واضح آرشیو وب فارسی:ايرنا: طرح جامع خريد و فروش محصولات كشاورزي اجرا ميشود
اقتصاد. جهاد كشاورزي. كشاورزي
رييس هيات مديره و مديرعامل سازمان مركزي تعاون روستايي كشور از اجراي طرح جامع خريد و فروش محصولات و فرآوردههاي كشاورزي در سال جاري خبر داد.
محمدعلي شم آبادي روز چهارشنبه در گفت و گو با خبرنگاران، افزود: براساس اين طرح افزون بر محصولات كشاورزي، فرآوردههاي اين محصولات نيز زير پوشش طرح خريد توافقي قرار ميگيرد.
به گفته وي، شوراي سياستگذاري اين طرح با رياست وزير جهاد كشاورزي و عضويت پنج نفر از معاونان و مديران كل اين وزارتخانه و نيز هفت نفر از مديران عامل تشكلها و اتحاديههاي مركزي و سراسري تشكيل شده است.
وي ويژگي مهم طرح يادشده را محوريت تشكلهاي سراسري در سياستگذاري و اجراي اين طرح اعلام كرد و گفت: امسال ۲ميليون و ۳۵۰هزار تن محصولات كشاورزي در قالب طرح خريد توافقي از توليدكنندگان بخش كشاورزي خريداري مي شود.
وي از تخم مرغ و گوشت قرمز به عنوان محصولات جديدي نام برد كه در سال جاري زير پوشش طرح خريد توافقي قرار ميگيرند.
شم آبادي افزود: همچنين مجريان اين طرح آمادگي خود را براي خريد توافقي محصولات آبزي به سازمان شيلات ايران اعلام كرده اند.
وي تصريح كرد: در سال گذشته حدود يك ميليون و ۲۰۰هزار تن از مجموع ۱۰۰ميليون تن محصولات توليدي بخش كشاورزي در قالب طرح خريد توافقي از توليدكنندگان اين بخش خريداري و در بازار عرضه شد ضمن آنكه ۱۰درصد از اين ميزان نيز به خارج از كشور صادر شد.
وي با بيان آنكه دولت در اجراي اين طرح نقش هدايتي، حمايتي و نظارتي ايفا ميكند، از پيشنهاد وزارت جهاد كشاورزي به دولت براي پرداخت يك تريليون ريال كمك فني و اعتباري به منظور ارايه تسهيلات ارزان قيمت به تشكلها به عنوان مجريان اين طرح خبر داد.
به گفته مديرعامل سازمان مركزي تعاون روستايي كشور، دولت بايد از شبكه تعاون روستايي و كشاورزي حمايت كند تا اين شبكه از توان رقابت در بازارهاي داخلي و خارجي برخوردار شود.
وي همچنين با اشاره به وضعيت خشكسالي و بحران مواد غذايي در جهان، از جو، ذرت، دانههاي روغني و گندم به عنوان محصولاتي نام برد كه در حوزه خريدهاي توافقي مورد تاكيد مسئولان است.
وي ابراز اميدواري كرد: با واگذاري خريد توافقي به تشكلهاي تعاون روستايي و كشاورزي، تمام امور مربوط به بخش كشاورزي و توسعه روستايي نيز بتدريج در راستاي اجراي سياستهاي كلي اصل ۴۴به اين تشكلها واگذار شود.
شم آبادي تصريح كرد: هدف اصلي وزارت جهاد كشاورزي قرار دادن تشكلها به عنوان محور توسعه پايدار بخش كشاورزي است و چشم انداز و برنامه اساسي اين وزارتخانه نيز حول اين محور قرار دارد.
مديرعامل سازمان مركزي تعاون روستايي كشور در ادامه از اجراي ۲۰۵ پروژه مربوط به صنايع تبديلي و تكميلي بخش كشاورزي توسط شبكه تعاون روستايي و كشاورزي خبر داد و گفت: اجراي اين پروژهها كه از سال گذشته آغاز شده تاكنون به طور متوسط ۴۰درصد پيشرفت فيزيكي داشته است.
وي ساماندهي سامانه حمل و نقل محصولات كشاورزي و واحدهاي اعتباري را از ديگر برنامههاي سازمان تعاون روستايي در حوزه شركتهاي تعاوني و اتحاديههاي روستايي و كشاورزي برشمرد و افزود: پيش بيني ميشود با اجراي برنامههاي موجود، تا سه سال آينده ۱۰۲هزار فرصت شغلي مستقيم در شبكه تعاونيهاي روستايي و كشاورزي ايجاد شود.
شم آبادي برگزاري همايش بزرگ اعضاي شركتهاي تعاوني روستايي و كشاورزي را از برنامههاي سازمان مركزي تعاون روستايي كشور در هفته جهاد كشاورزي امسال نام برد و اظهار داشت: اين همايش شش هزار نفره روز ۲۱خردادماه جاري همزمان با آغاز هفته جهاد كشاورزي در مصلي بزرگ تهران برگزار خواهد شد.
به گفته وي، در اين همايش سهام به روز شده شركتهاي تعاوني يادشده به صورت نمادين به چهار نفر از اعضاي اين شركتها اعطا خواهد شد.
وي تصريح كرد: در ارزشگذاري مجدد سهام شركتهاي تعاوني روستايي و كشاورزي كه به مدت ۲دهه مورد غفلت قرار گرفته بود، ارزش سهام سه هزار شركت بررسي شده به طور متوسط از ۵۰۰درصد رشد برخوردار شده است.
وي ساماندهي و مهندسي مجدد تشكلهاي تعاوني روستايي و كشاورزي را از ديگر فعاليتهاي سازمان مركزي تعاون روستايي از آغاز بكار دولت نهم تاكنون اعلام كرد و گفت: اين طرح در سه سال گذشته به عنوان يكي از طرحهاي مهم اين سازمان براي اصلاح ساختار مديريتي شركتهاي تعاوني روستايي و كشاورزي مطرح بوده و تاكنون نزديك به سه هزار شركت مشمول ارزشگذاري و مهندسي مجدد شده اند.
وي افزود: امسال نيز يكهزار و ۵۰۰شركت تعاوني روستايي و كشاورزي زير پوشش اين طرح قرار خواهند گرفت.
شم آبادي مجموع شركتهاي تعاوني روستايي و كشاورزي را شش هزار و ۵۰۰ شركت عنوان كرد.
وي در ادامه خريد ۵۵هزار تن برگ سبز چاي و تحويل آن به كارخانه ها، خريد ۴۰هزار تن پياز مازاد كشاورزان و ابلاغ خريد سيب زميني در استانهاي فارس و گلستان را از فعاليتهاي سازمان مركزي تعاون روستايي در سال جاري در حوزه خريدهاي تضميني برشمرد و گفت: خريد تضميني محصولات كشاورزي همچنان به صورت منطقي ادامه خواهد داشت.
وي در پايان از اختصاص يك كميته از كميتههاي تدوين برنامه پنجم توسعه كشور در حوزه كشاورزي به تعاون روستايي خبر داد.
چهارشنبه 8 خرداد 1387
این صفحه را در گوگل محبوب کنید
[ارسال شده از: ايرنا]
[تعداد بازديد از اين مطلب: 428]