واضح آرشیو وب فارسی:فارس: رئيس قوه قضائيه: دستاوردهاي دستگاه قضايي در همه ابعاد زياد است
خبرگزاري فارس: هاشمي شاهرودي دستاوردهاي دستگاه قضايي را در همه ابعاد زياد عنوان كرد.
به گزارش خبرنگار اعزامي خبرگزاري فارس به استان كردستان، سيد محمود هاشمي شاهرودي رئيس قوه قضائيه در ديدار با قضات و كاركنان دستگاه قضايي و سازمانهاي وابسته در استان كردستان با بيان اين مطلب كه ما امروز شاهد شكوفايي دستگاه قضايي در جمهوري اسلامي ايران هستيم، گفت: دستاوردهاي دستگاه قضايي در همه ابعاد زياد بوده است.
وي افزود: بسياري از خدمات ارزندهاي كه قضات و كاركنان انجام ميدهند، اطلاع رساني نميشود و آن هم به دليل اين است كه دستگاه قضايي سياسي نيست و طبيعت عمل قضا داراي تبليغ و اطلاع رساني نميباشد.
هاشمي شاهرودي با بيان اينكه ترسيم سياستهاي درست مخصوصاً سياستهايي كه در مجمع تشخيص مصلحت نظام ترسيم و برخي به صورت قانون درآمده است، مسائلي مهم و بنيادين ميباشد، گفت: اين قوانين فقه غني اسلام را به دنيا معرفي كرده است و اين مسائل دغدغههاي حقوقي و قضايي محافل علمي دنيا ميباشد.
رئيس قوه قضائيه با تأكيد بر اين كه حبسزدايي يكي از دغدغههاي مهم دنيا است، گفت: در محافل حقوقي و قضايي سازمانهاي بينالمللي، مسائل جديدي مطرح ميشود و در اين خصوص هنوز به راه حلهاي مناسبي نرسيدهاند.
وي گفت: با اصول فقهي خودمان از ابتدا احساس كرديم كه در سياستهاي كيفري اسلامي حبس و زندان جايگاهي ندارد و اين از مسلمات قوانين اسلامي ميباشد كه در آن حبس خيلي محدود است.
هاشمي شاهرودي ادامه داد: در قوانين اسلامي حبس به عنوان كيفر فقط در مواردي خاص آمده و در مقابل آن كيفرهاي ديگري در نظر گرفته شده كه متأسفانه ما نتوانستهايم بعضي از آنها را درست اجرا كنيم به همين دليل مورد تهاجم قرار گرفتهايم.
وي با بيان اينكه كيفرهايي مانند فساد، حدود و تعزيرات، داشت به سمتي ميرفت كه كمرنگ شود و زندان جايگزين آن قرار گيرد، گفت: مجازات زندان به عنوان يك پيشگيري بايد خيلي محدود شود.
رئيس قوه قضائيه با تأكيد بر اينكه دنيا به سمت محدود كردن زندان است، گفت: بحث استفاده از نيروي مردمي در حل منازعات خوشبختانه قانونش به صورت آزمايشي براي مدت 5 سال به تصويب مجلس رسيده است.
وي با بيان اين كه سياست قضازدايي يكي از مسائل بسيار مهم است، گفت: قضازدايي به اين معنا است كه سعي كنيم پاي افراد به قضا و قضاوت كمتر كشيده شود.
رئيس قوهي قضائيه ادامه داد كه در جرائم جزايي و چه در مسائل حقوقي و مدني اين درست نيست كه تصور شود هر چه دستگاه قضايي عريض تر باشد، اين به نفع نظام است در حالي كه عكس اين موضوع اصل ميباشد.
هاشمي شاهرودي تأكيد كرد: قضازدايي يعني حتي المقدور نبايد همه چيز را قضايي كرد.
رئيس قوه قضائيه در تشريح راهكارهاي قضا زدايي گفت: قضازدايي پيشگيري است و كاري بايد انجام داد كه شرايط و بستر جرم كم شود و در بحث قضازدايي بايد دستگاهها و سيستمهاي اداري كشور كه حقوق مردم از آنها سرچشمه ميگيرد دقيقتر و روانتر و غير قابل نفوذ باشند كه خود اين مسئله اختلافات و جرائم را كم خواهد كرد.
رئيس قوه قضاييه تصريح كرد: محور سوم در بحث قضازدايي اين است كه هر خلاف و منازعهاي كه شكل ميگيرد نبايد فكر شود كه بايد براي حل آن به دادگستري مراجعه كرد.
وي اضافه كرد: خيلي از تخلفات حقوقي و مدني در شوراهاي حل اختلاف قابل رفع شدن ميباشد و به نظر بنده اين اصل با فقه اسلام منسجمتر است و در فقه اسلام هر مسئلهاي زود به مراجع قضايي ارجاع داده نميشود.
هاشمي شاهرودي محور ديگر قضازدايي را به اين شكل تشبيه كرد كه دادگستريها و دادسراها نبايد تنها وظيفه خود را قضاوت و موچ گيري بدانند آنها بايد هدف اصلي خود را سلامت سازي جامعه بدانند تا در جامعه عدالت به وسيله خود مردم بر پاشود.
وي افزود: دستگاه قضايي بايد در كنار دستگاه اجرايي به دنبال احياي سلامت حقوقي و قضايي باشد.
رئيس قوه قضايي گفت: سالم سازي و بهداشت حقوقي با قضا زدايي احياء ميشود.
انتهاي پيام/
چهارشنبه 1 خرداد 1387
این صفحه را در گوگل محبوب کنید
[ارسال شده از: فارس]
[تعداد بازديد از اين مطلب: 249]