واضح آرشیو وب فارسی:ايرنا: سرعت ثبت ميراث فرهنگي در فهرست آثار ملي كشور پايين است
داخلي. فرهنگي. ميراث فرهنگي
به گفته مديركل ثبت آثار تاريخي ، فرهنگي و معنوي سازمان ميراث فرهنگي ،گردشگري و صنايعدستي ، سرعت عمليات ثبت ميراث فرهنگي در فهرست آثار ملي كشور پايين است.
حسينعلي وكيلي روز سهشنبه در گفت گو با خبرنگار ايرنا افزود: هرچند در دو سال اخير بيش از هفت هزار اثر در اين فهرست ، ثبت شده اما اين ميزان متناسب با حجم آثار موجود در ايران زمين نيست.
وي با اشاره به اختلاف نظر كارشناسان در زمينه تعداد آثار تاريخي كشور ، اظهارداشت:بهرغمتاكيد عدهاي مبني بر وجود يك ميليون اثر تاريخي ، شناسايي بيش از نيم ميليون اثر تاريخي در نقاط مختلف كشور قطعي است.
وي ،شمار آثار ثبت شده در فهرست آثار ملي از ابتدايآغاز آن در سال ۱۳۱۰ تا سال جاري را ۲۲هزار و ۷۰۰فقره عنوان كرد و اظهار داشت: ثبتاين تعداد در مقايسه با آثار تاريخي موجود در كشور ، رقم اندكي است.
وكيلي با بيان اين مطلب كه پس از دهه ۱۳۴۰شمسي به عنوان مقطعزماني ورود تجدد به ايران ،بسيارياز آثار تاريخي و ميراث فرهنگي كالبدي و معنوي كشور از بين رفت ، اضافه كرد: در اين برهه بسياري از بناهاي ما را خراب شده و آداب و سنن منسوخ شدند.
وي از ميراث فرهنگي به عنوان ارزشمندترين ذخيره كشور ياد كرد و گفت: در حالي كه برنامههاي وسيعي براي نگهداري از ذخاير طبيعي و زيرزميني در كشور اجرا ميشود ، كمترين توجه به مقوله ميراث فرهنگي ، معطوف است.
وي شناسايي ، مستندسازي و نگهداري آثار تاريخي را وظيفهاي قانوني براي نهادهاي ذيربط و تكليفي شهرونديبراي مردم دانست و يادآور شد:ميراث فرهنگي از نظر اقتصادي ، سرمايه بزرگي براي كشورمحسوب ميشود.
وكيلي با بيان اين مطلب كه كشورمان از لحاظ فرهنگي و ميراث كالبدي (بناهاي تاريخي ) در زمره كشورهاي غني دنياست ، افزود: تلاش براي ثبت اين آثار در بعد ملي و بينالمللي موجب خنثي شدن سلطه فرهنگي كشورهاي قدرتمند ميشود.
وي از ثبت ميراث طبيعي ، ميراث معنوي و آثار تاريخي منقول به عنوان برنامههاي مهم پيش روي سازمان ميراث فرهنگي ، گردشگري و صنايع دستي كشور ياد كرد كه به گفته وي آييننامه اجرايي آنها نيز به ادارت كل استانها ، ابلاغ شده است.ك/۳
سه شنبه 31 ارديبهشت 1387
این صفحه را در گوگل محبوب کنید
[ارسال شده از: ايرنا]
[تعداد بازديد از اين مطلب: 358]