واضح آرشیو وب فارسی:راسخون:
مفاهيم نقاشي کودکان نويسنده:نازيلا سرهنگي نقدو بررسي نقاشي کودکان به ما کمک مي کند تا به احساسات ،عقايد و حتي مشکلات عاطفي آنها پي ببريم و به صورت مستقيم يا غير مستقيم در رفع آن مشکلات يا شکوفايي استعدادهاي خلاق به آنها کمک کنيم. خطوط مختلف ،استفاده از رنگ ها و حتي اشکال ترسيمي مي تواند پيامي باشد از طرف کودکان که به صورت مستقيم بيان نمي شوند. نقاشي کودکان در سنين مختلف تغيير کرده و پخته تر مي شود که معمولاً از يک سالگي به صورت تک خط هاي نامفهوم يا اصطلاحاً خط خطي شروع مي شود و هر چند وقت يک بار شکيل تر شده و در سن ده ، يازده سالگي به اوج تکامل رسيده و هدفدار مي شود.در واقع نقاشي کشيدن مانند راه چاره يي براي کودکان است که عقايد خود را در آن پياده کرده و به نوعي احساسات خود را به وسيله ي آن تخليه مي کنند. به همين دليل اولين تست هاي روانشناسي هوش با تکيه بر ترسيم آغاز شده است. نقاشي الف )
وابستگي شديد عاطفي به مادر در جاي جاي اين نقاشي بارز است ،اما هيچ اشاره يي به پدر نشده و احساسات و نوع ارتباط کودک با پدر مشخص نيست . نوع ترسيم پنجره يا اصطلاحاً نگاه خانه مبرهن اين مطلب است که کودک فردي برون گرا ، اجتماعي و درعين حال داراي نگرشي شاد و خوشبينانه به زندگي است . موضوع درخت در صفحه ي نقاشي تا حدودي بر شخصيت مستقل کودک دلالت دارد ،به شرطي که اين استقلال همراه با حمايت هاي مادرانه باشد . ميوه هاي کشيده شده بر روي درخت نشاندهنده ي جستجوي لذت و خواسته هاي دست يافتني است و سپس از ده سالگي معمولاً اين نوع ديگر به چشم نمي خورد. ترسيم ميل به زيبايي و زيبانگري از خصوصيات ديگر نقاش است که با سن و جنسيتش کاملاً منطبق است .البته کمي اضطراب و نگراني در اين نقاشي ديده مي شود که به دليل نزديک شدن کودک به سن بلوغ است . نقاشي ب)
رنگ آبي که رنگ غالب در اين نقاشي است ، به نوعي معروف حساسيت ، هيجان پذيري در کنارصلح،آرامش و تسليم است . ارتباط کودک با پدر و مادر به صورت کاملاً ايده آل و طبيعي در اين نقاشي مشهود است . شناخت پدر به عنوان منبع قدرت و علم در کنار جايگاه مادر به عنوان تکيه گاهي پر از محبت و آرامش از ديگر مفاهيم اين نقاشي است. کودک نياز به پدر و مادر و حمايت آنها قرار گرفتن را به راحتي بيان کرده است.خودداري در وفق دادن با قوانين تربيتي و اخلاقي در محيط مدرسه و خانه به وضوح در نقاشي ديده مي شود که اين حالت پس از مدتي با بزرگتر شدن کودک به راحتي از بين مي رود. منبع:نشريه 7 روز زندگي ،شماره 91 /ج
#اجتماعی#
این صفحه را در گوگل محبوب کنید
[ارسال شده از: راسخون]
[تعداد بازديد از اين مطلب: 2587]