واضح آرشیو وب فارسی:ايسنا: معاون IT وزارت رفاه خبر داد تحقق بيمه و رفاه الكترونيكي تا پايان سال 88
سرويس دولتالكترونيكي- سوابق بيمهاي و پزشكي كليه بيمهشدگان تا پايان سال 88 الكترونيكي خواهد شد.
به گزارش عصرارتباط، معاون IT وزارت رفاه با بيان اين مطلب، افزود: با اجراي كامل سه فاز پروژه بانك اطلاعاتي ايرانيان، امكان دسترسي به سوابق بيمهاي به صورت الكترونيكي فراهم خواهد شد.
ميرغفور بابايي با اشاره به زمان شروع پروژه بانك اطلاعات ايرانيان از آذرماه سال 85، گفت: پس از انجام مطالعات اوليه تا اسفند ماه سال 85، ERP پروژه تهيه و طراحي شد كه در واقع فاز صفر و مقدماتي از 20 فروردين ماه تا پايان 23 تيرماه 86 طول كشيد و از همين زمان فاز اول پروژه آغاز شد.
او در خصوص فرآيند تكميلي فاز اول در اين طرح، اضافه كرد: اين بخش كه شامل جمعآوري و يكپارچهسازي اطلاعات مربوط به شش صندوق و سازمان زيرمجموعه وزارت رفاه به همراه كميته امداد (به عنوان عضو همكار وزارت رفاه) بود، در پايان اسفند ماه 86 به اتمام رسيد.
معاون IT وزارت رفاه با بيان اين مطلب كه طراحي و تعريف مدل كلان اطلاعاتي براي پايگاه،در فاز اول تكميل شد، گفت: اين مجموعه حاوي اطلاعات 90 درصد كل بيمهشدگان سازمانهاي خدمات درماني، تامين اجتماعي و كميته امداد به عنوان سه سازمان بيمهگر (بيمه درمان) كشور است كه گردآوري آن در حقيقت بخش اعظمي از كل كار را تامين كرد.
بابايي افزود: در فاز دوم پروژه بانك اطلاعات ايرانيان كل 25 صندوق بيمهاي كه در آن شش صندوق مربوط به بزرگترين سازمانهاي بيمهگر كشور و 19 صندوق ديگر شامل سازمانهاي كوچكتر همچون صندوق آيندهساز، بيمه كاركنان بانكها و غيره ميشوند، به صورت كامل تحت نظارت وزارت رفاه به پايگاه اطلاعاتي متصل خواهند شد.
او با اشاره به اهداف فاز دوم پروژه و تاريخ اتمام آن، گفت: مهمترين چشمانداز بانك اطلاعاتي ايرانيان در مرحله دوم جمعآوري و تكميل اطلاعات ساير صندوقها در حوزه رفاه و همچنين گردآوري اطلاعات و دادهها مربوط به افراد و سازمانهايي است كه تا به حال تحت پوشش خدمات بيمهاي وزارت رفاه نبودهاند و پيشبيني ميكنيم با توجه به روند فعلي اين فاز به عنوان فاز دوم تا 23 تيرماه امسال عملياتي شود.
به گفته بابايي، تاكنون 3/1ميليارد ركورد در اين پايگاه اطلاعاتي قرار دارد كه حدود 75 ميليون ركورد به بيمهشدگان اختصاص داشته و وزارت رفاه قصد دارد پس از يافتن انواع همپوشانيها بين سوابق بيمهاي افراد در اين فاز، تا مرز 63ميليون نفر را با قرار دادن در صندوقهاي بيمهاي تحت پوشش خود تكميل كند.
او افزود: به اين ترتيب ميتوانيم در پايان فاز دوم در حدود 90 درصد جمعيت كشور را تحت پوشش بيمه قرار دهيم و تاكنون با جمعآوري اطلاعات تمامي سازمانهاي بزرگ بيمه در سطح كل جامعه قادريم تا با داشتن يك انبار جامع از دادهها، خروجي اطلاعاتي را در اختيار تمامي سازمانها و وزارتخانهها در حوزههاي گوناگون قرار دهيم. معاون IT وزارت رفاه در خصوص طرحهاي تكميلي فاز دوم ادامه داد: در اين مرحله قصد داريم تا با فرموله كردن شاخصهاي شناخته نشده در حوزه رفاه به كمك بانك جامع اطلاعاتي ايرانيان شاخصهاي استاندارد رفاه اجتماعي و همچنين دهكهاي اجتماعي شامل اقشار آسيبپذير را شناسايي كرده و به اين ترتيب دولت را براي ارائه يارانههاي هدفمند در آيندهاي نزديك همياري بخشيم.
بابايي همچنين در خصوص فاز سوم بانك اطلاعات ايرانيان، گفت: اين مرحله از پروژه كه پيشبيني ميكنيم در بازه زماني پس از اتمام فاز دوم و تا پايان سال 88 به طول انجامد، شامل توسعه بيش از پيش پايگاه اطلاعرساني و بانك اطلاعاتي و همچنين اتصال آن به تمامي پايگاهها در سطح كشور است كه تحت عنوان تكميل خدمات بيمه الكترونيكي مورد بررسي قرار ميگيرد.
او افزود: اصليترين هدف وزارت رفاه از جمعآوري بانك اطلاعات بيمهاي، جلوگيري از پراكندگي سطوح خدمترساني در بين سازمانهاي گوناگون و در مقابل همسو و هماهنگ كردن فعاليتهاي آنها براي ارائه سرويس به بيمهشدگان است كه اين موضوع تاكنون مورد توجه قرار نداشته و بانك جامع اطلاعات ايرانيان به خوبي اين هدف را پوشش ميدهد.
بابايي تاكيد كرد: در حال حاضر خروجي بانك اطلاعاتي در پايگاه، براي ارائه به سازمانها و وزارتخانههاي گوناگون تا درصد قابل توجهي آماده است و قصد داريم در ادامه پروژه با همسو كردن اين اطلاعات در جهت نيازهاي مختلف تمامي نهادها، امكان تصميمگيري بهتر را براي آنها فراهم كنيم.
معاون IT وزارت رفاه در پاسخ به اين سوال كه تاكنون چند سازمان با وزارت رفاه در خصوص انجام پروژه بانك اطلاعات ايرانيان همكاري داشتهاند؟ گفت: شش سازمان تابع وزارت رفاه شامل سازمان تامين اجتماعي، خدمات درماني، بازنشستگي، سازمان بهزيستي، بيمه روستائيان و عشاير و همچنين كميته امداد در خصوص جمعآوري اطلاعات پروژه با ما ارتباط داشتهاند و تنها 5 صندوق از 19 صندوق باقيمانده درجهت انجام پروژه تاكنون وارد نشدهاند.
بابايي در خصوص ميزان بودجه در نظر گرفته شده جهت فاز اول گفت: از ابتداي فاز اول در تيرماه 86 تا پايان سال 88 به عنوان بازه پشتيباني از آن، حدود 380 ميليون تومان بودجه عمومي براي اجراي پروژه و همچنين 131 ميليون تومان به منظور تامين زيرساخت آن در نظر گرفته شده كه پيشبيني ميكنيم در صورت ادامه روند فعلي براي فازهاي 2 و 3 هزينه بيشتري اختصاص يابد. معاون IT وزارت رفاه در خصوص دسترسي به بانك اطلاعاتي ايرانيان براي عموم افراد، افزود: در حال حاضر تنها بستر نرمافزاري اين اطلاعات براي دسترسي تكتك بيمهشدگان موجود بوده و زيرساخت سختافزاري مورد نياز آماده نيست و اين موضوع تا پايان سال 88 براي ارتباط Online تمامي كاربران با سوابق خصوصي بيمه خود امكانپذير خواهد بود.
او ادامه داد: هماكنون تمامي سازمانهاي بيمهاي و حمايتي در هنگام ارائه خدمات به افراد ميتوانند به اطلاعات اين بانك رجوع كرده و با استعلام از اين پايگاه از وضعيت فعلي فرد آگاه شوند و بر اين اساس علاوه بر از بين رفتن مشكلات فعلي سازمانهاي بيمهگر، از بسياري همپوشانيهاي رايج در خصوص سوابق بيمه افراد جلوگيري خواهد شد.
بابايي در خصوص ميزان و درصد شناسايي انواع همپوشانيها به كمك بانك اطلاعات ايرانيان اضافه كرد: تا به امروز، 5 ميليون و 700 هزار مورد از افرادي كه تحت همپوشاني، خدمات بيمهاي خود را از چندين سازمان دريافت ميكنند شناسايي شده كه اين موضوع در كنار 900 ميليارد توماني كه دولت بابت زيان در همپوشاني ميپردازد اهميت دسترسي سازمانها به بانك اطلاعات ايرانيان را مشخص ميكند.
بابايي ضمن اشاره به چشمانداز آينده خدمات رفاه و بيمه الكترونيكي، گفت: علاوه بر تسهيل و دسترسي سازمانها به مشخصات بيمهاي افراد، در آيندهاي نزديك ميتوان سوابق پزشكي تمامي بيماران را به صورت الكترونيكي و تنها از طريق يك IP و يا كد ملي شناسايي كرد كه اين موضوع زمينه را براي انجام پيشبينيها در خصوص پروژهها و همچنين دريافت اطلاعات آماري و اقتصادي در تمامي حوزهها فراهم ميكند.
چهارشنبه 1 خرداد 1387
این صفحه را در گوگل محبوب کنید
[ارسال شده از: ايسنا]
[تعداد بازديد از اين مطلب: 546]