تور لحظه آخری
امروز : پنجشنبه ، 29 شهریور 1403    احادیث و روایات:  امام صادق (ع):هرگز دل به باطل بودن حق و به حق بودن باطل يقين نمى كند.
سرگرمی سبک زندگی سینما و تلویزیون فرهنگ و هنر پزشکی و سلامت اجتماع و خانواده تصویری دین و اندیشه ورزش اقتصادی سیاسی حوادث علم و فناوری سایتهای دانلود گوناگون شرکت ها

تبلیغات

تبلیغات متنی

تریدینگ ویو

لمینت دندان

لیست قیمت گوشی شیائومی

صرافی ارکی چنج

صرافی rkchange

دزدگیر منزل

تشریفات روناک

اجاره سند در شیراز

قیمت فنس

armanekasbokar

armanetejarat

صندوق تضمین

طراحی کاتالوگ فوری

Future Innovate Tech

پی جو مشاغل برتر شیراز

لوله بازکنی تهران

آراد برندینگ

وکیل کرج

خرید تیشرت مردانه

وام لوازم خانگی

نتایج انتخابات ریاست جمهوری

خرید ابزار دقیق

خرید ریبون

موسسه خیریه

خرید سی پی کالاف

واردات از چین

دستگاه تصفیه آب صنعتی

حمية السكري النوع الثاني

ناب مووی

دانلود فیلم

بانک کتاب

دریافت دیه موتورسیکلت از بیمه

خرید نهال سیب سبز

قیمت پنجره دوجداره

بازسازی ساختمان

طراحی سایت تهران سایت

دیوار سبز

irspeedy

درج اگهی ویژه

ماشین سازان

تعمیرات مک بوک

دانلود فیلم هندی

قیمت فرش

درب فریم لس

شات آف ولو

تله بخار

شیر برقی گاز

شیر برقی گاز

خرید کتاب رمان انگلیسی

زانوبند زاپیامکس

بهترین کف کاذب چوبی

پاد یکبار مصرف

روغن بهران بردبار ۳۲۰

قیمت سرور اچ پی

بلیط هواپیما

 






آمار وبسایت

 تعداد کل بازدیدها : 1816689073




هواشناسی

نرخ طلا سکه و  ارز

قیمت خودرو

فال حافظ

تعبیر خواب

فال انبیاء

متن قرآن



اضافه به علاقمنديها ارسال اين مطلب به دوستان آرشيو تمام مطالب
archive  refresh

اقتصاد - تاراج در فصل خشكسالي


واضح آرشیو وب فارسی:ايرنا: اقتصاد - تاراج در فصل خشكسالي
اقتصاد - تاراج در فصل خشكسالي

گروه اقتصادي: تاكنون آمار دقيقي از ميزان توليد گندم منتشر نشده است؛ وزارت جهاد كشاورزي نيز حاضر به اعلام وضعيت توليد در مزارع نيست.

وزارتخانه هر ساله از اوايل ارديبهشت‌ماه كه زمان خريد گندم آغاز مي‌شود، آمار خريد را به صورت روزانه در سايت گندم وارد مي‌كرد؛ اما امسال تاكنون هيچ آماري در سايت وارد نشده است دفتر محصولات ويژه و الگوي كشت هم كه متولي اصلي انتشار اين آمار است، حاضر به پاسخگويي نيست. دفتر با اين توجيه كه آمار ارسال شده از استان‌ها نهايي نشده مي‌گويد: فعلا آمار را در اختيار رسانه‌ها قرار نمي‌دهيم. آماري كه طبق پيش‌بيني‌ها وضعيت توليد گندم را نگران‌كننده نشان خواهد داد. البته روز گذشته شركت مادر تخصصي بازرگاني دولتي ايران خبر داد، تاكنون بالغ بر يك ميليون و 45 هزار تن گندم خريداري شده است، آماري كه اگر صحت داشته باشد در مقايسه با خريد سال زراعي گذشته كماكان كاهش توليد در آن محسوس است. در هفته اول خرداد سال زراعي 86- 85 ميزان خريد در استان‌هاي كشور بيش از 9/1 ميليون تن بود. اما امسال ميزان خريد در استان‌هاي كشور حداقل 600 هزار تن كمتر است. شركت مادر تخصصي بازرگاني دولتي ايران وضعيت استان‌ها را چنين اعلام كرده است: در حال حاضر رتبه خريد گندم در بين استان‌هاي كشور به ترتيب استان خوزستان با خريد حدود 696 هزار تن، استان فارس با خريد حدود 170 هزار تن استان كرمان با خريد حدود 60 هزار تن است. به گزارش شركت مادر تخصصي بازرگاني 11 استان كشور وارد فصل خريد گندم شده‌اند كه در اين استان‌ها حدود 114 مركز خريد فعال شركت بازرگاني دولتي ايران و مباشرين خريد اين شركت فعاليت دارند كه مبلغ پرداختي بابت خريد اين مقدار گندم، به 142 هزار بار تعداد مراجعه كشاورزان پرداخت شده است. با اين حال عيسي كلانتري معتقد است: حداقل نياز وارداتي كشور به گندم 6 ميليون تن است، زيرا عمده اراضي وسيع كشور و بخش محدودي از اراضي آبي كشور تحت تاثير خشكسالي قرار گرفته است البته تاكنون آمار دقيقي از سوي جهادكشاورزي منتشر نشده است ولي سازمان هواشناسي در همان روزهاي آغازين سال اعلام كرد خشكسالي شديدي در راه است؛ خشكسالي‌اي كه توليد گندم و ساير محصولات استراتژيك را به شدت كاهش مي‌دهد و در كنار آن نياز به واردات را افزايش خواهد داد. البته هنوز نياز واقعي واردات اعلام نشده است و تاكنون فقط هيات دولت واردات 3 ميليون تن گندم، برنج، شكر و ساير محصولات خاص را تاييد كرده است: رقمي كه از ديد كارشناسان و فعالان بخش نياز واقعي نيست. عيسي كلانتري مي‌گويد وقتي دولت آمار دقيق توليد را اعلام نمي‌كند طبيعي است با آمار غيرواقعي واردات بخواهد شرايط كشور را طبيعي نشان دهد. شرايطي كه با نگاهي به استان‌ها كاملا بحراني است. مدير تعاون روستايي فارس مي‌گويد: «بر اثر خشكسالي، مزارع ديم به‌طور كامل نابود شدند در ضمن با توجه به افزايش بيماري‌ها، آفات و هجمه حشرات عملكرد در واحد سطح كاهش خواهد يافت.»
در اين شرايط اخباري از فارس مبني بر قاچاق گندم به عراق و افغانستان شنيده مي‌شود. گفته مي‌شود در حال حاضر برخي كشاورزان استان فارس گندم را كيلويي 350 تا 400 تومان به اتباع افغان و عراقي مي‌فروشند زيرا قيمت خريد تضميني گندم 290 توماني براي آنها به صرفه نيست. اين موضوع را مديرتعاون روستايي فارس نيز تاييد مي‌كند. مقامي به ايسنا گفت: اين موضوع را من در روزنامه‌هاي استان خواندم اما معتقديم قيمت‌هاي دولتي بايد به گونه‌اي باشد كه كشاورز حاضر نباشد محصول خود را به غير از دولت تحويل دهد.
 پنجشنبه 9 خرداد 1387     





این صفحه را در گوگل محبوب کنید

[ارسال شده از: ايرنا]
[مشاهده در: www.irna.ir]
[تعداد بازديد از اين مطلب: 390]

bt

اضافه شدن مطلب/حذف مطلب







-


گوناگون

پربازدیدترینها
طراحی وب>


صفحه اول | تمام مطالب | RSS | ارتباط با ما
1390© تمامی حقوق این سایت متعلق به سایت واضح می باشد.
این سایت در ستاد ساماندهی وزارت فرهنگ و ارشاد اسلامی ثبت شده است و پیرو قوانین جمهوری اسلامی ایران می باشد. لطفا در صورت برخورد با مطالب و صفحات خلاف قوانین در سایت آن را به ما اطلاع دهید
پایگاه خبری واضح کاری از شرکت طراحی سایت اینتن