واضح آرشیو وب فارسی:ايسنا: پرويز حسيني: * در نقد شعر اصول خاصي نداريم * دانشگاهها كمتر به ادبيات معاصر ميپردازند
خبرگزاري دانشجويان ايران - اهواز
سرويس: فرهنگ و ادب
از نظر پرويز حسيني، نقد شعر اصولي نيست و به شكل كلاسيك با آن برخورد نميشود.
اين شاعر در گفت و گو با خبرنگار خبرگزاري دانشجويان ايران (ايسنا)در خوزستان گفت: نقدهاي كنوني بيشتر محتوايياند و به شكل مفهومي با آنها برخورد ميشود حال آن كه نقد شعر گاهي به شكل آكادميك و گاهي تجربي است و الزاما تجربي يا آكادميك نيست.
وي اظهار داشت: پخش كتابهاي شعر آن قدر ناقص است كه منتقدان شعر نميتوانند كتابهاي زيادي در ژانرهاي مختلف شعر پيدا كنند.
حسيني افزود: ما در نقد شعر اصول خاصي نداريم ولي در جاهاي ديگر با اين مقوله اصولي برخورد ميشود و شاعر را دعوت ميكنند و به صورت پرسش و پاسخ كارش را نقد ميكنند. گاهي نويسنده قبل از چاپ كتابش از يك منتقد يا ناشر ميخواهد كتابش را نقد كند و نقد به طور خلاصه در پشت جلد كتاب ميآيد و يا به صورت مقاله در پيشگفتار يا پيشگفتار چاپ ميشود. اين نقد كمك كننده است و دركي از كار را به خواننده و منتقد ميدهد.
وي به يكي از كارهايش اشاره كرد و ادامه داد: مثلا در كار " باران ساز" نوشته يان استرگرن شاعر سوئدي من در مقدمه اين كتاب راجع به يان استرگرن نوشتم و نقد دو ـ سه نفر ديگر را نيز متذكر شدم كه عامل دريافت بهتر شعر ميشود.
حسيني دومين دليل اصولي نبودن نقد شعر را كار نكردن اصولي در زمينه نقد دانست و اظهار كرد: ما به طور كلي با نقد ادبي در سطح جامعه ادبي مشكل داريم. هم اكنون حرف نزدن شاعر و يا نويسنده در مورد آثارش منسوخ شده است. زماني كه شاعر در مورد كارش صحبت كند، منتقد دريافت بهتري از اثر دارد. اگر هم شاعر نباشد، به سراغ نقدهاي قبلي و كتابهايي در مورد شاعر ميرون د و با تكيه بر آنها شروع به نقد ميكنند مثلا نقدهاي محمد حقوقي كه كارش يك كار اصولي است.
وي در ادامه گفت: در دانشگاهها نقد شعر بر اساس علايق استاد صورت ميگيرد و استاد كتابهاي مورد نظر خود را معرفي ميكند. متاسفانه استادان دانشگاه كمتر به ادبيات معاصر ميپردازند و در نهايت شعر سهراب و نيما را بررسي ميكنند.
پرويز حسيني نويسنده كتابهايي مانند " آوازهاي خسته " در سال 50 كه گزيدهاي از شعر او است، مجموعه شعر " شعله گياه " در سال 1375، " آواز قو " در سال 1376، " اندوه منتشر " در سال 1378، " من فقط گريههايم يادم آمده " چاپ شده در اروپا در سال 1385 و مجموعه " شعر من را با صداي باران بياد بياور " سال 1386 است.
سه شنبه 31 ارديبهشت 1387
این صفحه را در گوگل محبوب کنید
[ارسال شده از: ايسنا]
[تعداد بازديد از اين مطلب: 749]