واضح آرشیو وب فارسی:فارس: مدير مركز هنرهاي نمايشي راديو عنوان كرد؛ نمايشهاي راديويي يك دقيقهاي از طريق بلوتوث در مترو عرضه ميشوند
خبرگزاري فارس: مدير مركز نمايشهاي راديو گفت: به زودي نمايشهاي كوتاه مدت يك دقيقهاي راديويي از طريق بلوتوث در مترو به علاقهمندان عرضه ميشود.
شهرام گيل آبادي كه از اول خرداد ماه از سوي معاونت صدا به سمت مدير كل مركز نمايشهايي راديويي منصوب شده است، امروز در اولين نشست مطبوعاتي خود در جمع خبرنگاران به تشريح ساختار جديد مركز نمايشهاي راديو، جشنواره مونولوگها و اولين جشنواره نمايشنامه نويسي كوتاه قرآني پرداخت.
وي در اين نشست گفت: مجموعه نمايشي صداي ايران از قديميترين واحدهاي خدمتگزار به مردم است و از سال 1319 همزمان با افتتاح راديو فعاليت خود را آغاز كرده است.ما فضاي نمايشي بسيار بالايي داريم و در تمام دنيا به خاطر اين ظرفيت بالا مفاهيم پيچيده با آن بيان ميشود و ادبيات نمايشي تبديل به يك سلاح جدي و اساسي در جنگ فرهنگها هم شده است.
وي افزود: با توجه به مخدوش شدن مرزهاي جغرافيايي امروزه با هنر به مرزها وارد ميشوند و فيلم نمايش ادبيات نمايشي و نوع فضاي نمايشي در راس اين گونههاي هنري است.بيتوجهي به اين فضاها يك خسران جدي به شمار ميرود و هوشمندانهترين راه اين است كه ما از فضاي نمايشي كشور در تمام حوزهها استفاده كنيم و اگر نگاه جدي و اساسي داشته باشيم، متوجه خواهيم شد كه تا به حال نگاه ما به ظرفيت نمايشي در راديو نگاه حداقلي بوده است و معاون صدا در تصميمگيريهاي اخير خود فضايي براي تحول اساسي ايجاد كرده است.
گيل آبادي تصريح كرد: نمايش راديويي مابهازاء فيلمها و سريالها است و نوع سرمايهگذاري سازمان هم به اين سمت ميرود كه مردم بيشتر از آن بهرهمند شوند، البته نياز به ساز و كارهايي نيز دارد و ما بايد خودمان را براساس اين نوع سازماني وفق بدهيم.تا به حال نيز از چيزي حدود 130 الي 140 بازيگر بهرهگيري شده كه در اين محيط رشد كردهاند و پتانسيل بالايي داريم. از حدود 20 كارگردان حرفهاي نيز استفاده ميكنيم كه برخي از آنها 45 سال فعاليت جدي داشتهاند. پتانسيل لازم براي تحول وجود دارد و ما از ورود نيروهاي جديد نيز غافل نيستيم و ميتواند به ما كمك جديتري بكند و براي اين راه مكانيزم خاصي طراحي كردهايم.
وي با بيان اينكه پس از ماه مبارك رمضان جذب نيروهاي كيفي آغاز ميشود، اظهار داشت:اولين نشستهاي تخصصي در حوزههاي مختلف را برگزار كردهايم، هفته بعد نيز اولين جلسه سياستگذاري نمايشنامههاي راديويي با حضور مسئولان هنرهاي نمايشي كشور برگزار ميشود.
مدير مركز نمايشهاي راديويي افزود: تقويت فضاي هنري كشور، نقد فضاي نمايشي كشور و ارتقاء سطح كيفي ادبيات نمايشي در دستور كار ماست و در اين راه كتابچهاي با نام ضرورتها و سياستهاي راديو نمايش تهيه شده كه راهبردهاي خود را از صحبتهاي بزرگان كشور در آن گردآوري كردهايم. مثلا 114 گفتار از رهبر معظم انقلاب فقط در حوزه نمايش در اين كتابچه وجود دارد كه راس حركت ما خواهد بود.ما مهمترين مركز نمايشي در كشور هستيم. مثلا اگر يكي از نمايشهاي ما در راديو حداقل 13 درصد شنونده داشته باشد و آن را با بزرگترين مركز نمايشي كشور كه تئاتر شهر است و 540 نفر گنجايش دارد، قياس كنيم، اگر يك اجرا در طول سال با بيشترين جمعيت اجرا شود كل آن جمعيت به اندازه شنوندگان يك روز راديو نمايش نيست.
مدير سابق راديو جوان با بيان اينكه نمايش راديويي نوستالوژي قوي بين مردم دارد و حتي گفتوگوهاي بين نسلي هم آن را به نسل جوان انتقال داده است، ادامه داد: ما در حوزه ماموريتمان 3 حيطه كلي داريم كه يكي از آنها توليد نمايش براي شبكههاي راديويي است و در حال حاضر ما متعهد به توليد نمايش براي 9 شبكه راديويي هستيم. ديگر اينكه حوزه راديو نمايش به وظايف ما افزوده خواهد شد و در آخر حوزه عام جدي هنري است كه با توجه به قدرت رسانه ورود به حوزه عام داشتهايم و تحت عنوان باشگاه راديويي از نخبگان هنر نمايشي در فضايي كه در اختيار دارند استفاده كنيم و اين توان را به حوزه رسانه وصل كنيم.
وي افزود: تا به حال 25 مونولوگ دنيا توسط بزرگان اين عرصه مانند پرويز پورحسيني، رضا كيانيان و ... ضبط شده است و آنها در حال همكاري با ما هستند. اين مونولوگها در قالب CD بيرون خواهند آمد و ما به طور جدي در اين عرصه وارد خواهيم شد. ما قصد داريم با قدرت رسانه راهبري جدي در هنر كشور داشته باشيم. همچنين در حال حاضر 15 هزار شبكه نمايش راديويي داريم كه به واسطه اينترنت و غيره در دنيا كار ميكنند و از فضاي دراماتيك استفاده ميكنند و اين قدرت نمايش را ميرساند.
گيل آبادي عنوان داشت: امروز كسي به شكل ساده به بيان معناي خود نميپردازد و براي تحول اين ظرفيتها برنامهريزي ميشود و ما براي بهرهگيري از آنها بايد به چند نكته توجه كنيم. ما بر اساس چشمانداز 5 سالهمان كه تدوين آن به پايان رسيده مسير خود را مشخص كردهايم و راهبردهايمان براي تقويت جريان نمايشي فاخر و انقلابي موضوع جدياي است كه دنبال ميكنيم.
گيل آبادي در ادامه سخنان خود با بيان اينكه توجه به نيازهاي روزمان، توليد نمايش بر اساس ماموريت و ماهيت هر شبكه و حركت در سمت ماموريت شبكهها در حوزه نمايش از جمله ماموريتهاي ماست، اظهار داشت:14 سريال نمايشي براي ماه مبارك رمضان بر اساس ماموريت شبكهها در حال ساخت است. راديو سلامت با سريال 30 قسمتي «ثريا بي آسمان» به استقبال ماه رمضان ميرود و در آن سلامت معنوي و روحي تم اصلي است. راديو تهران نيز با دو سريال 14 قسمتي به سمت نشر فرهنگ درست شهروندي ميرود.
راديو جوان با دو سريال و 7 كار تكقسمتي و يك سريال دو قسمتي ويژه شبهاي قتل با نام «خونبهاي مهر»، كاري بر اساس رمان جرجي زيدان به نام «امير ابرار» كه روايت تازهاي از شهادت حضرت علي (ع) است به استقبال ماه رمضان ميرود.
وي افزود: راديو ايران با توليد سريال «ساحره» و «تيغ زهرآگين» به موضوعات مليتر و عامتر ميپردازد. راديو فرهنگ با يك سريال 30 قسمتي برگرفته از فضاي قرآني به سمت شنونده فرهيخته فرهنگي ميرود و داستان ابراهيم را بازگو ميكند.
مدير كل مركز هنرهاي نمايشي راديو با عنوان اينكه حفظ مخاطب قبل و جذب مخاطب جديد با توجه به جذابيتهاي جديد و كمك به آن يك استراتژي عمومي در حوزه راديو است و ما به طور حتم بايد نيازمحور حركت كنيم و اگر از لحاظ ساختار و محتوا حركت با نياز مطابق نباشد نميتوانيم نتيجه بگيريم، گفت: توجه به زمان نكته بعدي است. ما در راديو بسياري از معاني را ميتوانيم ارايه دهيم كه در تلويزيون نميشود. حتي سريالهاي 90 قسمتي تلويزيون كه سعي ميكنند به روز حركت كنند به اندازه ما نميتوانند توان توليد و همراهي با زمان را داشته باشند و بسياري از مفاهيم در تصوير جواب نميدهد.ما ميتوانيم يكي از رسانههاي قدرتمند در حوزه ديني باشيم و در حال حاضر نيز ساخت چند سريال راديويي را شروع كردهايم كه سريال امام خميني (ره) با محوريت زندگي ايشان يكي از آنهاست كه در دهه فجر به روي آنتن خواهد رفت و سريال علامه طباطبايي، بهلول و غيره با ساخت و ساز نمايش راديويي در حال تحقيق، نگارش و ساخت است.
وي ادامه داد: در حوزه باشگاه ما دومين مجموعه تئاتر را خواهيم داشت كه به 30 سال بعد ميپردازد و همه بزرگاني كه درباره انقلاب نوشتهاند، رپرتوآر دوم را خواهيم داشت و آثار فاخر در رپرتوآر دوم اجرا خواهد شد.
وي در ادامه به جشنواره مونولوگها اشاره كرد و گفت: ما تا به حال دو جشنواره طراحي كردهايم كه يكي از آنها جشنواره مونولوگها بود كه انجام شد و اكنون در مرحله داوري است. تا به حال 15 مونولوگ بزرگ دنيا را ضبط كردهايم . مونولوگهايي چون اديب، هملت و باغ آلبالو را داشتهايم و هر كسي به سراغ آنها نميرود مگر اينكه ادعايي را ثابت كند. همچنين تا به حال با حضور 62 بازيگر مطرح 62 اثر ضبط شده كه در مرحله بعدي، حضور افراد عموميتر خواهد بود.
گيل آبادي ادامه داد: ما جشنواره كلمه (اولين جشنواره نمايشنامه نويسي كوتاه قرآني) را پيش رو داريم و تلاشمان اين است كه از مفاهيم ادبي در انتقال مفاهيم قرآني استفاده كنيم و اين جشنواره را در اوج ادبيات نمايشي با حضور بزرگان برگزار كنيم. اين جشنواره عمومي است و يكي از معضلات جدي ما اين است كه حمايت جدياي از ظرفيتهاي موجود نميشود.
وي ادامه داد: تا عيد فطر فرصت ارايه آثار به اين جشنواره است و روز 16 آبان اختتاميه آن برگزار ميشود. تلاش ما اين است كه در حوزههاي ديگر هم از تواناييهاي كشور استفاده كنيم. جوايز هم در حد فضاي حرفهاي كشور ديده شده و در جشنواره كلمه طوري برخورد خواهيم كرد كه هم ضبط شوند و هم در قالب كتاب منتشر شوند.
مدير جديد مركز هنرهاي نمايشي راديو با اشاره به اينكه ما توجه جدياي به توليد متن در حوزه دانشگاهي داريم. اساتيد ما بر اساس تجربيات خود تدريس ميكنند و تلاش ما اين است كه در كوتاه مدت متون تخصصي را در اين حوزه توليد كنيم، گفت: جشنواره مونولوگها اختتاميهاش در استوديو 8 راديو تهران به عنوان قديميترين ساختمان رسانهاي كشور است. فيلمي هم از ضبط مونولوگها توليد شده كه در مدت 15 دقيقه ارايه خواهد شد.
وي درباره زمان افتتاح راديو نمايش نيز گفت: افتتاح راديو نمايش در حال پيگيري است و ما پس از ساماندهي خودمان و آماده شدن جايمان به سمت افتتاح ميرويم. در حال حاضر نيز زماني براي كار آزمايشي در نظر گرفته شده كه از ساعت 24 تا 6 صبح راديو سلامت است و زمان افتتاح راديو نمايش بنا بر اعلام معاون صدا پس از راديو خانواده است.
گيل آبادي با بيان اينكه بخش راديو و تلويزيون هم به جشنواره فجر اضافه شد كه براي فضاي حرفهاي كشور هم جالب بود و با توجه به استقبال از آن وزارت فرهنگ و ارشاد اسلامي تصميم گرفت كه امسال هم اين بخش در جشنواره فيلم فجر حضور داشته باشد، عنوان داشت:سعي معاونت صدا اين است كه براي راديو نمايش فرستنده جدايي در اختيار بگيرد. تحولات ما ساختاري است كه با توجه به ماموريت جديد، فضاي گذشته توان رويارويي با آن را نخواهد داشت.
وي با عنوان اينكه امسال بخش راديو هم به جايزه بزرگ ادبيات نمايشي اضافه شد، تصريح كرد: استوديويي تحت عنوان استوديوي نمايش شهر افتتاح خواهيم كرد كه در حال حاضر در حال انتخاب مكان آن هستيم و صبحها آموزش شهروندي براي كودكان و نوجوانان در قالب قصهگويي خواهد داشت و بعداز ظهرها حرفهايتر به كار پخش نمايشهاي راديويي اين كار را دنبال ميكند.الان تقريبا همه تجهيزات به روز است. ما نمايشهاي دقيقهاي بولوتوثي هم ضبط ميكنيم و اگر تجهيزاتمان را تهيه كنيم، بلافاصله آنها را ارايه خواهيم كرد و همچنين در حال كار كردن روي نمايش مستند هستيم كه به طور اختصاصي متعلق به خود ماست و اگر روي نمايشي مستند سرمايهگذاري كنيم، حرف جديدي خواهد بود كه در اين قالب زده خواهد شد. ما در حوزه آموزش نيز كميته آموزش را طراحي كردهايم كه تحول به حركت مبنايي نياز دارد. دو كميته ارزيابي در حال بررسي آثار هستند. ضعفهايمان را شناسايي ميكنيم و در سال جاري به تعهد ما توليد 1250 دقيقه نمايش راديويي اضافه خواهد شد.
وي ادامه داد: ما ارتقاء نوع «ب» نمايش را هم در دستور كار خود داريم. كار ما توليد نمايشهاي «الف» است اما بر اساس ماموريت تازه معاونت صدا بناست تا به نمايشهاي «ب» هم قدرت بدهيم. اكثر نمايشها و سريالها شب پخش ميشوند ولي ما براي نمايشهاي روز هم برنامهريزي ميكنيم. در حال تعامل با مترو نيز هستيم تا ساختار نمايشهاي يك دقيقهاي در قالب طنز از طريق بولوتوث در مترو ارايه شود. همچنين رمانهاي بزرگ دنيا در راديو فرهنگ كار ميشوند و فيلمهاي روز دنيا كه در تلويزيون قابل پخش نيستند تنظيم راديويي ميشوند و از راديو جوان به روي آنتن خواهند رفت.
وي در پايان سخنان خود گفت: همچنين اقتباس از آثار فاخر يكي از نكات جدياي است كه ما به طور تخصصيتر بايد به سمت آن برويم. يكي از معضلات جدي ما كه در كشور با آن رو به رو هستيم اين است كه تاليفات نويسندگان با بيمهري رو به رو ميشود و حقالتاليفها محدود است. راديو نمايش ميتواند پشتوانهاي جدي براي اين آثار باشد.ما در حوزه رسانه ميتوانيم مخاطبان خود را چند برابر كنيم. ما گاهي اوقات مسير خود را گم مي كنيم ولي اگر مسايل درست شناسايي شوند ميتوانيم مخاطبان را چند برابر كنيم.
انتهاي پيام/ا
سه شنبه 5 شهريور 1387
این صفحه را در گوگل محبوب کنید
[ارسال شده از: فارس]
[تعداد بازديد از اين مطلب: 168]