واضح آرشیو وب فارسی:خبرگزاري قرآني ايران: نوآوري در توليد نرمافزارهاي ديني و قرآني/36نوآوري در نرمافزارهاي قرآني با «نوفهمي» تحقق مييابد
گروه وبلاگ وIT: بايد در جامعه شرايطي را ايجاد كرد كه مانع انتشار افكار جديد نشود و نوآوري در هر زمينهاي حتي در توليد نرمافزارهاي قرآني بدون نوفهمي امكانپذير نيست.
به گزارش خبرگزاري قرآني ايران(ايكنا)، در قسمت اول نشست بررسي نوآوري در توليد نرمافزارهاي قرآني، كارشناسان اظهار كردند: عبور از «ظاهر لفظ» و پرداختن به «معاني الفاظ» يكي از راههاي نوآوري در نرمافزارهاي قرآني است. محورهاي معاني الفاظ قرآني و ارتباط بين آيات و باطن آن، از ديگر راهكارهاي نوين در توليد اين نرمافزارهاست.
متن كامل قسمت اول نشست را اينجا كليك كنيد!
در بخش دوم نشست، كارشناسان اظهار كردند: با توجه به عدم تطابق ميان نياز مخاطبان و نرمافزارهاي قرآني، انگيزه و فرهنگ استفاده از نرمافزارهاي قرآني در مخاطبان شكل گيرد تا به دليل وجود اين نياز، مؤسسات دست به توليد و نوآوري در اين نوع از نرمافزارها بزنند.
متن كامل قسمت دوم نشست را اينجا كليك كنيد!
همچنين در بخش سوم اين نشست بيان شد كه سرمايهگذاري دولت به عنوان پشتوانه مؤسسات قرآني، بيشتر در بخش دولتي متمركز شده و انحصار اين نوع سرمايهگذاري نهتنها به رشد صنعت نرمافزارهاي قرآني كمك نميكند بلكه چون مؤسسات دولتي با بودجه زياد، رقيب بخش خصوصي با بودجه كم ميشوند، ضرر هم دارد.
متن كامل قسمت سوم نشست را اينجا كليك كنيد!
بني هاشمي درباره ظرفيتهاي موجود در نوآوري نرمافزارها ادامه داد: از ظرفيتهاي ما اين است كه بتوانيم نمايشگاههاي خارج از كشور داشته باشيم، معرفي نرمافزار داشته باشيم، بتوانيم از اتوبوسها، راديو، سينما و ساير رسانهها در جهت تبليغ استفاده كنيم.
سهيليپور درخصوص موانع موجود در عرصه توليد نرمافزارهاي قرآني تصريح كرد: همان محدوديتها و خط قرمزهايي كه در توليد و انتشار كتاب وجود دارد در نرمافزارها هم وجود دارد، اما متأسفانه گاهي اوقات ما در تعيين محدوده و خط قرمرزها دچار اشتباه ميشويم و هر فكر نوين و جديدي را به عنوان يك فكر گمراه كننده مطرح ميكنيم.
وي گفت: اين نوع طرز فكر بسيار اشتباه است و بايد در جامعه شرايطي را ايجاد كرد كه جلوي افكار جديد گرفته نشود، چراكه بسياري از اين افكار جديد، افكار سازندهاي هستند كه جامعه به آن احتياج دارد و نوآوري در هر زمينهاي حتي در نرمافزارهاي قرآني بدون نوفهمي امكانپذير نيست.
او ادامه داد: متأسفانه اين نو فهميدن در بعضي مواقع محدود ميشود، گاهي اوقات مؤسسات مانع اين نوفهمي و نوآوري ميشوند، درحالي كه نبايد مقابل نرمافزار گمراه كننده و افكار نو را گرفت.
وي اظهار كرد: ما بايد در اين خصوص قوانين دقيقي داشته باشيم كه بتوانيم توسط آن قوانين و آييننامهها تشخيص دهيم كه چه چيز گمراه كننده است و بايد جلوي آن گرفته شود و چه چيز فكر نويي است كه بايد به آن پرداخته شود.
سهيلي پور در ادامه مبحث خط قرمزهاي توليد نرمافزارها بيان داشت: گاهي ممكن است بعضي نوآوريها باشند كه حوزه تاب و تحمل آن را نداشته باشد و يا برعكس بعضي از نوآوريها باشند كه دانشگاهها، يا دولت، يا بخش خصوصي، توان تحمل آن را نداشته باشد و تصور كند كه به ضرر آن است، چرا كه ما با يك متن مقدسي مواجه هستيم كه به راحتي نميتوانيم از آن بازي بسازيم، نميتوانيم تفسيرهاي متعددي ارائه دهيم، نميتوانيم هر محتوايي را به آن نسبت دهيم، و اين كار عالمان موجود در اين زمينه است.
بني هاشمي بحث را ادامه داد و گفت: نرمافزار در كامپيوتر اجرا ميشود و دست زدن به صفحه مانيتور كه متن قرآن را نمايش ميدهد ايرادي ندارد و اين ميتواند دست سازندگان نرم افزارهاي قرآني را در توليد باز بگذارد.
وي از مسئولان اجرائي خواست كه با به وجود آوردن سياستهاي چندگانه در برگزاري نمايشگاهها و جشنوارهها از محصولات مؤسسات توليدي نرمافزارهاي قرآني حمايت غير كلامي كنند.
وي درباره برنامهاي كه انتشارات بني هاشم در سال جاري دارد، گفت: مؤسسه بني هاشم قصد دارد باتوجه به فراگير شدن تلفنهاي همراه، رايانههاي همراه و مجهز شدن اتومبيلها به پخش كنندههاي صوتي و تصويري و باتوجه به ظرفيتهايي كه در حال شكلگيري است، قرآن را در اين محصولات ارائه كند و با استفاده از اين توان ميخواهد نيازهاي فرهنگي ـ قرآني جامعه را برآورده كند.
او در خصوص شناخت و جذب مخاطبان و رفع نيازهاي آنها گفت: هر شركتي و هر مؤسسهاي سياستهاي خاص خودش را دارد.
سهيليپور در اين خصوص اظهار داشت: براي جذب مخاطب ميتوان از ويژگيهاي ابزاري و محتوايي بهره گرفت در واقع روشهاي ارائه محتوا را تغيير داد، توسعه داد، زيباتر كرد، آسانتر و در نهايت ارزانتر كرد و در نظر گرفت كه نيازها واقعاً چيست، و مشكلاتي كه مردم، گروهها، دولتها و احزاب دارند چيست و براي رفع مشكلات از طريق قرآن از چه روشي ميتوان استفاده كرد.
وي گفت: اگر ما رويكردي اين چنيني داشته باشيم در سال جاري و در سالهاي آينده بسيار موفق خواهيم بود.
او در ارتباط با برنامهاي كه مؤسسهشان براي نوآوري در نرمافزارهاي قرآني دارد، گفت: ما در حال كار كردن روي بحث ترتيب نزول قرآن هستيم كه نسخه اول آن را در سالهاي گذشته كار كردهايم و علاقهمنديم نسخه بعدي را توليد كرده و به اين موضوع جديتر بپردازيم.
مدير مؤسسه مكتب فردا تصريح كرد: پيگيري بحث نزول قرآن متناسب با شرايط مكاني و زماني كه در آن اتفاق افتاده يكي از بحثهاي بسيار با اهميت بوده و مبحث بعدي نيز قرآن و علم روز است كه براي مؤسسه مكتب فردا، مبحث بسيار ارزشمندي است.
وي در اين خصوص توضيح داد: قرن اخير قرن انفجار اطلاعات بوده و دانشي كه بشر در طول پنجاه سال اخير پيدا كرده از دانشي كه در كل عمر گذشته خود به دست آورده بود، بيشتر بوده، اين دانش، دانشي است كه شناخت ما از طبيعت را بيشتر ميكند و اين افزايش شناخت ما از طبيعت، ميتواند روي شناخت ما از قرآن هم تأثيرگذار باشد.
اين كارشناس توليد نرمافزارهاي قرآني در انتها افزود: اگر ما بتوانيم بخشي از دانش روز را و پايههاي اصلي آن را خوب بشناسيم، ميتوانيم شناخت تازه، تفسير تازه و درمان جديدي از قرآن به دست آوريم و زندگي بهتري براي خودمان و جامعه خودمان به ارمغان بياوريم.
چهارشنبه 8 خرداد 1387
این صفحه را در گوگل محبوب کنید
[ارسال شده از: خبرگزاري قرآني ايران]
[تعداد بازديد از اين مطلب: 335]