اشاره به نمايشنامه «فاوست» در بخش خلاقيت به برخي از كارها كه همچنان در سطح مانده بودند و گاه انديشه اصلي گوته را در اجرا از دست داده بودند، اشاره شده بود و توجه به موضوعات ناب و موردتوجه جامعه را براي پرداختن در حوزه نمايشنامهنويسي تذكر داده بودند.
در اين بخش پيش از اهداي جوايز برگزيدهي بخش صحنهاي محمد طلوعي – قائم مقام دبير جشنواره – با اشاره به انتخاب هيأت داوران و جوايز اين دوره از جشنواره گفت: با توجه به وضعيت نامطلوب بودجهي جشنوارهي دهم تأكيد زيادي داشتيم كه هيأت داوران در هر بخش تنها سه برگزيده اعلام كند، درحاليكه به اصرار آنها در نهايت 9 جايزهي مشترك اعلام شد به همين دليل مجبور شديم از جوايز هركدام از برگزيدهها كم كنيم.»
اما مهرداد راياني مخصوص به عنوان يكي از اعضاي هيئت داوران اعلام كرد: كه تمامي جايزهها را با همان هزينهي اوليه بدهيم و او مابقي كسري ما را جبران ميكند.
در اين بخش هيئت داوران در بخش طراحي صحنه:
جايزهي سوم طراحي صحنه شامل ديپلم افتخار و جايزهي نقدي براي نمايش «چه وحشتناك» به سودابه كردي اهدا كرد.
جايزهي دوم طراحي صحنه شامل ديپلم افتخار و جايزهي نقدي براي نمايش «عروس، كابوس، افسوس، بلوتوس» به بهاره نصرتي اهدا شد.
جايزهي اول طراحي صحنه شامل تنديس تجربه، ديپلم افتخار و جايزهي نقدي براي نمايش «فاوست» به حافظ قهرمانزاده اهدا شد.
در بخش نمايشنامهنويسي هيأت داوران جايزهي سوم خود را شامل ديپلم افتخار و جايزهي نقدي به نمايش «عروس، كابوس، افسوس، بلوتوس» به آرش ميرطالبي اهدا كرد.
جايزهي دوم نمايشنامهنويسي شامل ديپلم افتخار و جايزهي نقدي براي نمايش «قابها» به علي ثقفي اهدا شد.
هيأت داوران در اين بخش انتخاب اول نداشت.
در بخش بازيگري زن هيأت داوران جايزهي سوم خود را شامل ديپلم افتخار و جايزهي نقدي به صورت مشترك براي نمايش «فاوست» به مهرو صحرانورد و سعيده آجرلو اهدا كرد.
جايزهي دوم اين بخش شامل ديپلم افتخار و جايزهي نقدي براي نمايش «چه وحشتناك» به مژگان خالقي رسيد.
هيأت داوران جايزهي نخست بازيگري زن شامل تنديس تجربه، ديپلم افتخار و جايزهي نقدي براي نمايش «قلادهاي براي سگ مرده» به فرزانه سهيلي اهدا كرد.
در بخش بازيگري مرد جايزه سوم شامل ديپلم افتخار و جايزهي نقدي به صورت مشترك براي نمايش «گلهاي ميخك» به محمد اللهدادي و براي نمايش «اتللو» به امين طباطبايي اهدا شد.
جايزهي دوم بازيگري مرد شامل ديپلم افتخار و جايزهي نقدي به صورت مشترك براي نمايش «فاوست» به سهيل محزون و براي نمايش «قابها» به سيد محسن حسنزاده اهدا شد.
جايزهي نخست بازيگري مرد شامل تنديس تجربه، ديپلم افتخار و جايزهي نقدي به صورت مشترك براي نمايش «عروس، كابوس، افسوس، بلوتوس» به حسين اميدي و براي نمايش «قلادهاي براي سگ مرده» به وحيد راد اهدا شد.
در بخش كارگرداني جايزهي سوم شامل ديپلم افتخار و جايزهي نقدي به صورت مشترك براي نمايش «چه وحشتناك» به شيرين فرخندهنژاد و براي نمايش «قلادهاي براي سگ مرده» به ميلاد نيكآبادي اهدا شد.
جايزهي دوم شامل ديپلم افتخار و جايزهي نقدي به صورت مشترك براي نمايش «قابها» به علي ثقفي و براي نمايش
«فاوست» به آزاده گنجه اهدا شد.
جايزهي نخست كارگرداني شامل تنديس تجربه، ديپلم افتخار و جايزهي نقدي به صورت مشترك براي نمايش «فاوست» به حافظ قهرمانزاده و مرتضي ميرمنتظمي و براي نمايش «عروس، كابوس، افسوس، بلوتوس» به آرش ميرطالبي اهدا شد.
هيأت داوران در بخش خلاقيت براساس «فاوست» جايزهي ويژهي اجراي خلاقانه را شامل تنديس تجربه، ديپلم افتخار و جايزهي نقدي به نمايش «فاوست» به كارگرداني آزاده گنجه تقديم كرد.
به گزارش ايسنا، هيأت داوران نمايش «فاوست» به كارگرداني آزاده گنجه را براي اجراي عمومي به تالار محراب، نمايش
«فاوست» به كارگرداني مشترك حافظ قهرمانزاده و مرتضي ميرمنتظمي را به تالار مولوي و نمايش «عروس، كابوس، افسوس، بلوتوس» به كارگرداني آرش ميرطالبي را براي اجراي عمومي به كارگاه نمايش مجموعه تئاترشهر معرفي كرد.
همچنين نمايش «فاوست به روايات مردم كوچه و بازار» با كارگرداني محمد لقمانيان براي حضور در رپرتوار تئاتر عروسكي شهرداري و نمايش «كلاه گيس» به كارگرداني معصومه رحماني براي حضور در جشنوارهي تئاتر بانوان معرفي شدند.
انتهاي پيام
شنبه 11 خرداد 1387
این صفحه را در گوگل محبوب کنید
[ارسال شده از: ايسنا]
[تعداد بازديد از اين مطلب: 460]