تور لحظه آخری
امروز : شنبه ، 15 دی 1403    احادیث و روایات:  پیامبر اکرم (ص):هر كس مى خواهد دعايش مستجاب شود و غمش از بين برود بايد گره از كار گرفتارى باز كند....
سرگرمی سبک زندگی سینما و تلویزیون فرهنگ و هنر پزشکی و سلامت اجتماع و خانواده تصویری دین و اندیشه ورزش اقتصادی سیاسی حوادث علم و فناوری سایتهای دانلود گوناگون شرکت ها

تبلیغات

تبلیغات متنی

صرافی ارکی چنج

صرافی rkchange

سایبان ماشین

دزدگیر منزل

اجاره سند در شیراز

armanekasbokar

armanetejarat

صندوق تضمین

Future Innovate Tech

پی جو مشاغل برتر شیراز

خرید یخچال خارجی

موسسه خیریه

واردات از چین

حمية السكري النوع الثاني

ناب مووی

دانلود فیلم

بانک کتاب

دریافت دیه موتورسیکلت از بیمه

طراحی سایت تهران سایت

irspeedy

درج اگهی ویژه

تعمیرات مک بوک

دانلود فیلم هندی

قیمت فرش

درب فریم لس

خرید بلیط هواپیما

بلیط اتوبوس پایانه

تعمیرات پکیج کرج

لیست قیمت گوشی شیائومی

خرید فالوور

پوستر آنلاین

بهترین وکیل کرج

بهترین وکیل تهران

خرید از چین

خرید از چین

تجهیزات کافی شاپ

خرید سرور اچ پی ماهان شبکه

کاشت ابرو طبیعی و‌ سریع

قیمت بالابر هیدرولیکی

قیمت بالابر هیدرولیکی

قیمت بالابر هیدرولیکی

لوله و اتصالات آذین

قرص گلوریا

نمایندگی دوو در کرج

دوره آموزش باریستا

مهاجرت به آلمان

بورس کارتریج پرینتر در تهران

تشریفات روناک

نوار اخطار زرد رنگ

ثبت شرکت فوری

تابلو برق

خودارزیابی چیست

فروشگاه مخازن پلی اتیلن

قیمت و خرید تخت برقی پزشکی

کلینیک زخم تهران

خرید بیت کوین

خرید شب یلدا

پرچم تشریفات با کیفیت بالا و قیمت ارزان

کاشت ابرو طبیعی

پرواز از نگاه دکتر ماکان آریا پارسا

پارتیشن شیشه ای اداری

اقامت یونان

خرید غذای گربه

رزرو هتل خارجی

تولید کننده تخت زیبایی

مشاوره تخصصی تولید محتوا

سی پی کالاف

دوره باریستا فنی حرفه ای

چاکرا

استند تسلیت

تور بالی نوروز 1404

سوالات لو رفته آیین نامه اصلی

کلینیک دندانپزشکی سعادت آباد

پی ال سی زیمنس

دکتر علی پرند فوق تخصص جراحی پلاستیک

تجهیزات و دستگاه های کلینیک زیبایی

 






آمار وبسایت

 تعداد کل بازدیدها : 1850241103




هواشناسی

نرخ طلا سکه و  ارز

قیمت خودرو

فال حافظ

تعبیر خواب

فال انبیاء

متن قرآن



اضافه به علاقمنديها ارسال اين مطلب به دوستان آرشيو تمام مطالب
archive  refresh

خسروپناه: «مدرسي» در داوري خود از روش تاريخي درست استفاده نكرده است


واضح آرشیو وب فارسی:خبرگزاري قرآني ايران: خسروپناه: «مدرسي» در داوري خود از روش تاريخي درست استفاده نكرده است
گروه انديشه: «سيدحسين مدرسي» در داوري خود درست از روش تاريخي استفاده نكرده است و اشكالاتي از قبيل تقطيع روايات، عدم ارائه سندهاي معتبر براي بسياري از مسائل مهم تاريخي و دوگانگي برخورد با متون روايي دامن‌گير وي است.
به گزارش خبرگزاري قرآني ايران (ايكنا)، نشست تخصصي «رابطه كلام و تاريخ» با حضور حجت‌الاسلام ‌و المسلمين دكتر «عبدالحسين خسروپناه» به همت انجمن علمي فلسفه و عرفان دانشگاه مذاهب اسلامي، امروز، 6 خردادماه، در محل اين دانشگاه برگزار شد.

حجت‌الاسلام ‌و المسلمين خسروپناه سخنان خود را در دو زمينه پيش برد؛ اول آن‌كه به بررسي كلي علوم كلام و تاريخ و ارتباط و تعاملات بين اين دو علم پرداخت و پس از آن به نقد كتاب «مكتب در فرايند تكامل»، نوشته «سيدحسين مدرسي طباطبايي» پرداخت.

نويسنده كتاب «فلسفه‌هاي مضاف» در ابتداي سخنانش به بيان تعريف دو علم كلام و تاريخ پرداخت و بيان كرد: تاريخ دانشي است كه به توصيف و تحليل حوادث گذشته مي‌پردازد و منظور از توصيف، بيان واقعه و مقصود از تحليل بيان علل، اسباب، لوازم و پيامداي آن حادثه است. علم تاريخ به صدق و كذب مسئله كار ندارد و تنها به بيان موضوع مي‌پردازد. اما علم كلام مي‌خواهد صدق و كذب گزاره‌هاي اعتقادي و شبهات اعتقادي را بررسي كند و اين علم به تبيين و اثبات گزاره‌هاي اعتقادي و شبهات مي‌پردازد.

وي در ادامه اين بحث افزود: منبع تاريخ نقل است؛ يعني گزارشي است كه از راويان و ناظران حادثه رسيده است، اما منبع علم كلام، عقل و نقل ديني (قرآن و سنت) است؛ يعني براي پاسخ يا اثبات يك عقيده از عقل و نقل بهره مي‌برد.

وي بعد از بيان اين سخنان به طرح سؤالاتي پرداخت با اين مضمون كه آيا علم كلام در اثبات يا نفي از تاريخ بهره مي‌برد يا نه؟ و در پاسخ به آن گفت: براي روشن شدن اين مطلب بايد به دو شعبه مكتب تاريخي‌گرايي اشاره كرد. شعبه اول هستي‌شناختي است. قائلان به آن شعبه معتقدند كه يك سري سنت‌ها و قوانين ثابت شده در تاريخ وجود دارد كه در تحولات آينده نيز تأثيرگذار است. اين اعتقاد در پي كشف آن قوانين است.

خسروپناه در ادامه افزود: شعبه ديگر اين مكتب، معرفت‌شناختي و روش‌شناختي است كه اعتقاد دارد شناخت يك امر جز در مكتب تاريخي آن ممكن نيست. در واقع تاريخ، بستر فهم است و فهم متوقف بر رويكرد تاريخي است.

وي با بيان اين مطلب كه اگر در بحث معرفت‌شناسي نسبي‌گرا باشيم و معياري براي صدق و كذب قرار دهيم، گفت: در اين صورت مي‌توان يك مطلب را براساس اثبات تاريخي پذيرفت، اما اگر معتقد به تفكر رئاليست شويم ديگر معيار صدوق و كذب نيست.

وي بعد از بيان اين مقدمات، گفت: سه نقش را در مي‌توان در تاريخ قائل شد كه به وسيله آن‌ها مي‌توان از كلام بهره برد. از مسائل تاريخي كه به علم كلام كمك مي‌كند كشف اسناد روايات است و اين‌كه راويان اين روايات موثق يا غير موثق هستند. دوم تبيين بعضي موضوعات ديني است. موضوعات ديني دو نوع‌اند؛ شرعيه و غير شرعيه و تاريخ در برخي از مسائل غير شرعيه مي‌تواند سود رسان باشد.

اين محقق افزود: سومين كاركرد تاريخ در نقد استنادهاست. براي مثال كسي مي‌گويد تثليث جزو اعتقادات مسيحيت است، اما مي‌توان در مسائل تاريخي اين را تحقيق كرد كه اولين بار «پولس» اين را مطرح كرده و پيش از آن جزو اعتقادات مسحيت نبوده است.

وي در نقد كتاب مورد بحث گفت: آقاي مدرسي در داوري خود از روش تاريخي درست استفاده نكرده است و اشكالاتي بر ايشان وارد است: اول اين‌كه در خيلي از موارد مسائل را با پيش فرض‌هايي كه داشه پذيرفته است و آن پيش فرض‌ها را بر روايت تحميل كرده است.

وي در پايان خاطرنشان كرد: از جمله اشكالات ديگر بر ايشان تقطيع روايات و عدم ارائه سندهاي معتبر براي بسياري از مسائل مهم تاريخي است و آخرين مسئله دوگانگي برخورد ايشان با متون روايي است.
 سه شنبه 7 خرداد 1387     





این صفحه را در گوگل محبوب کنید

[ارسال شده از: خبرگزاري قرآني ايران]
[مشاهده در: www.iqna.ir]
[تعداد بازديد از اين مطلب: 367]

bt

اضافه شدن مطلب/حذف مطلب







-


گوناگون

پربازدیدترینها
طراحی وب>


صفحه اول | تمام مطالب | RSS | ارتباط با ما
1390© تمامی حقوق این سایت متعلق به سایت واضح می باشد.
این سایت در ستاد ساماندهی وزارت فرهنگ و ارشاد اسلامی ثبت شده است و پیرو قوانین جمهوری اسلامی ایران می باشد. لطفا در صورت برخورد با مطالب و صفحات خلاف قوانین در سایت آن را به ما اطلاع دهید
پایگاه خبری واضح کاری از شرکت طراحی سایت اینتن