واضح آرشیو وب فارسی:ايرنا: يك مقام مسئول : باكاهش تورم،ميزان سود تسهيلات بانكي پايين ميآيد
رييس پژوهشكده پولي و بانكي، گفت : با كاهش نرخ تورم ميتوان نرخ سود تسهيلات بانكي را نيز پايين آورد.
دكتر احمد مجتهد روز سه شنبه در گفت و گو با خبرنگاران در خصوص عوامل موثر در كاهش نرخ سود تسهيلات بانكي ، افزود: از نظر اقتصاددانان كاهش نرخ سود تسهيلات بانكي كه ميتواند نقش زيادي در افزايش سرمايهگذاري ها در كشور داشته باشد، از طريق كاهش نرخ تورم عملي است .
مجتهد با بيان آنكه كاهش نرخ سود تسهيلات بانكي و يك رقمي كردن آن از اهداف دولت و برنامه چهارم توسعه است ، اظهار داشت : تحقق كاهش نرخ سود بانكي به شرايط مناسب نياز دارد و كميسيون اقتصادي دولت در حال بررسي و تعيين اين نرخ است .
مجهتد نرخ تورم و پيش بيني حاشيه سود مناسب براي بانكها را از عوامل موثر در كاهش نرخ سود تسهيلات بانكي، عنوان كرد.
رييس پژوهشكده پولي و بانكي در خصوص اينكه آيا با توجه به زماني كه تا پايان برنامه چهارم توسعه باقي مانده ، امكان يك رقمي كردن نرخ سود تسهيلات بانكي هست يا خير، افزود: تحريم بانكي و افزايش قيمت نفت و ...
شرايط خاصي براي كشور ايجاد كرده است .
مجتهد با طرح اين سئوال كه با توجه به شرايط خاص كشور آيا همه اين عوامل ثابت خواهد ماند يا خير، تاكيد كرد: به طور قطع اگر تا پايان امسال اين تحريمها لغو شود و قيمت نفت در بازار جهاني كاهش يابد ، شرايط اقتصادي كشور نيز تغيير خواهد كرد.
وي اضافه كرد: علاوه بر رعايت انضباط مالي و رعايت قوانين از سوي بانك مركزي، هماهنگي ميان دولت و بانك مركزي براي كاهش نرخ سود تسهيلات بانكي ضروري است .
اين مقام مسئول كاهش نرخ تورم را از وظايف اصلي بانكهاي مركزي كشورهاي دنيا عنوان كرد و گفت : تمام بانكهاي مركزي جهان نيز در تدوين قوانين خود بر كنترل نرخ تورم تاكيد دارند.
وي در خصوص تعيين نرخ سود تسهيلات بانكي براي عقود مبادلهاي و مشاركتي در سال جاري نيز گفت : با وجود انكه تعديل نرخ سود بانكي سال گذشته سبب رشد چشمگيري در خصوص نحوه پرداخت تسهيلات از سوي بانكها شد، اما سهم عقود مبادلهاي از اين ميزان كمتر از ۲۰درصد بود.
مجتهد با بيان آنكه هر دو روش پرداخت تسهيلات مبادلهاي و مشاركتي اسلامي است ، در خصوص تفاوت اين دو روش گفت : هرچند بانكها براي پرداخت عقود مبادلهاي اجباري ندارند، اما دريافت تسهيلات به صورت مشاركت نيز منوط به رعايت مقررات تدوين شده از سوي دولت و بانك مركزي است .
مجتهد، در خصوص ماهيت عقود مشاركتي گفت : براساس اين روش بانك ها بايد سپردههاي در اختيار را به سرمايه گذاراني كه طرحهاي آنها مورد تاييد كميسيون ذيربط است و داراي بازدهي مناسب هستند و تاييد كارشناسان بانك را با خود دارند ، قرار دهند.
رييس پژوهشكده پولي و بانكي گفت : طرحهاي فاقد بازده از گردونه دريافت تسهيلات از بانكها خارج خواهند شد.
وي معتقد است : پرداخت تسهيلات به صورت مشاركتي علاوه بر افزايش فعاليت بانك ها، تمايل بيشتر سرمايهگذاران به اجراي طرحها را در پي خواهد داشت .
مجتهد در خصوص افزايش تمايل به سرمايهگذاري در كشور گفت: علاوه بر نرخ سود تسهيلات بانكي ، فضاي مناسب كسب و كار، تقاضا در بازار، قوانين و مقررات و ... در جلب نظر سرمايهگذاران نقش اساسي دارند.
وي سپس بر ضرورت هدايت اقتصاد كشور به سمت مكانيزم بازار تاكيد كرد و گفت : به طور كلي بازار غيررسمي سبب از بين رفتن رونق در اقتصاد كشور مي شود.
ادامه دارد ...
سه شنبه 31 ارديبهشت 1387
این صفحه را در گوگل محبوب کنید
[ارسال شده از: ايرنا]
[تعداد بازديد از اين مطلب: 412]