تور لحظه آخری
امروز : یکشنبه ، 11 آذر 1403    احادیث و روایات:  امام صادق (ع):خوش اخلاقى در بين مردم زينت اسلام است.
سرگرمی سبک زندگی سینما و تلویزیون فرهنگ و هنر پزشکی و سلامت اجتماع و خانواده تصویری دین و اندیشه ورزش اقتصادی سیاسی حوادث علم و فناوری سایتهای دانلود گوناگون شرکت ها

تبلیغات

تبلیغات متنی

صرافی ارکی چنج

صرافی rkchange

سایبان ماشین

دزدگیر منزل

تشریفات روناک

اجاره سند در شیراز

قیمت فنس

armanekasbokar

armanetejarat

صندوق تضمین

Future Innovate Tech

پی جو مشاغل برتر شیراز

آراد برندینگ

خرید یخچال خارجی

موسسه خیریه

واردات از چین

حمية السكري النوع الثاني

ناب مووی

دانلود فیلم

بانک کتاب

دریافت دیه موتورسیکلت از بیمه

طراحی سایت تهران سایت

irspeedy

درج اگهی ویژه

تعمیرات مک بوک

دانلود فیلم هندی

قیمت فرش

درب فریم لس

زانوبند زاپیامکس

روغن بهران بردبار ۳۲۰

قیمت سرور اچ پی

خرید بلیط هواپیما

بلیط اتوبوس پایانه

قیمت سرور dl380 g10

تعمیرات پکیج کرج

لیست قیمت گوشی شیائومی

خرید فالوور

پوستر آنلاین

بهترین وکیل کرج

بهترین وکیل تهران

خرید اکانت تریدینگ ویو

خرید از چین

خرید از چین

تجهیزات کافی شاپ

ساختمان پزشکان

محصولات فوراور

خرید سرور اچ پی ماهان شبکه

دوربین سیمکارتی چرخشی

همکاری آی نو و گزینه دو

کاشت ابرو طبیعی و‌ سریع

الک آزمایشگاهی

الک آزمایشگاهی

خرید سرور مجازی

قیمت بالابر هیدرولیکی

قیمت بالابر هیدرولیکی

قیمت بالابر هیدرولیکی

لوله و اتصالات آذین

قرص گلوریا

نمایندگی دوو در کرج

خرید نهال سیب

وکیل ایرانی در استانبول

وکیل ایرانی در استانبول

وکیل ایرانی در استانبول

رفع تاری و تشخیص پلاک

پرگابالین

دوره آموزش باریستا

مهاجرت به آلمان

بهترین قالیشویی تهران

 






آمار وبسایت

 تعداد کل بازدیدها : 1836311385




هواشناسی

نرخ طلا سکه و  ارز

قیمت خودرو

فال حافظ

تعبیر خواب

فال انبیاء

متن قرآن



اضافه به علاقمنديها ارسال اين مطلب به دوستان آرشيو تمام مطالب
archive  refresh

سيري در آيات متناقض‌نماي قرآن كريم(3)علامه طباطبايي با لحاظ شرط زماني، به رفع تناقض بين آيات سور «سجده» و «معارج» مي‌پردازد


واضح آرشیو وب فارسی:خبرگزاري قرآني ايران: سيري در آيات متناقض‌نماي قرآن كريم(3)علامه طباطبايي با لحاظ شرط زماني، به رفع تناقض بين آيات سور «سجده» و «معارج» مي‌پردازد
گروه انديشه: علامه طباطبايي در رفع تناقض بين آيات سور مباركه «سجده» و «معارج»، عروج ملائكه را هزار سال دانسته و نزول، مكث و عروج آن‌ها را پنجاه هزار سال مي‌داند. با اين شرط زماني ايشان به رفع تناقض بين دو آيه مي‌پردازد.
به گزارش خبرگزاري قرآني ايران (ايكنا)، حجت‌الاسلام و المسلمين «ابراهيم يعقوبيان» در بخش قبلي سخنان خود در رابطه با آيات متناقض‌نماي قرآن كريم به بررسي و رفع تناقض بين آياتي پرداخت كه روزهاي قيامت را معادل هزار يا پنجاه هزار سال دنيا عنوان كرده‌اند و در اين باره تأكيد كرد كه علما از راه وحدت در زمان و مكان خواستند اين مسائل را حل كنند.

اين مدرس حوزه در ادامه اين گفت‌وگو به بيان رواياتي پرداخت كه مي‌توانند در رفع اين تناقض راه‌گشا باشند. وي در همين مورد گفت: از جمله، روايتي داريم كه فرداي قيامت هر انساني بايد پنجاه موقف را بگذراند. در واقع بايد در پنجاه ايستگاه حساب و كتاب پس دهد و هر دادگاه هزار سال است. اين توجيهي است كه در تفسير نمونه آمده است و نويسنده تفسير نمونه در اين توجيه تنها به روايت اشاره كرده‌ و دليل ديگري را در اين باب بيان نكرده است.
بخش قبلي را اين‌جا بخوانيد

اينك ادامه اين گفت‌وگو تقديم حضورتان مي‌شود.

ابراهيم يعقوبيان در ادامه سخنان خود به بيان نظرات متعدد در رابطه با آيات مورد بحث پرداخت و گفت: آيت‌الله سبحاني در كتاب «منشور جاويد» (ج 9، ص 310) آورده است كه روز قيامت 50 موقف دارد و هر موقف هم هزار سال به طول مي‌انجامد. در واقع ايشان هم به همين روايات استشهاد كرده است.

نويسنده مقاله «نفاق يا شخصيت پنهان» با اشاره به اين مطلب كه آيت‌الله جوادي آملي نيز در تفسير موضوعي خود با عنوان «معاد در قرآن» (ج4 ص 363) همين توجيح را آورده‌اند كه ناظر به روايات است، افزود: متكلم معاصر «علي رباني گلپايگاني» نيز در «عقايد استدلالي» (ج 2 ص 260) همين توجيه را بيان كرده است؛ يعني رواياتي كه اشاره به موقوف‌هاي مختلف دارند.

مدرس مكتب جامعةالرضوية در ادامه به بررسي نظر علامه طباطبايي پرداخت و اظهار كرد: علامه در «الميزان» چند توجيه دارد. اول همين توجيه را بيان كرده‌اند كه ديگر مفسران بيان كردند و ما هم به نقل از آن‌ها پرداختيم. اما توجيه ديگر ايشان آن است كه زمان اين دو آيه با يك‌ديگر متفاوت است و تناقضي در كار نيست.

وي افزود: علامه طباطبايي معتقد است در سوره سجده كه مي‌فرمايد هزار سال، هزار سال فقط به زمان عروج اشاره دارد. روز قيامت زمان عروج است و عروج ملائكه هزار سال به طول مي‌انجامد. اما در سوره معارج بحث عروج نيست، بلكه بحث نزول ملائكه، مكث در زمين و عروج به آسمان است كه پنجاه هزار سال طول مي‌كشد. پس نزول، مكث و عروج؛ محتوا و مضمون آيه چهارم سوره معارج است كه زمان را توسعه داده و پنجاه هزار سال شده است. اما صرف عروج، هزار است كه در سوره سجده بيان شده است. علامه طباطبايي در اين‌جا با تعدد در زمان و مكان خواستند اين تناقض را رفع كنند.

نويسنده كتاب «مدرسه نامرئي» به بيان نظر آيت‌الله معرفت در اين زمينه پرداخت و اشاره كرد: آيت‌الله معرفت در كتاب «شبهات و ردود» كه هم به شبهات و هم به آيات موهن به تناقض پرداخته است در ص257اين كتاب، اين‌گونه توجيه مي‌كند كه ابتدا روايتي را كه بيان شد عنوان مي‌كند. اما توجيه ديگر ايشان اين است كه بررسي عمل بندگان در كره زمين هزار سال به طول مي‌انجامد. اما رسيدگي همه ماسوي الله پنجاه هزار سال به طول مي‌انجامد. اما هيچ دليلي براي اين توجيه نياورده و تنها صرف يك ادعا است.

يعقوبيان نگاهي هم به نظر شهيد آيت‌الله «سيدمحمدباقر صدر» انداخت و بيان كرد: مرحوم شهيد صدر بياني دارد كه در كتاب «سنت‌هاي تاريخ در قرآن» (ص 126) به اين بحث پرداخته است. ايشان در اين كتاب بين آيه 47 سوره مباركه حج با آيه 4 تا 8 سوره مباركه معارج به بحث نشسته است. علامه شهيد صدر مي‌گويد سوره مباركه حج به سنت‌هاي الهي در تاريخ اشاره دارد؛ يعني زماني كه به آيه نگاه مي‌كنيد مشركين آمدند و گفتند كه ما نه به تو اعتقاد داريم و نه كتاب تو را قبول داريم. با اين حال، تو ما را تهديد به عذاب مي‌‌كني.

وي در ادامه افزود: خداوند متعال مي‌فرمايد كه اين‌ها خيلي عجله در عذاب مي‌كنند، اما به اين‌‌ها بگو يك سرعت عادي محسوس بشري است و يك سرعت تاريخي و الهي است؛ به عبارتي يك روز حوصله خدا اندازه هزار سال شماست. پس خيلي ناراحت نباشيد؛ زيرا اگر بشر مخالف فطرت عمل كند، چه بخواهد و چه نخواهد بايد تبعاتش را بپردازد.

مدرس حوزه علميه مشهد گفت: ممكن است بشر مدتي با انحرافات جنسي جلوي ازدواج را بگيرد و بگويد ازدواج چيست؟ ما با انحرافات جنسي كار خود را حل مي‌كنيم. ممكن است زماني بشر سرپوش بر خواسته‌هاي فطري خود بگذارد و بگويد من نمي‌خواهم به دين عمل كنم، اصلا دين چيست؟ اما بدانيم كه غريزه جنسي طبيعت بشر است و دين هم جزو فطرت بشر است.

وي در پايان اين بخش خاطرنشان كرد: دين يك قانون صرف نيست كه هر كس دلش خواست عمل كند و هر كه نخواست عمل نكند، «فَأَقِمْ وَجْهَكَ لِلدِّينِ حَنِيفًا فِطْرَةَ اللَّهِ الَّتِي فَطَرَ النَّاسَ عَلَيْهَا لَا تَبْدِيلَ لِخَلْقِ اللَّهِ»؛ يعني گرايش به دين جزو فطرت بشر است و اگر بشر با فطرت خود به مبارزه بپردازد، ممكن است چند روزي را بگذراند، اما بايد تبعات آن را هم بپردازد. تبعات آن همان عذاب قيامت و سختي در زندگي دنياست. در اين‌جاست كه تعجيل در عذاب كرده و مي‌گويند اين عذاب كجاست؟ غافل از اين‌كه سرعت آن‌ها با سرعت خداوند متفاوت است.

اين گفت‌وگو ادامه دارد ... .
 سه شنبه 7 خرداد 1387     





این صفحه را در گوگل محبوب کنید

[ارسال شده از: خبرگزاري قرآني ايران]
[مشاهده در: www.iqna.ir]
[تعداد بازديد از اين مطلب: 311]

bt

اضافه شدن مطلب/حذف مطلب







-


گوناگون

پربازدیدترینها
طراحی وب>


صفحه اول | تمام مطالب | RSS | ارتباط با ما
1390© تمامی حقوق این سایت متعلق به سایت واضح می باشد.
این سایت در ستاد ساماندهی وزارت فرهنگ و ارشاد اسلامی ثبت شده است و پیرو قوانین جمهوری اسلامی ایران می باشد. لطفا در صورت برخورد با مطالب و صفحات خلاف قوانین در سایت آن را به ما اطلاع دهید
پایگاه خبری واضح کاری از شرکت طراحی سایت اینتن