تور لحظه آخری
امروز : دوشنبه ، 5 آذر 1403    احادیث و روایات:  امام علی (ع):نادانى ريشه همه بديهاست.
سرگرمی سبک زندگی سینما و تلویزیون فرهنگ و هنر پزشکی و سلامت اجتماع و خانواده تصویری دین و اندیشه ورزش اقتصادی سیاسی حوادث علم و فناوری سایتهای دانلود گوناگون شرکت ها

تبلیغات

تبلیغات متنی

صرافی ارکی چنج

صرافی rkchange

سایبان ماشین

دزدگیر منزل

تشریفات روناک

اجاره سند در شیراز

قیمت فنس

armanekasbokar

armanetejarat

صندوق تضمین

Future Innovate Tech

پی جو مشاغل برتر شیراز

لوله بازکنی تهران

آراد برندینگ

خرید یخچال خارجی

موسسه خیریه

واردات از چین

حمية السكري النوع الثاني

ناب مووی

دانلود فیلم

بانک کتاب

دریافت دیه موتورسیکلت از بیمه

طراحی سایت تهران سایت

irspeedy

درج اگهی ویژه

تعمیرات مک بوک

دانلود فیلم هندی

قیمت فرش

درب فریم لس

زانوبند زاپیامکس

روغن بهران بردبار ۳۲۰

قیمت سرور اچ پی

خرید بلیط هواپیما

بلیط اتوبوس پایانه

قیمت سرور dl380 g10

تعمیرات پکیج کرج

لیست قیمت گوشی شیائومی

خرید فالوور

بهترین وکیل کرج

بهترین وکیل تهران

خرید اکانت تریدینگ ویو

خرید از چین

خرید از چین

تجهیزات کافی شاپ

ویزای چک

محصولات فوراور

خرید سرور اچ پی ماهان شبکه

دوربین سیمکارتی چرخشی

همکاری آی نو و گزینه دو

کاشت ابرو طبیعی و‌ سریع

الک آزمایشگاهی

الک آزمایشگاهی

خرید سرور مجازی

قیمت بالابر هیدرولیکی

قیمت بالابر هیدرولیکی

قیمت بالابر هیدرولیکی

لوله و اتصالات آذین

قرص گلوریا

نمایندگی دوو در کرج

خرید نهال سیب

وکیل ایرانی در استانبول

وکیل ایرانی در استانبول

وکیل ایرانی در استانبول

رفع تاری و تشخیص پلاک

 






آمار وبسایت

 تعداد کل بازدیدها : 1833870169




هواشناسی

نرخ طلا سکه و  ارز

قیمت خودرو

فال حافظ

تعبیر خواب

فال انبیاء

متن قرآن



اضافه به علاقمنديها ارسال اين مطلب به دوستان آرشيو تمام مطالب
archive  refresh

دانش - ترشي انداختن در اقيانوس


واضح آرشیو وب فارسی:ايرنا: دانش - ترشي انداختن در اقيانوس


دانش - ترشي انداختن در اقيانوس

جيمز رندرسون/ ترجمه: طاهره رنجبر: دانشمندان با بررسي گسترده سواحل اقيانوس آرام در آمريكاي شمالي به افزايش قابل توجهي در اسيديته پي برده‌اند كه مي‌تواند تاثير چشمگيري بر حيات دريايي داشته باشد. افزايش اسيديته اقيانوس به عنوان يكي از پيامدهاي افزايش انتشار دي‌اكسيد كربن در نتيجه فعاليت‌هاي انسان از سوي دانشمندان پيش‌بيني شده است. اما اين پژوهش جديد نشان مي‌دهد كه در بعضي بخش‌هاي اقيانوس اين افزايش خيلي سريع‌تر از آنچه پيش‌بيني شده بود روي مي‌دهد. تغييراتي كه در آن بررسي‌ها ديده شد، انتظار مي‌رفت در سال 2050 به وقوع بپيوندد. پيش‌بيني كارشناسان آن است كه اين تغييرات مي‌توانند تاثيري فاجعه‌بار روي حيات دريايي داشته باشند.

اسيدي‌تر شدن آب دريا به معناي آن است كه گونه‌هايي همچون نرم‌تنان صدف‌دار، پلانكتون‌ها و مرجان‌ها در ساخت صدف و اسكلت سخت‌شان با مشكلات بيشتري روبه‌رو خواهند شد. اين پديده قابليت توليد كل زنجيره غذايي را به‌طور جدي كاهش خواهد داد كه اين بوم‌شناسي اقيانوس را تغيير داده و بالقوه به كاهش شديد ذخاير آبزيان مي‌انجامد.
دكتر كارول ترلي (C.Turley) از آزمايشگاه دريايي پليموث مي‌گويد: «خيلي نگران‌كننده است. شبكه غذايي دريا بي‌نهايت پيچيده و از اين رو پيش‌بيني پيامدها بسيار سخت است. واقعا كسي نمي‌داند كه آيا در آينده هم اين نوع شبكه غذايي كه به ديدن آن عادت كرده‌ايم و به آن وابسته‌ايم همچنان تداوم خواهد يافت يا خير.»
دكتر ترلي يكي از نويسندگان گزارش مهمي درباره اسيدي شدن اقيانوس‌هاست كه در سال 2005 از طرف انجمن سلطنتي انگلستان منتشر شد. در آن گزارش پيش‌بيني شده بود كه تاثير اين پديده از سطح اكوسيستم‌هاي دريايي و شيلات فراتر خواهد رفت. نويسندگان گزارش نوشته بودند «پيامدهاي اجتماعي- اقتصادي اسيدي شدن اقيانوس‌ها مي‌تواند قابل توجه باشد. آسيب وارده به اكوسيستم‌هاي آبسنگ مرجاني و شيلات و صنايع تفريحي كه به آنها وابسته‌اند مي‌تواند بر چندين ميليارد دلار ضرر اقتصادي در سال بالغ شود.»
هيات ميان‌دولتي تغييرات اقليمي نيز اسيدي شدن اقيانوس‌ها را به‌عنوان يكي از مسائل در چهارمين گزارش ارزيابي خود در سال 2007 مطرح كرد. براساس آن انتشار كربن ناشي از فعاليت‌هاي انساني تاكنون ميانگين PH اقيانوس‌ها را 1/0 واحد كاهش داده است. تا سال 2100 اين PH ممكن است 5/0 واحد ديگر كاهش يابد كه معادل 3 برابر كردن غلظت يون هيدروژن است.
هرچه انتشار گازهاي گلخانه‌اي بيشتر شود، درياها اسيدي‌تر مي‌شوند زيرا حدود نيمي از دي‌اكسيد كربني كه انسان توليد مي‌كند، جذب اقيانوس‌ها مي‌شود. دي‌اكسيد كربن در اقيانوس به شكل اسيد كربنيك در مي‌آيد كه شيمي اقيانوس را تغيير داده و موجب مي‌شود يون كربنات كمتري در اختيار موجودات دريايي صدف‌دار قرار گيرد.
در اين پژوهش جديد ريچارد فيلي (R.Feeley) از اداره ملي امور جوي و اقيانوسي ايالات متحده و همكارانش از 13 منطقه نمونه‌برداري كه از مركز كانادا تا شمال مكزيك امتداد مي‌يابد از تركيب شيميايي اقيانوس نمونه برداشتند. آنها دريافتند كه آب اسيدي از آنچه انتظار مي‌رفت به سطح بسيار نزديك‌تر است اين نتايج به شكل مقاله‌اي در ژورنال ساينس گزارش شدند. ترلي مي‌گويد: «اين جريان آب روبه بالا به‌طور متناوب - تقريبا يك سال در ميان- چند ماهي به درياهاي كم‌عمق و پربازده ما سرازير مي‌شود.» به نظر او اين موجب فساد بعضي موجودات دريايي شده و در واقع عملا كربنات كلسيم موجود در صدف‌هايشان را حل مي‌كند.
اين بدان معنا نيست كه اين جانداران بي‌درنگ خواهند مرد بلكه بدان معناست كه صرفا براي حفظ صدف‌هايشان بايد مقادير عظيمي انرژي مصرف كنند. بزرگ‌ترين نگراني دانشمندان سرعت رخ دادن اين تغييرات است. ترلي مي‌گويد «اين نتايج حاكي از آنند كه گونه‌هاي دريايي برخلاف اميدواري ما شايد فرصت كافي براي سازش نداشته باشند.»
Guardian, May 23,2008
 پنجشنبه 9 خرداد 1387     





این صفحه را در گوگل محبوب کنید

[ارسال شده از: ايرنا]
[مشاهده در: www.irna.ir]
[تعداد بازديد از اين مطلب: 298]

bt

اضافه شدن مطلب/حذف مطلب







-


گوناگون

پربازدیدترینها
طراحی وب>


صفحه اول | تمام مطالب | RSS | ارتباط با ما
1390© تمامی حقوق این سایت متعلق به سایت واضح می باشد.
این سایت در ستاد ساماندهی وزارت فرهنگ و ارشاد اسلامی ثبت شده است و پیرو قوانین جمهوری اسلامی ایران می باشد. لطفا در صورت برخورد با مطالب و صفحات خلاف قوانین در سایت آن را به ما اطلاع دهید
پایگاه خبری واضح کاری از شرکت طراحی سایت اینتن