واضح آرشیو وب فارسی:اطلاعات: حلقه اتصال ريلي آسيا به اروپا تكميل ميشود
معاون برنامهريزي و اقتصاد حملونقل وزارت راه گفت: اواخر سال جاري يا اوايل سال آينده، يك قطار نمايشي از اسلامآباد حركت و پس از عبور از تهران به سمت استانبول و اروپا خواهد رفت.
اظهار داشت: پروژه احداث راهآهن بم به زاهدان از جمله پروژههايي است كه سعي ميكنيم تا انتهاي سال به اتمام برسد با اين اقدام، راهآهن پاكستان عملاً به راهآهن ايران متصل ميشود.
وي افزود: براين اساس با برنامهريزي صورت گرفته در اواخر سال جاري يا اوايل سال آينده، يك قطار نمايشي از اسلامآباد حركت خواهد كرد و پس از عبور از تهران به سمت استانبول و اروپا خواهد رفت.
معاون وزير راه در ادامه با اشاره به اظهار تمايل و مشاركت هند در احداث يك خط راهآهن در ايران يادآور شد: ما كاملاً آمادگي داريم كه پروژه احداث راهآهن چابهار به زاهدان را با اين كشور انجام دهيم.
وي در خصوص آخرين وضعيت پروژههاي برون مرزي احداث راهآهن نظير خواف هرات گفت: بخشي از اين خط آهن كه در داخل كشور قرار دارد تاكنون بيش از 60 درصد پيشرفت داشته و كار آن به اتمام رسيده است. بخش ديگر كار كه در خاك افغانستان قرار دارد از دو غارون تا هرات نيز حدود 40 درصد آن تكميل شده است.
به گفته وي، با اتمام اين پروژه هرات و افغانستان نيز به خطوط ريلي كشور متصل خواهد شد و مسافرين و محمولههاي اين كشور امكان سفر و ارسال به اروپا يا روسيه از طريق خطوط ريلي ايران را پيدا خواهند كرد.
خبر ديگري حاكيست كه رئيس دوماي روسيه اجراي طرح بينالمللي حمل ونقل ريلي شمال جنوب را براي روابط اقتصادي اين كشور و جمهوري آذربايجان مهم خواند.
در ديدار با اكتاي اسداف رئيس مجلس جمهوري آذربايجان گفت: اجراي اين طرح پايتختهاي تهران، باكو و مسكو را به يكديگر پيوند ميهد.
وي بر ضرورت ايجاد كنسرسيوم بينالمللي براي اجراي طرح حملونقل ريلي شمال - جنوب و تسريع در روند اجراي اين طرح، تاكيد كرد.
طرح ريلي دالان حملونقل شمال- جنوب شبكههاي راهآهن ايران، روسيه و جمهوري آذربايجان را به هم متصل و موجب تحول بزرگ در ترانزيت كالا درمنطقه خواهد شد.
ايران در جهت فعالسازي دالان حملونقل شمال- جنوب، براي سرعت بخشيدن به احداث خط آهن آستارا - رشت - قزوين اعلام آمادگي كرده است.
قرار است در چارچوب طرح دالان حملونقل شمال - جنوب خط آهني به طول 300 كيلومتر در اراضي جمهوري اسلامي ايران احداث شود.
ايران، روسيه و جمهوري آذربايجان چند مرحله مذاكرات كارشناسي براي اجراي اين طرح از جمله ايجاد كنسرسيوم بينالمللي در اين زمينه را انجام دادهاند.
موافقتنامه ايجاد دالان بينالمللي حملونقل شمال جنوب در ماه سپتامبر سال2000 ميلادي توسط ايران، روسيه، هند و عمان به امضا رسيد.هدف از اجراي اين طرح، ايجاد مسير كوتاه حملونقل از منطقه اقيانوس هند و آسياي جنوب شرقي به روسيه و اروپا از طريق خليج فارس، ايران و جمهوري آذربايجان است.به عقيده كارشناسان اقتصادي، راهاندازي دالان شمال جنوب زمان حملونقل كالا از آسياي جنوب شرقي به اروپا از مسير خليج فارس، خاك ايران، جمهوري آذربايجان و روسيه و بر عكس در مقايسه با مسير كنوني را تا نصف كاهش ميدهد.
در زمان حاضر حملونقل كالا از كشورهاي جنوب شرقي آسيا به اروپا و بر عكس از طريق تنگههاي سوئز، بسفر و داردانل در مدت 45 روز صورت ميگيرد.
پيش بيني ميشود استفاده از اين دالان سالانه حملونقل كالا در اين مسير را تا20 ميليون تن امكانپذير سازد.
جمهوري آذربايجان در ماه سپتامبر سال 2005 ميلادي بطور رسمي به طرح دالان حملونقل شمال جنوب پيوست.
سه شنبه 7 خرداد 1387
این صفحه را در گوگل محبوب کنید
[ارسال شده از: اطلاعات]
[تعداد بازديد از اين مطلب: 242]