واضح آرشیو وب فارسی:خبرگزاري قرآني ايران: بررسي آسيبشناختي منازعات زن مسلمان در دنيايمدرن/ 8يك كارشناس عرفان و فلسفه:تغيير نگاه جامعه نسبت به آموزههاي ديني چالشهاي زنان در دنياي مدرن را كاهش ميدهد
گروه اجتماعي: استنباط صحيح احكام الهي و كسب معرفت نسبت به غايت زندگي از منظر دين، چالشهاي زن مسلمان در تقابل اسلام و مدرنيسم را كاهش ميدهد.
حجتالاسلاموالمسلمين «احمد قاري» مدرس حوزه علميه «شهيد بهشتي» تهران و كارشناس اصول عقايد، عرفان و فلسفه در گفتوگو با خبرگزاري قرآني ايران(ايكنا)، منكر منازعات زن مسلمان در تلاقي با دنياي مدرن شد و گفت: دين اولين وظيفه براي هر انساني را بندگي در مقابل خالق مقرر كرده كه در چارچوب اين بندگي وظايفي براي زنان و مردان مقرر شده و انجام آن منازعات هر مسلماني را در دنياي مدرن به صفر ميرساند.
اين مدرس حوزه اظهار كرد: با توجه به مباني ديني، جمع حضور زن در خانه و اجتماع بهدرستي امكان ندارد بنابراين در اين جايگاه نوع نگاه زن به زندگي و ارزيابي وي از غايت خلقت موجب ارزشگذاري وظايفش ميشود بهطوريكه يك زن بايد به اين فهم برسد كه مادر بودن وي در اولويت قرار دارد يا شاغل بودنش.
وي در ادامه افزود: نحوه نگرش زنان در اولويتبندي وظايفشان تحت تأثير نوع تربيت آنهاست بنابراين علايق انسان بايد از آغاز در راستاي اهداف خلقت قرار گيرد تا جلوههاي دنياي مادي رنگ ببازند و زن بتواند با حفظ حيا و عفت در بيرون از خانه نيز حضور داشته باشد.
قاري در بررسي آسيبشناختي منازعات زن مسلمان در دنياي مدرن گفت: تربيت غلط سهم مهمي در ايجاد اين منازعات دارد زيرا فطرت زن را به سمت ديگري سوق داده است.
در ادامه خبرنگار ايكنا به مضمون فيلم «به همين سادگي» اشاره كرد كه بهنوعي منازعه و چالشهاي زن مسلمان در جامعه امروز را به تصوير ميكشد كه قاري در پاسخ گفت: چه كسي ميتواند ثابت كند كه عامل انزواي بعضي از مادران و همسران جامعه، حضور نيافتن در اجتماع و يا تحصيلات پايين آنهاست، حال آنكه مادران شاغل و بهروز جامعه هم بعضاً از ناحيه فرزندان پس زده ميشوند و اگر فيلم «به همين سادگي» حامل چنين پيامي است، ظلم بزرگي به معارف ديني كرده است.
قاري در ادامه تأكيد كرد: ممكن است انزواي زن از اجتماع و انحصار او در خانه موجب سرشكستگي فرزندان شود اما دليل اصلي اين سرخوردگي فرهنگ غلط حاكم بر خانوادههاست اگرچه افزايش مؤلفههاي مثبت هر زني از جمله حضور اجتماعي موجب افزايش محبت خانواده نسبت به وي ميشود اما بايد در نظر داشت كه تمام اين مؤلفهها در مقابل نقش مادري فقط يك درصد را به خود اختصاص ميدهد.
اين مدرس حوزه علميه وظيفه پر كردن خلأ فرهنگي جامعه در اين مقوله را بر عهده دانشگاهيان، روانشناسان و صداوسيما عنوان كرد و گفت: اين مراكز بايد با فرهنگسازي ديني، نگرش افراد جامعه را نسبت به نقش و جايگاه ديني زن شفاف كنند.
قاري درباره شرايط زنان در جامعه كنوني اظهار كرد: نسبت زن به جامعه شبيه نسبت شاگرد ممتاز يك كلاس به معلم است كه در حق او ارفاقي صورت نميگيرد چون او از پس تكاليفش به تنهايي برميآيد؛ به هميندليل فرض حقوق مازاد از سوي سياستمداران به سود زن، باطل است و پيشنهاداتي همچون كاهش ساعات كار زنان بدون كسر حقوق و مزايا يا بازنگري در احكام ديه و ارث در راستاي همسانسازي حقوق زن و مرد، مؤيد ضعف زن نسبت به مرد است حال آنكه تلاش براي رساندن زن به مرد و تلقين اين تفكر به زن موجب انحراف زنان و به دنبال آن جامعه است.
وي تحصيلات و حضور زن در اجتماع را مشروط دانست و در اينباره گفت: دنياي مدرن شأن زن را در اين ميداند كه هر ارتباطي كه ميخواهد داشته باشد و همچنين مرد را نيز در ارتباط آزاد ميگذارد، بديهي است كه چنين اجتماعي كه عاري از هر نوع محدوديتي باشد، از جاهليت نيز پايينتر است.
قاري در ادامه اظهار كرد: در تعبير دنياي مدرن، انسان همچون رباطي است كه ماشين توليد ميكند اما تعبير اسلام از انسان، روح معنوي است كه منشأ عشق و محبت است، ملاك خلقت انسانها و حتي عبوديت خداوند بر اساس لذتجويي است؛ اسلام شيوه زندگي در دنياي مدرن را لطمه به حس لذتطلبي انسان ميداند زيرا حد اميال انسان بينهايت است كه ظرف تحقق آن در سراي آخرت است و انسان مدرن آن را در دنيا محدود ميكند، بنابراين بر اساس اصالت لذت، زنان بايد در محيط خانه آرامش و آسايش را تجربه كنند نه در محيط كار و در تقابل با مردان نامحرم.
اين مدرس حوزه در پايان با اشاره به اينكه تنها نمونه تحقق جامعه اسلامي، منزل حضرت علي و پيامبر اكرم(ص) بود، يادآوري كرد: شرايط رشد زنان در جامعه اسلامي زماني محقق ميشود كه نگاه عموم جامعه به احكام اسلامي تغيير يابد.
چهارشنبه 8 خرداد 1387
این صفحه را در گوگل محبوب کنید
[ارسال شده از: خبرگزاري قرآني ايران]
[تعداد بازديد از اين مطلب: 211]