واضح آرشیو وب فارسی:ايسنا: *همايش عضويت ايران در WTO* عضو اتاق بازرگاني ايران: نقش بخش خصوصي براي عضويت در سازمان جهاني ضروري است
خبرگزاري دانشجويان ايران - تهران
سرويس: بازرگاني
نقش بخش خصوصي كشور براي عضويت موفقيتآميز در سازمان جهاني تجارت لازم، ضروري و غير قابل انكار است.
به گزارش خبرنگار بازرگاني ايسنا، عليمحمد شريفي ـ رييس كميسيون سازمان جهاني تجارت اتاق بازرگاني ايران ـ در همايش عضويت ايران در سازمان جهاني تجارت با اشاره به گذشت 13 سال از درخواست عضويت ايران در سازمان جهاني تجارت گفت: تقريباً 20 درصد از اعضاي فعلي WTO از همين مجال 13 ساله براي عضويت كامل در اين سازمان بهره بردهاند البته بايد توجه داشت مابقي كشورها، اعضاي اوليه گات بودند كه طي سال 1995 به عضويت اين سازمان درآمدند.
به گفته او با عضويت اخير اكراين تعداد اعضاي اين سازمان به 152 عضو رسيد و تا چند روز آينده كشور كوچك "كيپورد" نيز به عنوان 153مين عضو اين سازمان معرفي خواهد شد.
وي افزود: در شرايطي كه روز به روز حلقه اعضاي WTO براي در اختيار گرفتن سهم تجارت جهاني گستردهتر ميشود و فاصلهاي اندكي است تا دامنه تجارت اعضاي اين سازمان تمامي تجارت بينالملل را تحت پوشش قرار دهد لذا بيش از هر زمان ديگري اهميت مييابد. چرا كه ما در برههاي از زمان قرار داريم كه ضررهاي عدم عضويت WTO در جامعه حس ميشود.
وي ادامه داد: در حال حاضر كه كشور ما عضو اين سازمان نيست با مشكلات متعددي مواجه هستيم از سويي نبود ثبات در دسترسي به بازارها، تجارت كشور را تحت الشعاع قرار ميدهد و موجب ميشود بازرگانان ايراني هيچگونه پيشبيني را در مورد بازارهاي جهاني نداشته باشند چرا كه هر لحظه امكان تغيير سياستهاي تجاري يك كشور در تعامل با ايران وجود دارد و از سوي ديگر كاهش توان رقابت در بازارهاي بينالمللي به علت وجود اختلاف عوارض پرداختي صادركنندگان ايراني در قياس با عوارض پرداختي رقبايي كه عضو اين سازمان هستند فشاري دوچندان بر بازرگانان ما تحميل ميكند.
وي گفت: در چنين شرايطي انتظار تحقق سند چشمانداز و تبديل ايران به قدرت بزرگ اقتصادي منطقه كمرنگ ميشود بنابراين ضرورت ورود بيشتر از سابق و به شدت احساس ميشود.
شريفي با اشاره به تجربيات كشورهاي عضو سازمان جهاني تجارت خاطرنشان كرد: در بررسي آمار تجاري كشورهايي كه از اعضاي اوليه اين سازمان هستند چنين برداشتي تداعي ميشود كه عضويت در اين سازمان موجبات رشد اقتصادي را براي كشورها فراهم كرده است به طور مثال در همسايگي ايران كشور تركيه كه از اعضاي اوليه اين سازمان است داراي يك روند تجاري مطلوبي است به طوري كه طبق برآوردهاي صورت گرفته حجم تجارت خارجي (واردات و صادرات) اين كشور براي سال 2008 ميلادي بالغ بر 250 ميليارد دلار خواهد بود كه در تاريخ تجارت خارجي تركيه بيسابقه است و بنابراين نظر كارشناسان اقتصادي و به استناد آمار و ارقام سال 2003 ميلادي، تركيه يكي از 24 كشور صادر كننده بزرگ جهان است كه يكي از مهمترين دلايل اين كاميابي ناشي از آزادسازي اقتصادي اين كشور در پي عضويت است.
وي ادامه داد: تاكنون بيش از يك دهه از درخواست ايران در اين سازمان ميگذرد و مطمئناً ورود به عرصه تجارت بينالملل از مسير اين سازمان بدون در نظر گرفتن الزامات الحاق و شرايط كشور در زمان عضويت، مخاطراتي را براي صنايع و بنگاههاي اقتصادي به همراه خواهد داشت و در نهايت بدون توجه به شرايط مورد نياز بنگاههاي اقتصادي براي ورود به بازار بزرگ رقابتي، راهي به سوي موفقيت و پيشرفت نخواهيم برد.
شريفي با بيان اينكه بخش خصوصي فعال در حوزه اقتصاد تاثيرگذارترين بخش در فرآيند الحاق به سازمان جهاني تجارت خواهد بود، افزود: برقراري ارتباط با سازمانهاي غير دولتي در شش بند از سوي اين سازمان تعيين و به تصويب رسيده كه بر اساس آن همواره بر ضرورت وجود ارتباط تنگاتنگ و مشاوره به اين نهادها تاكيد شده است. در تاريخ WTO حضور موثر اتاقهاي بازرگاني و حتي تاثير آنها بر نتايج نشست وزيران اين سازمان، فراوان يافت ميشود. اين نكات بيانگر آن است كه نقش بخش خصوصي كشور براي عضويت موفقيتآميز، لازم، ضروري و غير قابل انكار است.
انتهاي پيام
دوشنبه 6 خرداد 1387
این صفحه را در گوگل محبوب کنید
[ارسال شده از: ايسنا]
[تعداد بازديد از اين مطلب: 416]