واضح آرشیو وب فارسی:فارس: مدير امور نمايش حوزه هنري: وظيفه حوزه هنري ايجاد جريان تئاتر حرفهاي نيست
خبرگزاري فارس: سعيد كشنفلاح گفت: وظيفه حوزه هنري شناسايي استعدادهاي جوان تئاتري، تقويت و حمايت از آنها بوده و حوزه هنري وظيفه ايجاد و شكلدهي جريان تئاتر حرفهاي را ندارد.
به گزارش خبرنگار تئاتر فارس، «سعيد كشنفلاح» مدير امور نمايشي حوزه هنري در جمع خبرنگاران خبرگزاريها با اشاره به بودجه اندك بخش تئاتر حوزه هنري گفت: ما هر جا كه به سراغ مديريتها و مراكز تئاتري كشور برويم، ميگويند بودجه تئاتر بسيار كم است و اين محدوديت در حوزه هنري نيز وجود دارد و حوزه هنري به خصوص مركز تئاتر حوزه در اندازه امكانات موجود حركت ميكند.
وي در ادامه گفت: برخي از هنرمندان انتظارات مادي زيادي از ما دارند كه قابل تامين نيست. همچنين برخي از اجراها نيز در محدوده سياستگذاريهاي مركز تئاتر حوزه هنري قرار ندارد.
يكي از مشكلات بزرگ تئاتر حوزه، تامين هزينههاي تبليغات است. سالنهاي ما صرفا براي تئاتر نيست و گاهي ممكن است در ميان اجراي يك نمايش برنامههاي فرهنگي و هنري ديگر نيز برگزار شود.
كشنفلاح در ادامه يادآور شد: تالارهاي نمايشي حوزه هنري در مركزيت شهري قرار ندارند و حتي بسياري از افراد نيز اين تماشاخانهها را نميشناسند اما ما سعي كردهايم كه به سمت فروش بليطهاي نمايش پيش برويم و تماشاگر خود را داشته باشيم.
وي با بيان اين مطلب كه تئاتر كشور وابسته به حوزه دولت است، تصريح كرد: كمتر كسي در حوزه تئاتر سرمايهگذاري ميكند و تئاتر ما دولتي است. ما با بسياري از هنرمندان ارتباط داريم اما كسي به صورت شخصي سرمايهگذاري نميكند و همه و حتي بزرگان تئاتري نيز وابسته به دولت هستند. اين بحران همچنان ادامه دارد و ميدانم كه در جايي نيز متوقف خواهد شد و با اين حال تلاش حوزه هنري حمايت از هنرمندان تئاتر به خصوص جوانان است.
مدير امور نمايشي حوزه هنري گفت: توانايي اختصاص كل بودجه اجراي يك نمايش به هنرمندان (به خصوص هنرمندان قدر و حرفهاي) را نداريم اما به آنها ميتوانيم امكانات بدهيم. معتقدم كه در ايران تئاتر حرفهاي وجود ندارد و حوزه هنري نيز نميتواند به تنهايي تئاتر حرفهاي را شكوفا كند.
وي ادامه داد: وظيفه ما حمايت است و قرار نيست كه تئاتر حرفهاي را ايجاد كنيم. ما سعي ميكنيم كه استعدادهاي جوان را شناسايي و تقويت كرده تا اين افراد بتوانند در جامعه رشد كنند و به توليد نمايش بپردازند.
«كشنفلاح» در ادامه به برنامههاي حوزه هنري در خصوص جشنواره تئاتر تك، پانتوميم و تئاتر كوتاه اشاره كرد و گفت: جشنواره تئاتر پانتوميم طرحي بود كه قبل از مديريت من در حوزه شروع شد و متوقف شد و بعد از مديريت من نيز بار ديگر اين طرح احيا و برگزار شد. سياست اصلي ما اين است كه مركز استانها را تقويت كنيم و به همين دليل اينگونه از جشنوارهها را در استانهاي مختلف برگزار خواهيم كرد.
وي افزود: در امور نمايشي حوزه هنري سعي ميكنيم كه يك جريان فرهنگي را ايجاد كرده و با مراكز مختلف استانها هماهنگي داشته باشيم و به همين دليل، تصميم گرفتهايم تا جشنواره تئاتر كوتاه را در زاهدان برگزار كنيم.
مدير امور نمايشي حوزه هنري اذعان داشت كه تامين بودجه و امكانات و همچنين هزينه هنرمندان بسيار مشكل بوده و كارگاههاي آموزشي را يكي از برنامههاي اصلي حوزه هنري خواند.
وي اظهار داشت: ما در طول سال گذشته كارگاههاي آموزشي پانتوميم را برگزار كرديم و قرار شده كه هنرمندان تمام طرحها و نمايشنامههاي خود را براي ما ارسال كنند تا ما با ارزيابي اين آثار برخي از نمايشنامهها را چاپ كنيم و روي سايت قرار دهيم.
كشنفلاح درباره اجراي عمومي نمايشها هم گفت: زمان كم و تعداد كارهاي زياد براي ما محدوديت ايجاد كرده اما هميشه سعي ميكنيم تا نمايشهاي گروههاي جوان شهرستاني در تهران اجرا شود. يكي از مشكلات ما عدم شناخت گروههاي جوان شهرستاني است. به طور مثال امسال يك كار از شهرستان در حوزه هنري تهران اجرا شد كه به دليل عدم شناخت تماشاگر آن آنقدر كه بايد باشد نبود.
وي تاكيد كرد: بسياري از گروههاي جوان شهرستاني كه به تهران ميآيند حوزه هنري با مشكلاتي چون اسكان، تامين هزينهها روبروست و اين موانع باعث ميشود كه ما به فكر اين باشيم تا يك تعامل هماهنگ ميان مراكز استانها اجرا كنيم يعني نمايشي كه در آذربايجان توليد ميشود در شهرهاي همسايه خود اجراي عمومي داشته باشد.
وي گفت: كساني كه طرحهاي خود را به ما ميفرستند در موضوع آزاد هستند و ما نيز در طول سال و بر اساس موقعيت مراكز استانها كارگاههاي آموزشي از جمله بازيگري، كارگرداني، طراحي صحنه، عروسكي را برگزار ميكنيم و استاداني را نيز به مراكز استانها اعزام خواهيم كرد.
وي به جشنواره توليدات مراكز استاني هم اشاره كرد و گفت: به موازات كارهايي كه مديريت امور نمايشي حوزه هنري انجام ميدهد توليدات نمايش استانها نيز در جشنواره توليدات مراكز استاني شركت خواهد كرد و اين جشنواره قرار است دي ماه برگزار شود.
اين مدير در ادامه نيز خاطرنشان ساخت: هدف اصلي امور نمايشي حوزه هنري حمايت و شناسايي استعدادهاي جوان است و ما سعي ميكنيم كه طرحهاي نمايشي را كه به ما ميرسد، به چاپ برسانيم و منابع مكتوب در اختيار هنرمندان قرار دهيم. براي گزينش اين متون نمايشي و طرحهايي كه ارسال ميشود هم شوراي ارزيابي وجود دارد كه اين شورا متون را خوانده و به عنوان يك مشاور عمل ميكنند.
انتهاي پيام/
شنبه 4 خرداد 1387
این صفحه را در گوگل محبوب کنید
[ارسال شده از: فارس]
[تعداد بازديد از اين مطلب: 317]