واضح آرشیو وب فارسی:خبرگزاري قرآني ايران: با تازههاي نشر:تجديد چاپ كتاب «زن در تاريخ و انديشه اسلامي»
گروه انديشه: كتاب «زن در تاريخ و انديشه اسلامي»، تأليف دكتر «فتحيه فتاحيزاده»، به همت مركز پژوهشهاي اسلامي صدا و سيما و توسط انتشارات «بوستان كتاب قم» تجديد چاپ شده است.
به گزارش خبرگزاري قرآني ايران (ايكنا)، زن، نيمى از پيكره اجتماع انسانى است كه رفتار، فرهنگ و انديشه او در شكلگيرى جامعه انسانى، نقشِ مهمى را ايفا مىكند. مكتبها و آيينهاى مختلف از روزگاران كهن تا به امروز در اينباره ديدگاههاى مختلفى ارائه كردهاند.
اثر حاضر، همه نگرگاههاى تاريخى و دينى را درباره موضوع فوق در شش فصل، پژوهش كرده است: زن در گذرگاه تاريخ، نقش اسلام در احياى شخصيت زن، مبانى شخصيت زن از ديدگاه اسلام، تفاوتها و تمايزها، علل تنزل شخصيت زن در جوامع اسلامى، تجلى شخصيت زن در تاريخ.
اين پژوهش كه به موضوع زن پرداخته است، فراز و نشيبهاي تاريخ را كه در حوزه انديشه اسلامي، متوجه اين قشر بوده، مورد ارزيابي قرار داده است. نويسنده، اهداف خود را از اين پژوهش چنين مطرح ميكند: بررسي نقش تاريخي اسلام در احياي شخصيت زن؛ كشف آموزههاي قرآني درباره شخصيت زن؛ محك زدن آرا و انديشههاي مسلمانان درباره شخصيت زن؛ بررسي مقايسهاي انديشه ديني در مسأله شخصيت زن با ساير مكتبها.
فصل اول اين كتاب، زن را در سه مرحله متفاوت تعريف و بررسي ميكند: زن در تمدنها و شريعتهاي قبل از اسلام؛ زن در جاهليت نخستين؛ زن در جاهليت مدرن. در اين فصل با بيان تاريخي از تعريف و مفهوم زن در مرحلههاي مختلف، نگرشي كلي از اقوام مختلف در دورههاي متفاوت به درست خواهد آمد.
فصل دوم به نقش تاريخي اسلام در احياي شخصيت زن پرداخته است . در اين فصل با تأكيد بر سه رويكرد مهم اسلامي، ترفيع مقام زن را بر اساس اين سه اصل توضيح داده است: تكريم زن و جايگاه همسري؛ تكريم زن در جايگاه مادري؛ تكريم زن در جايگاه فرزندي.
براي تبيين جايگاه واقعي زن در شريعت اسلام، با تكيه بر آراي مفسران، در فصل سوم، ابتدا شخصيت زن از نگاه تمدنهاي گوناگون بشري و آيينهاي مختلف، با مراجعه به مابع كهن تاريخي، به اختصار گزارش شده است و آنگاه نمودهاي تحقير جنس زن در فرهنگ عصر ظهور اسلام؛ يعني در دوره جاهليت بر شمرده شده است.
فصل چهارم به وجود تمايز و تفاوت ميان زن و مرد اختصاص يافته و تمايزهاي زن و مرد را در ابعاد مختلف جسماني، رواني و استعدادي با تكيه بر نظريات روانشناختي بررسي كرده است. فصل پنجم، مهمترين علل و عوامل تنزل جايگاه زن را مطالعه ميكند. فصل ششم، به تجلي شخصيت زن در تاريخ انبيا ميپردازد و زناني كه تقش برجستهتري در تاريخ بشر ايفا كردهاند، به ترتيب حضور با تكيه بر آيات قرآن و نظريات مفسران معرفي شدهاند.
چاپ دوم كتاب «زن در تاريخ و انديشه اسلامي»، تأليف دكتر «فتحيه فتاحيزاده»، به همت مركز پژوهشهاي اسلامي صدا و سيما و توسط انتشارات «بوستان كتاب قم» با شمارگان 2000 نسخه در ارديبهشتماه سال جاري منتشر شده و به بهاي 37000 ريال در اختيار علاقهمندان قرار گرفته است.
چهارشنبه 8 خرداد 1387
این صفحه را در گوگل محبوب کنید
[ارسال شده از: خبرگزاري قرآني ايران]
[تعداد بازديد از اين مطلب: 217]