واضح آرشیو وب فارسی:فارس: حداد عادل: خواندن گزارش تحقيق و تفحص از قوه قضائيه به سود مجلس و كشور است
خبرگزاري فارس: حداد عادل با تأكيد بر اينكه قرائت گزارش تحقيق و تفحص از قوه قضائيه در جهت اقتدار و منزلت مجلس ضروري است، گفت: خواندن اين گزارش به سود مجلس و كشور است.
به گزارش خبرنگار امور مجلس خبرگزاري فارس در پي تذكر اسماعيل جبارزاده نماينده تبريز در خصوص طولاني شدن زمان انجام تحقيق وتفحص از قوه قضائيه، حداد عادل رئيس مجلس شوراي اسلامي توضيحاتي را در خصوص روند تحقيق و تفحص از قوه قضائيه ارائه داد.
وي گفت: در تاريخ 27/10/83 موضوع تحقيق و تفحص از قوه قضائيه مطرح شد و سابقه هم نداشت كه قبل از آن از كل قوه قضائيه تحقيق وتفحصي صورت گيرد.
حداد عادل ادامه داد؛ به هر حال مجلس در آن تاريخ اين موضوع را مهم تلقي كرد و ترتيبات قانوني آن طي شد و تصويب شد كه اين تحقيق و تفحص انجام شود.
رئيس مجلس شوراي اسلامي گفت: از همان ابتدا مسئولين محترم قوه قضائيه به اين تحقيق و تفحص به چشم شك و ترديد نگاه كردند، اصولاً رياست محترم قوه قضائيه معتقد بود كه به هيچ وجه تحقيق و تفحص از قوه قضائيه نبايد صورت گيرد و اين را غيرقانوني ميدانستند.
وي افزود: بعد از بحثهاي زياد اين مقدار قبول شد كه تحقيق و تفحص محدودهاش به امور غير قضايي مربوط شود، يعني كسي در محتواي پروندهها، ماهيت دعاوي و حكمي كه قاضي داده وارد نشود، زيرا استقلال قوا اقتضاء ميكند كه اينگونه باشد.
حدادعادل تصريح كرد: بر اساس يك چنين تصميمي اين مذاكرات ادامه پيدا كرد و متأسفانه ماهها و بلكه يك سال طول كشيد تا اين كار تحقيق و تفحص شروع شد.
وي ادامه داد: ما خودمان به مادهاي كه آقاي جبارزاده خواند كه مدت تحقيق و تفحصها دوتا 6 ماه است توجه داشتيم مدتي كه عملا تحقيق و تفحص واقع شده كما بيش منطبق بر آييننامه است منتهي چون ابتداي تحقيق و تفحص با دشواري بوده يك مقدار زيادي، زمان را براي شروع كار از دست دادند.
رئيس مجلس شوراي اسلامي گفت: چون تحقيق و تفحص از قوه قضائيه كاري ظريف وحساس بوده و قوه قضاييه هم آنطور كه بايد با گروه همكاري نكرده است، اين احتمال هميشه وجود داشته كه اين گزارشهايي كه به دست مجلس رسيده است، دقيق نباشد.
وي افزود:موضع بنده اين بوده است كه در اجراي آييننامه و حفظ حيثيت مجلس اولاً به شدت مصر بودم كه مطلبي خلاف واقع گفته نشود.
وي ادامه داد: مسئولين قوه قضائيه به مجلس مراجعه كردند من هم از كميسيون حقوقي و قضايي و هيئت خواهش كردم كه با حوصله بنشينند و ببينند كه اگر مطلبي در اين گزارش خلاف واقع آمده است، آن را حذف كنند چون ما با قوه قضائيه جنگ نداريم و قصد تضعيف آن قوه را نداريم بنابر اين يك مقداري هم به اين دليل طولاني شده است.
حداد عادل گفت: من از جناب آقاي ابوترابي كه همه به سلامت نفس و عدالت وبيطرفي ايشان اذعان داريم خواهش كردم كه مسئوليت اين كار را از ماهها پيش به عهده بگيرد، كه شايد از يك سال پيش در دفتر خود من جلسه تشكيل شد ايشان با مراجعه متعدد به كميسيون قضايي سعي كرد هم جانب حق و انصاف و واقعبيني رعايت شود و هم اينكه آييننامه اجرا شود.
وي افزود:از طرف ديگر اين گزارش تحقيق و تفحص بيش از همه تحقيق وتفحصها در جامعه مطرح شده و افكار عمومي سؤال ميكنند كه اين گزارش چه شد؟
حدادعادل گفت:به نظر من خواندن اين گزارش براي اقتدار و منزلت مجلس و اينكه مجلس به وظيفه خودش عمل كرده است ضروري است و آن اشكال آييننامهاي در خصوص طولاني بودن هم از نظر ما برطرف ميشود.
وي ادامه داد: مدتها است كه منتظريم تا اين گزارش تحقيق و تفحص استماع شود يعني نقد قوه قضائيه و پاسخهاي قوه قضائيه را بشنويم تا آن چيزهايي كه از نظر ما مسلم است كه منتفي شده است حذف كنيم.
حداد عادل علت اينكه قرائت اين گزارش به روز آخر كشيده است گفت: واقعاً اصرار ما باعث شد كه مطلبي خلاف واقع نگوييم كه اميدوارم موفق شده باشيم و ممكن است يكي دو مورد هم اشكال باشد.
رئيس مجلس از جبارزاده خواست تا به اين موضوع خرده نگيرد و با دوستان همكاري كند.
وي مجدداً تأكيد كرد؛ ما قصد تضعيف قوه قضائيه و تخلف از آييننامه را نداريم و خواندن اين گزارش به سود مجلس و كشور است براي اينكه اگر اين گزارش قرائت نشود مردم سؤال ميكنند در تحقيق و تفحص از قوه قضائيه چه چيزي بوده كه در مجلس نمايندگان مخالفت كردند و نگذاشتند كه اين گزارش خوانده شود.
حداد عادل در پايان گفت: اجازه دهيد ما وارد دستور شويم و گزارش خوانده شود.
انتهاي پيام/
چهارشنبه 1 خرداد 1387
این صفحه را در گوگل محبوب کنید
[ارسال شده از: فارس]
[تعداد بازديد از اين مطلب: 363]