تور لحظه آخری
امروز : پنجشنبه ، 18 مرداد 1403    احادیث و روایات:  پیامبر اکرم (ص):بدبخت‏ترين مردم پادشاهانند و خوشبخت‏ترين مردم كسى است كه با مردم بزرگوار معاشرت...
سرگرمی سبک زندگی سینما و تلویزیون فرهنگ و هنر پزشکی و سلامت اجتماع و خانواده تصویری دین و اندیشه ورزش اقتصادی سیاسی حوادث علم و فناوری سایتهای دانلود گوناگون شرکت ها

تبلیغات

تبلیغات متنی

تریدینگ ویو

کاشت ابرو

لمینت دندان

لیست قیمت گوشی شیائومی

صرافی ارکی چنج

صرافی rkchange

رسانه حرف تو - مقایسه و اشتراک تجربه خرید

سایت ایمالز

تور دبی

دزدگیر منزل

تشریفات روناک

اجاره سند در شیراز

قیمت فنس

armanekasbokar

armanetejarat

صندوق تضمین

طراحی کاتالوگ فوری

تعمیرات مک بوک

Future Innovate Tech

آموزشگاه آرایشگری مردانه شفیع رسالت

پی جو مشاغل برتر شیراز

قیمت فرش

آموزش کیک پزی در تهران

لوله بازکنی تهران

میز جلو مبلی

آراد برندینگ

سایبان ماشین

مبل استیل

بهترین وکیل تهران

خرید دانه قهوه

دانلود رمان

وکیل کرج

خرید تیشرت مردانه

خرید یخچال خارجی

وام لوازم خانگی

نتایج انتخابات ریاست جمهوری

خرید ابزار دقیق

خرید ریبون

ثبت نام کلاسینو

خرید نهال سیب سبز

خرید اقساطی خودرو

امداد خودرو ارومیه

ایمپلنت دندان سعادت آباد

موسسه خیریه

خرید سی پی کالاف

واردات از چین

الکترود استیل

سلامتی راحت به دست نمی آید

حرف آخر

دستگاه تصفیه آب صنعتی

حمية السكري النوع الثاني

ناب مووی

دانلود فیلم

بانک کتاب

دریافت دیه موتورسیکلت از بیمه

کپسول پرگابالین

خوب موزیک

کرکره برقی تبریز

 






آمار وبسایت

 تعداد کل بازدیدها : 1810116831




هواشناسی

نرخ طلا سکه و  ارز

قیمت خودرو

فال حافظ

تعبیر خواب

فال انبیاء

متن قرآن



اضافه به علاقمنديها ارسال اين مطلب به دوستان آرشيو تمام مطالب
 refresh

مسوولان پاسخگوي اثرات منفي تصميمات خود بر محيط زيست باشند


واضح آرشیو وب فارسی:خبرگزاری موج:


۷ تير ۱۳۹۴ (۱۰:۳۱ق.ظ)
مسوولان پاسخگوي اثرات منفي تصميمات خود بر محيط زيست باشند موج - نشست بررسي راهکارهاي ارتقاي همکاري سازمان حفاظت محيط زيست و جمعيت هلال احمر با حضور روسا، معاونان و مديران ارشد دو سازمان در محل سازمان حفاظت محيط زيست برگزار شد.
به گزارش خبرگزاري موج، معصومه ابتکار، معاون رئيس جمهور و رئيس سازمان حفاظت محيط زيست، در اين نشست که پيرو تفاهم نامه منعقد شده آذر سال گذشته اين دو سازمان برگزار شد، ضمن آرزوي توفيق براي جمعيت هلال احمر در تمامي عرصه‌ها و وظايف خود، گفت: خوشبختانه زاويه نگاه جديدي در جمعيت هلال احمر ايجاد شده و به خوبي هم با بدنه اين جمعيت پيوند خورده و آن شاخه محيط زيست و مباحث حفاظتي و آموزشي در اين حوزه است.

رفتار ايرانيان در مصرف انرژي و آب و خاک بدترين الگوهاي رفتاري است
ابتکار با اشاره به بحران‌هاي متعدد و پيچيده کنوني در محيط زيست ايران، اظهار کرد: اين شرايط منجر به مواجهه بيشتر با حوادث غيرمترقبه يا بلاياي طبيعي ناشي از مسائل در حال جريان طبيعت، شده است.
معاون رئيس جمهور ادامه داد: اين موضوعي اثبات شده در جهان است و شدت حوادث در دو بعد توسعه ناپايدار انسان ساخت و همچنين تغييرات آب و هوايي و اقليم که باز هم ناشي از فعاليت‌هاي انساني است، به وضوح قابل رويت است.
رئيس سازمان حفاظت محيط زيست به برخي نتايج اختلالات شديد آب و هوايي نظير طوفان‌هاي مرگبار، خشک‌سالي و عدم يا کاهش بارش و همچنين گرد و غبار اشاره کرد و افزود: تشديد و تداوم تکرار حوادث، همچنين وسعت گستره جغرافيايي و افرادي که با آثار اين بحران‌ها و حوادث درگير مي‌شوند، ضرورت برنامه ريزي و تدبير براي مواجهه صحيح علمي با بحران‌ها را بيش از پيش مي‌کند.

محيط زيست داراي ماهيت داوطلبانه و انگيزشي است
وي با يادآوري پيوند عميق ميان فعاليت در حوزه محيط زيست با فعاليت‌هاي بشردوستانه، خاطرنشان ساخت: مسائل محيط زيست جداي از ماهيت علمي، تخصصي، سياست گذاري؛ برخوردار از ماهيت داوطلبانه و انگيزشي است و به همين دليل افراد پس از آشنايي با طبيعت و محيط زيست و قوانين آن، چنان به اين حوزه علاقه مند مي‌شوند که در برابر هر نوع تخريب و آلودگي در طبيعت و محيط زيست مي‌ايستند و براي حفظ آن تلاش مي‌کنند.
ابتکار ضمن تاکيد بر ضرورت ايجاد آگاهي و انگيزش در سطح جامعه براي حفظ محيط زيست، تصريح کرد: اين مهم منجر به اصلاح رفتار و شيوه زندگي فردي و نهايتاً اجتماعي در برخورد و مواجهه با محيط زيست خواهد شد که از جمله مهم‌ترين نيازهاي حال حاضر محيط زيست ايران است.
معاون رئيس جمهور ادامه داد: به رغم بحران‌هاي متعدد کنوني در حوزه محيط زيست کشور، عموم مردم نه از شناخت درست و کافي برخوردار هستند و نه شيوه مواجهه درست را مي‌دانند به گونه اي که رفتار ايرانيان در حفظ و مصرف انرژي و منابع پايه همچون آب و خاک از جمله بدترين الگوهاي رفتاري است.
رئيس سازمان حفاظت محيط زيست اظهار کرد: همين ناآگاهي، منجر بدان شده که نه تنها واکنش صحيحي در مقابل بحران‌ها نداريم، بلکه رفتار فردي و اجتماعي ما منجر به تشديد بحران‌ها شده است.

عدم اصلاح رفتارهاي غلط، لطمات جبران ناپذيري را به همراه دارد
وي ادامه اين رفتار اشتباه فردي و اجتماعي در حفظ و مصرف انرژي و منابع پايه را منجر به ايجاد آسيب‌ها و هزينه‌هاي غيرقابل جبران دانست و اظهار کرد: نمونه اين اتفاق، حوادثي است که براي سفره‌هاي آب زيرزميني در ايران پيرو برداشت بي رويه و رها بودن مقررات دولتي در دوره گذشته، رخ داده است.
ابتکار حداقل 80 ميليارد مترمکعب از بيلان منفي 180 ميليارد متر مکعبي آب‌هاي زيرزميني در ايران را محصول بي تدبيري در دولت گذشته اعلام کرد و افزود: عدم تغيير و اصلاح الگوها و رفتارهاي اشتباه، مضاف بر حوزه محيط زيست، لطمات جبران ناپذيري را بر عرصه‌هاي مختلف همچون کشاورزي، معيشت، اقتصاد و بهداشت وارد خواهد کرد به گونه اي که موج اين آسيب‌ها، گستره وسيعي را در بر خواهد گرفت.
معاون رئيس جمهور با اشاره به اين که انگيزه مهم‌ترين سرمايه جمعيت داوطلبان هلال احمر است، گفت: هم افزايي اين ظرفيت با حوزه محيط زيست، مي‌تواند منجر به ايجاد تحول مثبت و سازنده اي در عرصه محيط زيست کشور و تغيير و اصلاح الگوها و رفتارهاي اشتباه داشته باشد.
رئيس سازمان حفاظت محيط زيست ادامه داد: با توجه به تفاهم نامه منعقد شده، خط مشي، اهداف و برنامه کلي همکاري وجود دارد ولي ضرورت دارد، برنامه‌هاي اجرايي مشخصي با تعريف اهداف دقيق و تعيين زمان بندي در حوزه‌هاي مشترک تعريف شود و اين از جمله وظايف کارگروه مشترک است.

اعلام مهم‌ترين حوزه‌هاي مشترک براي همکاري
وي تاکيدي هم بر لزوم نتيجه محور بودن برنامه‌ها داشت و تصريح کرد: براي دستيابي به اين نتيجه، مي‌تواند در وهله نخست با برگزاري دوره‌هاي آموزشي متفاوت براي داوطلبين، سطح آگاهي اين افراد را از مسائل علمي و پيچيده محيط زيست افزايش داده و سپس از آن‌ها خواست با علاقمندي ذاتي خود پايه گذار جريان سازي مثبت اجتماعي در حوزه محيط زيست باشند.
ابتکار افزود: تعريف شاخص‌ها و تدوين برنامه زمان بندي منجر به نتايج ملموس خواهد شد.
معاون رئيس جمهور با اشاره به گستردگي حوزه‌هاي مشترک قابل فعاليت، اظهار کرد: همکاري فني جمعيت هلال احمر در مسائل امداد و نجات، همچون همکاري هلال احمر در مانورهاي مقابله با آتش سوزي جنگل‌ها يا همکاري با مراکز در دست ايجاد سازمان حفاظت محيط زيست به نام مراکز امداد و نجات حيات وحش، حوزه‌هاي زنان و روستاييان از جمله مهم‌ترين حوزه‌هاي مشترک همکاري است.

برنامه ريزي براي همراه سازي حوزه روستايي با محيط زيست
رئيس سازمان حفاظت محيط زيست گفت: واقعيت آن است که در سطح فعاليت‌هاي روستايي به رغم تأثير گسترده اين حوزه به واسطه فعاليت در کشاورزي، دامداري، مراتع و فرسايش خاک، منابع آب در اختيار و ساير موارد، موفقيت زيادي براي پيام رساني و همراه کردن جامعه روستايي با اهداف و برنامه‌هاي خود نداشته‌ايم.
وي تاکيد کرد: با برنامه ريزي دقيق مي‌توان ضمن آموزش و همراه سازي و جذب مشارکت جوامع بومي و محلي به موفقيت‌هايي در اين حوزه دست يافت.
ابتکار با تاکيد بر لزوم کابردي بودن برنامه‌ها، تصريح کرد: هدف گذاري مشخص و زمان بندي دقيق از ديگر عناصر متضمن موفقيت است.

بحران‌هاي کنوني محيط زيست نتيجه غفلت از اين حوزه در گذشته است
بنا بر اين گزارش سيد اميرمحسن ضيايي، رئيس جمعيت هلال احمر، نيز در اين ديدار با تاکيد بر فرابخشي، ملي و بين المللي بودن محيط زيست، تصريح کرد: از اين رو يک سازمان نمي‌تواند به تنهايي متولي حفظ محيط زيست کشور باشد و ساير دستگاه‌ها موظف هستند از طريق تعامل و هماهنگي ميان بخشي بکوشند سازمان متولي امر را در اجراي سياست گذاري‌ها ياري رسانند.
وي اشاره اي هم به وظايف دولت‌هاي مدرن در جهان داشت و افزود: آموزش، سلامت، دفاع، ايجاد تعاملات و روابط بين المللي مناسب و حفظ محيط زيست از معدود وظايف دولت‌هاي مدرن است و همين امر بيانگر ميزان اهميت حفظ محيط زيست و مسئوليت دولت‌ها در اين حوزه است.
رئيس جمعيت هلال احمر با ابراز تأسف از غفلت‌هاي صورت گرفته در حوزه محيط زيست، گفت: بحران متعدد کنوني محيط زيست ايران ناشي از غفلت و جفايي است که در گذشته بر اين حوزه داشتيم و حتي بايد اعتراف کرد، طبيعت رفتاري مهربان تر از ما، دارد.
ضيايي خاطرنشان ساخت: بخش عمده تغييرات اقليم و آب و هوايي در سراسر جهان و ايران، نتيجه رفتارهاي غلط انسان‌ها و در اصل محصولي انسان ساخت است.

هر اقدامي که برآيند آن تخريب محيط زيست باشد محکوم است
وي شاخص و معيار سنجش موفقيت و اصولي بودن حرکت در مسير توسعه را ميزان آسيب، تخريب و آلايندگي فعاليت‌ها در محيط زيست دانست و اظهار کرد: هر اقدامي که برآيند آن منجر به تخريب محيط زيست و در نتيجه تهديد سلامت و زندگي بشر شود، توسعه ناپايدار است.
رئيس جمعيت هلال احمر با تاکيد بر زمان بر بودن جبران خسارات وارده بر محيط زيست، تصريح کرد: انتظار دستيابي به نتايج مثبت و ملموس در کوتاه مدت براي بحران‌هايي که بر اثر سال‌ها غفلت و بي توجهي به وجود آمده‌اند، به دور از منطق است.
ضيايي آموزش، جريان سازي مثبت اجتماعي به منظور تغيير فرهنگ و الگوهاي رفتاري در مقابل محيط زيست را از جمله ضروريات فعاليت در اين حوزه برشمرد و گفت: قطعاً آموزش بايد از سنين کودکي و در سطح عمومي جامعه مورد توجه قرار گيرد.

مسوولان پاسخگويي اثرات منفي تصميمات خود بر محيط زيست باشند
وي اظهار کرد: افزايش سطح اگاهي و در نتيجه مطالبه مردم براي حفظ محيط زيست منجر مي‌شود همه مسوولان دولتي و غير دولتي موظف به پاسخگويي براي اثرات مثبت يا منفي تصميم‌هاي خود بر محيط زيست شوند.
رئيس جمعيت هلال احمر شرحي هم از روند شکل گيري، اهداف و وسعت فعاليت‌ها و تعداد اعضاي سازمان تحت مديريت خود داشت و اضافه کرد: مضاف بر وظيفه ملي که ما براي خود در زمينه حفظ محيط زيست قائل هستيم، طبق قوانين و اساسنامه‌هاي بين المللي، فعاليت در زمينه حفاظت محيط زيست و مقابله با تاثيرات منفي تغييرات آب و هوايي از جمله وظايف هلال احمر است.
ضيايي اشاره اي به کميت و کيفيت اعضاء هلال احمر داشت و يادآور شد: هلال احمر، ظرفيت عظيم و پتانسيل مهمي براي حفظ محيط زيست است.
اين گزارش مي‌افزايد، شرح اقدامات صورت گرفته از سوي سازمان حفاظت محيط زيست و سازمان‌هاي وابسته به جمعيت هلال احمر و همچنين ارائه پيشنهادات جديد براي بسط همکاري‌ها و فعاليت‌ها از سوي معاونان و مديران حاضر در جلسه، از ديگر بخش‌هاي اين نشست بود.














این صفحه را در گوگل محبوب کنید

[ارسال شده از: خبرگزاری موج]
[مشاهده در: www.mojnews.com]
[تعداد بازديد از اين مطلب: 52]

bt

اضافه شدن مطلب/حذف مطلب







-


گوناگون

پربازدیدترینها
طراحی وب>


صفحه اول | تمام مطالب | RSS | ارتباط با ما
1390© تمامی حقوق این سایت متعلق به سایت واضح می باشد.
این سایت در ستاد ساماندهی وزارت فرهنگ و ارشاد اسلامی ثبت شده است و پیرو قوانین جمهوری اسلامی ایران می باشد. لطفا در صورت برخورد با مطالب و صفحات خلاف قوانین در سایت آن را به ما اطلاع دهید
پایگاه خبری واضح کاری از شرکت طراحی سایت اینتن