واضح آرشیو وب فارسی:خبرگزاري قرآني ايران: نظام براساس معيارهاي قرآني از روشهاي متفاوتي براي تعامل با كشورها بهره ميگيرد
گروه سياسي: دستگاه ديپلماسي و نظام اسلامي در ارتباط و مواجهه با كشورهايي كه با ما تعامل دارند و نيز كشورهايي كه از ابتدا با جمهوري اسلامي معاندت داشتهاند، براساس معيارها و موازين اسلامي و قرآني، بستههاي جداگانهاي تعبيه كرده و از روشهاي متفاوتي بهره ميگيرد.
غلامرضا قلندريان، مدير مسئول روزنامه قدس در گفتوگو با خبرگزاري قرآني ايران (ايكنا) در ارزيابي خود از عملكرد دستگاه ديپلماسي كشور در سالهاي پس از انقلاب تصريح كرد: در يك برايند كلي از عملكرد دستگاه ديپلماسي كشور، بايد گفت عملكرد اين دستگاه براساس انگارهها و سرفصلهايي كه بنيانگذار كبير انقلاب اسلامي مشخص كرده بودند، اعمال شده است.
وي افزود: دستگاه ديپلماسي و نظام اسلامي در ارتباط و مواجهه با كشورهايي كه با ما تعامل دارند و نيز كشورهايي كه از ابتدا با جمهوري اسلامي معاندت داشتهاند، براساس معيارها و موازين اسلامي و قرآني، بستههاي جداگانهاي تعبيه كرده و از روشهاي متفاوتي بهره ميگيرد.
اين كارشناس مسائل سياسي با بيان اين نكته كه مدل و شرايط اين بازي و تعامل را در برخي از مواقع كشورهاي مختلف فراهم ميكنند، ابراز داشت: ما نيز متناسب با آن شرايط انعطافها و بعضا سختگيريها نسبت به آن موضوع اتخاذ ميكنيم.
قلندريان با اشاره به موضوع هستهاي كشور، تأكيد كرد: جريان پرونده هستهاي ايجاب ميكرد كه ما در فراز و نشيبهايي كه چه از جهت اجماع مركبي كه كشورهاي مختلف نسبت به جمهوري اسلامي در يك مقطعي داشتند و چه فراكسيوني برخي كشورها عليه ايران تشكيل داده بودند، وجود داشت، مواضع خود را نرمتر و متناسب با مقتضيات زمان بيان كنيم.
وي يادآور شد: معتقدم ما در يك شيب مناسب اين موضوع را دنبال كرديم و برنده اين ميدان هم جمهوري اسلامي ايران بود؛ چرا كه عملكرد دستگاه ديپلماسي كشور از لحاط شيوه رفتاري و نحوه مقابله و تعاملي كه با كشورهاي ديگر دارد، الگويي براي ساير كشورها شده است.
مدير مسئول روزنامه قدس در ادامه اين گفتوگو با اشاره به نوع تعامل و رابطه ايران با كشورهاي اسلامي و عربي منطقه، اظهار داشت: همانطور كه گفته شد، ما نسخههايي را كه در ارتباط با تعامل با ساير كشورها طرح كردهايم، براساس مقتضيات زمان تعريف ميكنيم.
وي معتقد است برخي كشورهاي اسلامي منطقه علاقهمند به تكامل، بقا، روشنگري ايران و معيار و مبناي قرار گرفتن جمهوري اسلامي در منطقه نيستند.
قلندريان عربستان سعودي را از جمله اين كشورها بيان كرد و افزود: اين كشور در بازههاي زماني مختلف، ايدهها و طرحهاي متفاوتي را مطرح ميكند كه در تعارض و پارادوكس كامل باهم هستند. آنها از پيشرفت و توسعه جمهوري اسلامي ايران در عرصههاي سياسي، اقتصادي، فرهنگي، علمي و فني نگران هستند.
اين كارشناس مسائل سياسي با اشاره به نامگذاري سال گذشته از سوي مقام معظم رهبري به نام سال اتحاد ملي و انسجام اسلامي، تصريح كرد: براساس رهنمودهاي مقام معظم رهبري ما در ابتدا سعي كرديم مسئله اتحاد ملي را به معناي واقعي كلمه در كشور ايجاد كنيم كه نماد اين وحدت را در صحنههاي مختلف از جمله انتخابات مشاهده كرديم.
مدير مسئول قدس ادامه داد: از طرفي ديگر مسئائل مختلفي از جمله موضوع لبنان، عراق، فلسطين دايرمدار انسجام اسلامي در منطقه بودند ولي كشورهايي كه از انسجام اسلامي سود نميبرند، گاهي در اين مراودات «تكپا» ميزنند كه جمهوري اسلامي در مواقع مختلف هشدارهاي خيرخواهانههاي را به اين كشورها داده و سعي كرده در گفتمانهاي خود، آنها را از نقش خشونتآفريني كه كشورهايي مانند آمريكا و ساير سلطهگران دارند، آگاه كند.
اين كارشناس مسائل سياسي تأكيد كرد: فكر ميكنم بازنده اين ميدان نيز همين كشورهاي تك و تنهاي منطقه هستند كه خود را به برخي از كشورهاي قدرتمند وصل كردهاند؛ همانهايي كه هويت آنها به مرور زمان براي آحاد جامعه اسلامي در كشورهاي مختلف مشخص شد و امروز معلوم است كه جمهوري اسلامي ايران به عنوان يك كشور دلسوز، از هرگونه تعامل و گفتوگو با گروههاي مختلف فروگذاري نكرده و علاقهمند است كه اين موج با تقويت انسجام اسلامي دنبال شود.
وي در پايان با اشاره به اينكه در آخرين روزهاي زمامداري بوش در آمريكا به سر ميبريم، خاطرنشان كرد: قطعا رويكرد جهان با روي كار آمدن دموكراتها در آمريكا تغيير ميكند و اين كشورهاي معدود منطقه هستند كه بايد چرخشي در روند افكار و برنامههاي خود داشته باشند و اين تغييرات شمارش معكوسي براي تغيير رفتار آنهاست.
چهارشنبه 8 خرداد 1387
این صفحه را در گوگل محبوب کنید
[ارسال شده از: خبرگزاري قرآني ايران]
[تعداد بازديد از اين مطلب: 368]