واضح آرشیو وب فارسی:آفتاب: "پدر" بوش: كشورهاي منظقه از سركوب ملتهايشان دست بردارند
------------
جرج بوش رئيس جمهور امريكا از همه كشورهاي خاورميانه خواسته است دست از سركوب ملتهايشان بردارند و همه بازداشت شدگان سياسي را ازاد كنند.
بر اساس اين گزارش به نقل از سي ان ان از شرم الشيخ ( مصر ) ، بوش در سخنراني خود كه بعدازظهر يكشنبه در شرم الشيخ ايراد شد، گفت " در بسياري از اوقات در خاورميانه ، سياست در يك رهبر واحد متمركز شده است و مخالفاني نيز در زندانها هستند."
وي افزود " امريكا در قبال رنج و سختي بازداشت شدگان سياسي در اين منطقه و نيز در قبال فعالان دمكراسي كه در معرض محدوديت و سركوب قرار دارند و نيز در قبال مطبوعات كه بسته شده اند و سازمانهاي مدني و همچنين ناراضياني كه صدايشان خفه مي شود به شدت احساس نگراني مي كند ".
وي گفت " زمان ان فرا رسيده است كه كشورهاي خاورميانه دست از اين اقدامات بردارند و با ملتهايشان محترمانه و انچنان كه شايسته تكريم هستند رفتار كنند".
بوش گفت" من از همه كشورهاي منطقه مي خواهم زندانيان سياسي را ازاد و گفت وگوي سياسي را اغاز و ملتهايشان در مشخص كردن سرنوشتشان سهمي كنند".
جرج بوش رئيس جمهوري امريكا كه در نشست مجمع جهاني اقتصاد در شرم الشيخ مصر سخنراني مي كرد با قدرداني از سران و مقام هاي كشورهاي مختلف كه در اين همايش حضور دارند گفت ما به دوستي با مردم مصر افتخار مي كنيم و براي تاريخ خيره كننده اين كشور احترام قائليم. مصر سرزميني است كه نخستين تمدن ها در دوران فراعنه در ان شكل گرفت و اين سرمين مهد تمدن بشر محسوب مي شود. امريكا در مقايسه با مصر كشور نوپائي است اما مردم امريكا به شكوفائي افكار و انديشه هايي كمك كرده اند كه پيشينه انها به قدمت اهرام مصر مي رسد.
افكار ازادي خواهانه و عدالت طلبي كه مردم امريكا مبلغ انها بوده اند به پديد امدن انقلاب هاي گوناگون در سراسر جهان انجاميده است. اين گونه افكار و انديشه هاي اميد بخش به سرزمين هايي راه يافته است كه زماني افرادي خود كامه بر انها حكومت مي كردند و برقراري دمكراسي به صورت مسالمت اميز در اين كشورها ناممكن به نظر مي رسيد، كشورهائي چون شيلي، اندونزي، لهستان، فيليپين و كره جنوبي. اين كشور ها تاريخ و اداب و سنن متفاوتي داشته اند اما همگي در جهت دمكراسي گام برداشته اند و در هريك از اين كشور ها شكل گيري دمكراسي با توجه به ويژگي هاي حاكم بر اين كشور ها صورت گرفته است. در اين كشورها ميليون ها نفر هر ساله از چنگ فقر و گرسنگي رها مي شوند و زنان با فرصت هاي تازه اي روبرو مي شوند و مومنان اين فرصت را پيدا مي كنند كه در پرتو صلح و ارامش به درگاه خداوند نيايش كنند.
رئيس جمهوري امريكا در ادامه سخنراني خود در نشست مجمع جهاني اقتصاد در شرم الشيخ مصر گفت نيمه دوم قرن بيستم شاهد گسترش دمكراسي در بسياري از كشور هاي جهان بوده است.
بوش گفت اطمينان دارم رهبران و مقام هاي عرب كه در اين همايش حضور دارند از اراده و علاقه لازم براي تبديل كشورهاي اين منطقه به كشورهاي دمكراتيك و ازاد برخوردارند. اين منطقه مردمي فعال و كوشا و منابعي سرشار دارد و مي تواند اينده اي بسيار درخشان داشته باشد. تركيه كه اكثر جمعيت ان مسلمان است در سال هاي اخير به نمونه اي از كشورهاي دمكراتيك تبديل شده است. در افغانستان نيز حامد كرزاي رئيس جمهوري اين كشوردر راستاي سركوب طالبان و ايجاد كشوري ازاد گام بر مي دارد. عراق نيز تحت رهبري نوري المالكي سرگرم ايجاد جامعه اي دمكراتيك و كثرت گراست. در ديگر كشور هاي منطقه از الجراير و مراكش گرفته تا اردن و كشورهاي خليج(فارس) شاهد اصلاحات دمكراتيك بوده ايم و انزواي اين منطقه در پرتو اينترنت و تلفن همراه از ميان مي رود. امريكا چالش هايي را كه خاورميانه با انها روبروست درك مي كند و از اينكه نور ازادي در اين منطقه مي درخشد بسيار شادمان است.
بوش گفت رشد و شكوفائي اين منطقه در گروه اصلاحات اقتصادي قرار دارد و زمان ان فرا رسيده كه اقتصاد كشورهاي اين منطقه تقويت شود.
از سال 2004 به اين طرف رشد اقتصادي در اين منطقه از جهان بيش از پنج درصد بوده است و تجارت رشد چشمگيري داشته و فناوري گسترش قابل ملاحظه اي داشته است.
بوش گفت بايد توجه داشت كه تحقق اصلاحات اقتصادي در خاورميانه در گرو اصلاحات سياسي قرار دارد و اميدوارم كه مصر پيشتاز اصلاحات سياسي در منطقه شود.
افزايش قيمت نفت براي بسياري از كشورهاي اين منطقه رفاه و ثروت سرشاري به ارمغان اورده است اما بايد دانست كه ذخاير نفتي محدود است و روزي پايان خواهد يافت. كشورهايي چون امريكا سرگرم توليد سوخت جايگزين به جاي نفت هستند و به تدريج ميزان وابستگي جهان به نفت كاهش خواهد يافت. به همين علت كشورهاي خاورميانه بايد اقتصادي پويا تر و متنوع تر براي خود برنامه ريزي كنند.
بوش گفت يكي از مهمترين محركه هاي رشد اقتصادي تجارت ازاد است و كشورهاي منطقه با برچيدن موانع موجود بر سر راه تجارت ازاد به رفاه و شكوفائي اقتصادي بيشتري دست خواهند يافت. امريكا كه تا كنون موافقتنامه هاي تجارت ازاد با چندكشور منطقه از جمله اردن و بحرين امضا كرده است به تلاش براي امضاي چنين موافقتنامه هايي با ديگر كشورهاي منطقه ادامه خواهد داد.ما از پيوستن عربستان به سازمان تجارت جهاني به شدت حمايت مي كنيم.
در امريكا هستندكساني كه مي خواهند دولت سياست انزواي اقتصادي در پيش بگيرد و در حمايت از صنايع داخلي قوانيني وضع كند و كشورهاي ديگر جهان را از دسترسي به بازار هاي امريكا محروم كند اما دولت من كاملا با اين گونه سياست ها مخالفت است و ما تلاش خواهيم كرد بازار امريكا را همچنان بر روي تجارت جهاني باز نگهداريم.
برخي از كارشنان بر اين باورند كه در خلال ده سال اينده بايد يكصد ميليون فرصت شغلي جديد در خاورميانه و شمال افريقا ايجاد شود تا از اين طريق براي نسلي كه در اينده نزديك به اشتغال نياز دارد زمينه اشتغال فراهم شود.
لازمه تحقق اين هدف فراهم اوردن اموزش همگاني است و كشورهاي اين منطقه بايد به جاي اموزش فرهنگ تنفر به كودكان خود امكان تحصيل انها را در مدارس فراهم اورند.
بوش گفت ما اماده ايم تا تعداد بيشتري از جوانان كشورهاي منطقه خاورميانه را كه خواهان ادامه تحصيلات عالي در امريكا هستند بپذيريم و تلاش مي كنيم تا تشريفات اعطاي رواديد به اين گونه افراد را تسهيل كنيم چون به نفع ماست كه دانشجويان اين منطقه براي ادامه تحصيل امريكا را انتخاب كنند . ما مي دانيم كساني كه براي تحصيل به امريكا مي ايند رهبران اينده كشورهايشان خواهد شد و در ضمن با مشاهده جامعه امريكا به دروغ بودن تبليغاتي كه عليه امريكا به راه افتاده است پي خواهند برد.
چهارشنبه 1 خرداد 1387
این صفحه را در گوگل محبوب کنید
[ارسال شده از: آفتاب]
[تعداد بازديد از اين مطلب: 370]