تور لحظه آخری
امروز : سه شنبه ، 11 دی 1403    احادیث و روایات:  امام علی (ع):هرگاه رسول اكرم صلى‏الله‏عليه‏و‏آله يكى از اصحاب خود را غمگين مى‏ديدند، با شوخى او...
سرگرمی سبک زندگی سینما و تلویزیون فرهنگ و هنر پزشکی و سلامت اجتماع و خانواده تصویری دین و اندیشه ورزش اقتصادی سیاسی حوادث علم و فناوری سایتهای دانلود گوناگون شرکت ها

تبلیغات

تبلیغات متنی

صرافی ارکی چنج

صرافی rkchange

سایبان ماشین

دزدگیر منزل

اجاره سند در شیراز

armanekasbokar

armanetejarat

صندوق تضمین

Future Innovate Tech

پی جو مشاغل برتر شیراز

خرید یخچال خارجی

موسسه خیریه

واردات از چین

حمية السكري النوع الثاني

ناب مووی

دانلود فیلم

بانک کتاب

دریافت دیه موتورسیکلت از بیمه

طراحی سایت تهران سایت

irspeedy

درج اگهی ویژه

تعمیرات مک بوک

دانلود فیلم هندی

قیمت فرش

درب فریم لس

خرید بلیط هواپیما

بلیط اتوبوس پایانه

تعمیرات پکیج کرج

لیست قیمت گوشی شیائومی

خرید فالوور

پوستر آنلاین

بهترین وکیل کرج

بهترین وکیل تهران

خرید از چین

خرید از چین

تجهیزات کافی شاپ

کاشت ابرو طبیعی و‌ سریع

قیمت بالابر هیدرولیکی

قیمت بالابر هیدرولیکی

قیمت بالابر هیدرولیکی

لوله و اتصالات آذین

قرص گلوریا

نمایندگی دوو در کرج

دوره آموزش باریستا

مهاجرت به آلمان

بهترین قالیشویی تهران

بورس کارتریج پرینتر در تهران

تشریفات روناک

نوار اخطار زرد رنگ

ثبت شرکت فوری

تابلو برق

خودارزیابی چیست

فروشگاه مخازن پلی اتیلن

قیمت و خرید تخت برقی پزشکی

کلینیک زخم تهران

خرید بیت کوین

خرید شب یلدا

پرچم تشریفات با کیفیت بالا و قیمت ارزان

کاشت ابرو طبیعی

پرواز از نگاه دکتر ماکان آریا پارسا

پارتیشن شیشه ای

اقامت یونان

خرید غذای گربه

رزرو هتل خارجی

تولید کننده تخت زیبایی

مشاوره تخصصی تولید محتوا

سی پی کالاف

دوره باریستا فنی حرفه ای

چاکرا

استند تسلیت

تور بالی نوروز 1404

سوالات لو رفته آیین نامه اصلی

 






آمار وبسایت

 تعداد کل بازدیدها : 1847219233




هواشناسی

نرخ طلا سکه و  ارز

قیمت خودرو

فال حافظ

تعبیر خواب

فال انبیاء

متن قرآن



اضافه به علاقمنديها ارسال اين مطلب به دوستان آرشيو تمام مطالب
archive  refresh

نگاهي به برنامه راديو ديروز، امروز، فردا از شبكه 4 راديو را از گوشه‌گيري در آوريم


واضح آرشیو وب فارسی:جام جم آنلاین: نگاهي به برنامه راديو ديروز، امروز، فردا از شبكه 4 راديو را از گوشه‌گيري در آوريم
جام جم آنلاين: من راديو را دوست دارم. اگر دروغ نگفته باشم، من كودكي‌ام را با راديو آغاز كردم. من تجسم افراد و تصور مكان‌ها را با دنياي فانتزي‌اي كه راديو برايم ايجاد كرده بود، تقويت كردم. من با راديو صدا را شناختم. من با راديو حس صدا و رنگ را تشخيص دادم.


گاهي در دوران نوجواني و جواني در فضاي روشن تاريك اتاقم تنها صدا بود كه مي‌پيچيد و در پي آن حسي بود كه تك‌تك شخصيت‌هاي يك نمايش راديويي به من مي‌دادند. حس ترس و غم يا شادي و خوشحالي. شما چطور؟ بهتر است بگويم الان چطور؟ الان نه از كودكي كودكانه بچه‌ها با عالم راديو خبري است و نه از دنياي فانتزي‌اي كه راديو براي آنها مي‌سازد. دنياي كودكان را اينترنت و گيم نت و سي‌دي و دي‌وي‌دي پر كرده است.

پرسش اينجاست، چرا آنها از راديو فرار مي‌كنند؟ همه چيز كه تصوير نيست، شما مي‌توانيد با راديو تصوير هر چيزي را در ذهنتان تجسم كنيد و راديو اين امكان را به شما مي‌دهد كه براي يك جمله، يك فيلم بسازيد. با آدم‌هاي مختلف و نقش‌هاي متفاوت. فكر مي‌كنيد اين چيز كمي است؟ باور كنيد نه. اگر توانستيد چنين كنيد و عالم روياگونه‌اي براي خود بسازيد، آدم موفقي هستيد. پس صداها را بشنويد.

به نجواي درونتان گوش فرا دهيد و از راديو درس بگيريد. در ايران در سال 1319 راديو پا به عرصه دنياي شگفت‌انگيز گذاشت، آن زمان هيچ رقيبي نداشت و يكه تاز ميدان بود. در عرصه جهاني نيز در همان دوران اين راديو بود كه در جنگ جهاني دوم با صدا چهره مقتدري از آدولف هيتلر ساخت و تاثير سخنراني او در آن زمان همه چيز را دچار تحول كرد و در نهايت راديو بود كه برنده ميدان بود.

با ورود رسانه همه‌گيري چون تلويزيون يك‌مرتبه همه چيز رنگ باخت و گسلي عميق ميان مردم و راديو ايجاد شد. اين دوره گذار مدتي به طول انجاميد تا مردم به مزايا و معايب تلويزيون پي ببرند و جاي خالي راديو را در زندگي خود احساس كنند. جايي كه با هيچ چيز پر نمي‌شد،‌ حتي تلويزيون و حتي تصوير.

حالا يك پرسش، آيا اين دو رسانه مي‌توانند همديگر را جذب كنند؟ تا چه حد كاربرها يا كساني كه از اين وسايل ارتباط جمعي استفاده مي‌كنند، قدر آن را مي‌دانند؟ همه مي‌دانند وظيفه تلويزيون سنگين‌تر است؛ چون مي‌تواند به واسطه تصوير راديو را پوشش دهد و بستر تبليغاتي خوبي براي آن باشد، با اين كه هر دو در هر دقيقه و هر ثانيه قصد رقابت با هم را دارند. اما اين اتفاق كمتر رخ مي‌دهد شايد به گفته خيلي‌ها، دو پادشاه در يك اقليم نگنجند.

اما اين اتفاق مانند رخ دادن خسوف و كسوف هر سال يا هر چند سال يك‌بار رخ مي‌دهد. آن هم به بهانه سالگرد راديو و برگزاري جشنواره‌اي براي آن. امسال با پشت سر گذاشتن روزهاي پاياني ارديبهشت، نهمين دوره جشنواره بين‌المللي راديو آغاز به‌كار كرد و به بهانه آن برنامه‌اي بانام راديو، امروز، ديروز، فردا توليد شد. اين اتفاق فرخنده يك ويژگي دارد و آن هم آشنا شدن شنوندگان راديو با آدم‌هايي است كه حالا تصويرشان را مي‌بينند و دقيقا اينجاست كه شنونده حس تخيل پردازانه خود را محك مي‌زند و اين لذت شيريني دارد.

راديو، امروز، ديروز، فردا نام زيبا و فريبنده‌اي است. در اين نام بايد درباره اختراع و شروع راديو و آدم‌هاي اوليه آن و چگونگي شكل‌گيري و روند پيشرفت و تكميل آن تا به امروز، تصاوير، عكس‌ها و گزارش‌هايي را ديد و شنيد. يعني يك برنامه تحقيقاتي، علمي و تخصصي صرف، درباره يك رسانه ارتباط جمعي بي‌ادعا. متاسفانه اين ويژگي را در اين برنامه كمتر مي‌توان يافت. تمام برنامه محدود به گفته مسوولان راديويي، كارشناسان، گوينده‌ها و بعضا مجريان شده است.

البته نكاتي كه آنها مطرح مي‌كنند راهگشاست؛ اما دنيا ديگر به‌جايي رسيده كه گاه تنها حرف، حلال مشكلات نيست. بايد وارد عمل شد، بايد پس از گذشت 5 دوره بين‌المللي شدن جشنواره راديو تاثير آن را در برنامه‌سازي راديو، تهيه كنندگان راديو، سردبيران و حتي گويندگان راديو حس كرد. آيا چنين است؟ آيا برنامه‌ها و شبكه‌ها تخصصي شده‌اند؟ آيا سطح سواد گويندگان و سردبيران ارتقاء يافته است؟

آيا شما متن بي‌غلط در راديو نشنيده‌ايد؟ شما صداي گوينده‌اي كه تپق نزند را شنيده‌ايد؟ آيا هر شبكه چارچوب تخصصي گويندگي خود را رعايت مي‌كند؟ جواب تمام اين پرسش‌ها را از جانب مهمانان برنامه امروز، ديروز، فردا مي‌شنويد و مي‌بينيد، اما آيا اين كافي است؟ به‌نظرم سهل‌ترين وسيله و شيوه براي پرداختن به يك رسانه از دل رسانه ديگر همين برنامه است. راديو رسانه نجيبي است و در عين حال خجالتي و حساس. آن را بيشتر از اين خجالت ندهيم و سعي كنيم در اين عصر الكترونيكي بي‌رحم، راديو را نيز از گوشه‌گيري در آوريم.

راديو، ديروز، امروز، فردا تا روز گذشته ساعت 15/17 همه روزه از شبكه 4 سيما پخش مي‌شد.

مريم درستاني
 سه شنبه 31 ارديبهشت 1387     





این صفحه را در گوگل محبوب کنید

[ارسال شده از: جام جم آنلاین]
[مشاهده در: www.jamejamonline.ir]
[تعداد بازديد از اين مطلب: 322]

bt

اضافه شدن مطلب/حذف مطلب







-


گوناگون

پربازدیدترینها
طراحی وب>


صفحه اول | تمام مطالب | RSS | ارتباط با ما
1390© تمامی حقوق این سایت متعلق به سایت واضح می باشد.
این سایت در ستاد ساماندهی وزارت فرهنگ و ارشاد اسلامی ثبت شده است و پیرو قوانین جمهوری اسلامی ایران می باشد. لطفا در صورت برخورد با مطالب و صفحات خلاف قوانین در سایت آن را به ما اطلاع دهید
پایگاه خبری واضح کاری از شرکت طراحی سایت اینتن