واضح آرشیو وب فارسی:ايتنا: تشريح دلايل بروز اختلالات اخير در پهناي باند ارتباطي كشور
مسئول كارگروه VoIP كميسيون اينترنت سازمان نظامصنفي گفت: بروز اختلالات در تماسهاي تلفن اينترنتي به دليل به اشتراك گذاردن وسيع ميزان پهناي باند فروخته شده به مشتريان مختلف و يا سوءمديريت در راهبري سيستمهاي تراز ميزان بار شبكه مرتبط با دروازههاي خروجي از كشور به اينترنت است.
پيام كرباسي در گفتوگو با مهر ضمن اشاره به بروز اختلالات اخير در پهناي باند ارتباط كشور اظهار داشت: در حدود 10 روز پيش اختلالاتي در حوزه اينترنت و در هنگام برقراري مكالمات تلفن اينترنتي در بخشهايي از شبكه كشور ايجاد شده است كه اين اختلالات خاصه شامل مفقود شدن بستههاي اطلاعاتي (Packets) حاوي اطلاعات اوليه در برقراري تماسهاي اينترنتي (VoIP) و برخي از انواع بستههاي ديگر از پروتكلهايي متفاوت (Other Protocols) است.
وي خاطرنشان كرد: اين اختلالات در بخشهاي وسيعي از شبكه داخلي كشور از چهارشنبه گذشته شدت گرفته و باعث بروز مشكلاتي براي كاربران و شركتهاي اينترنتي شده است. كرباسي ادامه داد: با ادامه اين روند شركتهاي ارائه دهنده خدمات تلفن اينترنتي مجبور به انتقال اعتراضات متعدد به كميسيون اينترنتي سازمان نظامصنفي شدند كه البته بنا به انتشار برخي از گزارشات رسيده، در پي عدم امكان برقراري مكالمات خارجي صادره از كشور، تعداد كاربران معترض و شكايات مردمي هم با فزوني قابل توجهي مواجه شده است به نحوي كه پس از پيگيريهاي فني و تخصصي مشخص شد كه بستههاي اطلاعاتي در مسيري منتهي به مقصد به صورت تصادفي و ناگاه مفقود شده و به تامين كنندگان نهايي نميرسند.
مسئول كارگروه VoIP كميسيون اينترنت سازمان نظامصنفي تاكيد كرد: به طور كلي مشكلات موجود در كيفيت پهناي باند ارتباطي كشور با شبكه اينترنت از حدود 7 ماه پيش آغاز شده است در حالي كه در تمامي روزهاي اداري از حوالي ساعت 09:00 صبح لغايت 17:00 عصر (ساعات بحراني) ارتباط اكثر قريب به اتفاق نقاط كشور با بخشهايي از شبكه اينترنت با حدود 5% الي 10% ريزش بستههاي اطلاعاتي مواجه شده و اين ميزان در مواردي به بيش از 20% نيز رسيده است.
وي اظهار داشت: همچنين كه اين ارتباطات با نوسانات تاخير (Jitter) در رفت يا برگشت بستهها مواجه شده و اين معضل، كيفيت نامطلوب انتقال صدا با مضاميني چون «مربعي شدن صدا» و يا «ديجيتالي شدن» آن را رقم ميزند. كرباسي گفت: با بروز چنين مشكلاتي در كيفيت ارتباط با اينترنت، وضعيت كيفي ارائه خدمات تلفن اينترنتي با چالشهايي جدي مواجه است، به نحوي كه بعضا كاربران نيز بروز وقايعي از اين دست را در ميان مكالمات خارجي خود ناشي از كيفيت نامناسب شركتهاي تلفن اينترنتي ميدانند.
وي اضافه كرد: در اين خصوص ذكر اين نكته نيز ضروري به نظر ميرسد كه ميزان مدت زمان تاخير در ارسال و دريافت (RTT) بستههاي اطلاعاتي در بازههاي زماني بحراني با اكثر نقاط اينترنت حدود 100 ميلي ثانيه افزايش نسبي يافته و نوسانات بسياري را به همراه دارد كه اوج اين مشكلات در روزهاي آغازين هفته گذشته بوده و با افزايش مصارف اينترنتي شركت ها، وزارتخانهها، دستگاهها و بنگاههاي دولتي و خصوصي به وخامت هم ميگرايد.
اين كارشناس افزود: بروز چنين معضلاتي غالبا به دليل به اشتراك گذاردن وسيع ميزان پهناي باند فروخته شده به مشتريان مختلف و يا سوءمديريت در راهبري سيستمهاي تراز ميزان بار شبكه مرتبط با دروازههاي خروجي از كشور به اينترنت است. كرباسي خاطر نشان كرد: از آنجا كه در حدود چهار سال پيش تاكنون تنها تامين كننده پهناي باند ارتباط با شبكه اينترنت، شركت مخابرات بوده و كيفيت انواع خدمات قابل ارائه توسط بخش خصوصي به ويژه تبادل مكالمات تلفني اينترنتي به كيفيت اين ارتباط به عنوان بستر اصلي وابستگي كامل دارد، لازم است اين شركت و مراكز وابسته دولتي در ارائه پهناي باند با كيفيت قابل قبول و منطبق با استانداردهاي تعريف شده جهاني، تمامي امكانات فني و توان كارشناسي خود را به كار بندند.
يکشنبه 5 خرداد 1387
این صفحه را در گوگل محبوب کنید
[ارسال شده از: ايتنا]
[تعداد بازديد از اين مطلب: 267]