واضح آرشیو وب فارسی:ايسنا: مديرعامل سازمان مركزي تعاون روستايي: طرح جامع خريد و فروش محصولات و فرآوردهاي كشاورزي ارائه شد
خبرگزاري دانشجويان ايران - تهران
سرويس: كشاورزي و دامپروري
مديرعامل سازمان مركزي تعاون روستايي ايران از برگزاري كنگره عظيمي در روز اول هفته جهاد كشاورزي (21 خرداد ماه) با حضور حدود شش هزار نفر از اعضاي جديد شركتهاي تعاوني روستايي و كشاورزي كه در طرح ساماندهي مهندسي مجدد تشكلها مورد توجه بودند در محل مصلي تهران خبر داد و با اشاره به اينكه در اين مراسم با حضور رييس جمهور از اين اعضا تجليل خواهد شد، خاطرنشان كرد: در خلال اين كنگره مرحله اول ارزشگذاري سهام بيش از سه هزار شركت تعاوني روستايي انجام خواهد شد و برگه سهام چهار نفر از چهار استان مختلف به شكل نمادين ارائه ميشود.
به گزارش خبرنگار كشاورزي خبرگزاري دانشجويان ايران (ايسنا)، دكتر محمدعلي شمآبادي صبح امروز (چهارشنبه) در نشستي كه به مناسبت هفته جهاد كشاورزي (21 تا 27 خرداد ماه) برگزار شده بود ضمن بيان مطلب فوق با بيان اينكه ساماندهي مهندسي مجدد يكي از طرحهاي اساسي اين سازمان براي اصلاح ساختار مديريت شركتهاي تعاوني و روستايي و كشاورزي و توليدي است، اظهار كرد: تا پايان سال 1386 از حدود شش هزار شركت تعاوني روستايي كشاورزي قريب سه هزار شركت مشمول طرح ساماندهي و مهندسي مجدد شدند و حدود يك هزار و 500 شركت نيز در سال جاري مشمول اين طرح ميشوند كه به اين ترتيب در مجموع بيش از دو سوم شركتها ساماندهي خواهند شد.
شمآبادي به خريدهاي تضميني صورت گرفته طي سال جاري توسط اين سازمان اشاره كرد و گفت: در حوزهي بازرگاني كماكان بحث خريدهاي تضميني را به شكل منطقي انجام ميدهيم كه در همين راستا تاكنون 55 هزار تن برگ سبز چاي، 40 هزار تن پياز مازاد بر توليد كشاورزان به شكل تضميني از كشاورزان خريداري و به استانهاي ديگر ارسال شده است. علاوه بر اين اخيرا به دليل مشكلات به وجود آمده، در استانهاي فارس و گلستان نيز موضوع خريد تضميني سيب زميني ابلاغ شده است كه اگر قيمت بازار از قيمت تضميني پايينتر يا در حد قيمتهاي تضميني باشد محصول كشاورزان خريداري و در استانهاي ديگر به فروش برسد.
او با اشاره به اينكه پرداخت نقدي قيمتهاي تضميني كماكان و به موقع ادامه دارد، به خريدهاي توافقي اين سازمان اشاره كرد و گفت: سال گذشته طرح خريد توافقي به عنوان سال اول هدفگذاري شد كه با موفقيت حدود 80 درصد ،حدود يك ميليون و 200 هزار تن محصولات باغي، زراعي و مرغ توسط شركتهاي تعاوني و روستايي و كشاورزي خريداري شد.
وي خاطرنشان كرد: به دنبال توفيق نسبي سال گذشته، امسال كار كارشناسي در طرح خريد توافقي صورت گرفته و اين طرح تحت عنوان طرح جامع خريد و فروش محصولات و فرآوردهاي كشاورزي بازنگري شد.
شمآبادي با اشاره به اينكه تا سال گذشته در طرح خريد توافقي فقط محصول را از كشاورزان خريداري ميكرديم، اضافه كرد: در طرح جامع چند نكته جديد اتفاق افتاده كه مدنظر بودن محصول و فرآوردهاي آن از جمله اين نقاط مثبت است؛ همچنين نقطه عطف اين طرح در سال جاري اين است كه تشكلهاي سراسري كه موضوعي و محصولي در اين طرح به آنها مربوط ميشود، خود محور كار در اجرا و سياستگذاري قرار گرفتهاند.
وي با بيان اينكه اين طرح داراي شوراي سياستگذاري است، افزود: وزير جهاد كشاورزي رييس اين شورا، پنج نفر از معاونان عضو آن و همچنين هفت مديرعامل تشكلها نيز در اين شورا عضويت دارند.
مديرعامل سازمان مركزي تعاون روستايي ايران خاطرنشان كرد: در اين طرح، دولت، وزارت جهاد كشاورزي و سازمان مركزي تعاون روستايي در حد سياستگذاري، هدايت، حمايت و نظارت عمل خواهند كرد و بقيه امور اجرايي تصديگري برعهده تشكلهاي تعاوني غيردولتي در مناطق روستايي مربوطه هستند.
وي افزود: اين اقدام چشمانداز ما و برنامهي اصلي وزارت جهاد كشاورزي است تا مباحث را كوتاه مدت و مقطعي نبينيم و در اين طرح يك نگاه و برنامههاي كوتاه مدت، ميان مدت و دراز مدت داريم كه برنامهي كوتاه سالانه است و براي امسال در اين طرح پيشبيني كرديم تقريبا دو برابر سال گذشته شبكه تعاون روستايي و كشاورزي از كل توليد بخش كشاورزي را خريد و فروش كنند و بعد از توليد را برعهده داشته باشند.
وي درباره موارد محصولاتي كه امسال به صورت توافقي خريداري ميشود، اذعان داشت: علاوه بر محصولات باغي و زراعي قبلي در محصولات دامي، تخم مرغ و گوشت قرمز نيز به اين خريدها اضافه شده و علاوه بر اين به سازمان شيلات و به بخش توليدات آبزي هم براي خريد و فروش محصولات آبزي اعلام آمادگي كردهايم.
اين مقام مسوول در ادامه خاطرنشان كرد: براي اين طرح رقمي معادل 100 ميليارد تومان كمكهاي فني - اعتباري از دولت درخواست كردهايم كه در اختيار مجريان طرح قرار گيرد كه تا پايان برنامهي پنجم به صورت پلكاني اين كمكها به حداقل برسد.
شمآبادي با اشاره به اينكه خريدهاي توافقي روي برخي محصولاتي همچون جو، ذرت و دانههاي روغني تاكيدات خاصي دارد به بحث
صنايع تبديلي اشاره كرد و گفت: 205 پروژه در حوزه صنايع تبديلي از سال 86 آغاز شده و ادامه دارد كه اين پروژهها نزديك به 40 درصد پيشرفت داشتهاند.
وي در ادامه به ارزشگذاري سهام شركتهاي تعاوني روستايي اشاره كرد و افزود: ارزش سهام سه هزار 129 شركتي كه تاكنون كار آنها تمام شده، رشد 500 درصد داشته است كه شفافسازي حق و حقوق اعضا، تعيين تكليف حقوق اعضا در ارزش سهام و به روز كردن سر جمع سهام اعضا از مهمترين اهداف اين اقدام است.
معاون وزير جهاد كشاورزي در ادامه افزود: با اجراي طرحها و برنامههاي ما سر جمع، براي سه سال آينده 102 هزار فرصت شغلي واقعي و قابل تحقق ايجاد ميشود.
او در ادامه افزود: در طرح جامع حدود هزار مركز عرضه مستقيم براي سال جاري در نظر گرفته شده كه تاكنون بيش از 300 مركز آن ايجاد شده است.
شمآبادي در پايان با اشاره به اينكه از كل خريد انجام شده درسال گذشته 10 درصد آن صادر شده است، تصريح كرد: يكي از فقرهاي عمدهي ما در بخش بازرگاني محصولات كشاورزي فقدان و ضعف بستهبندي، فرآوري و بازاريابي است كه در اين راستا بايد به سمت بستهبندي برويم.
انتهاي پيام
چهارشنبه 8 خرداد 1387
این صفحه را در گوگل محبوب کنید
[ارسال شده از: ايسنا]
[تعداد بازديد از اين مطلب: 384]