تور لحظه آخری
امروز : یکشنبه ، 15 مهر 1403    احادیث و روایات:  امام علی (ع):اى جوانان! آبرويتان را با ادب و دينتان را با دانش حفظ كنيد.
سرگرمی سبک زندگی سینما و تلویزیون فرهنگ و هنر پزشکی و سلامت اجتماع و خانواده تصویری دین و اندیشه ورزش اقتصادی سیاسی حوادث علم و فناوری سایتهای دانلود گوناگون شرکت ها




آمار وبسایت

 تعداد کل بازدیدها : 1820954899




هواشناسی

نرخ طلا سکه و  ارز

قیمت خودرو

فال حافظ

تعبیر خواب

فال انبیاء

متن قرآن



اضافه به علاقمنديها ارسال اين مطلب به دوستان آرشيو تمام مطالب
archive  refresh

دست‌نویس شاعر مشهور اسپانیایی کشف شد + عکس


واضح آرشیو وب فارسی:نیک صالحی:
دست‌نویس شاعر مشهور اسپانیایی کشف شد + عکس
  فرهنگ > ادبیات  - دست‌نویسی از شعر «دفتر و تقبیح» سروده فدریکو گارسیا لورکا در بخش موسیقی کتابخانه کنگره آمریکا پیدا شد.  به گزارش خبرآنلاین، این دستنویس شامل مصرع‌هایی از شعر است که در نسخه نهایی دیده نشده است. فدریکو گارسیا لورکا، در این نسخه از شعرهای «شاعر در نیویورک» که بیانگر نگاه او به آمریکا دوران رکود اقتصادی است، می‌نویسد: «خودم را در اختیار گدایان اسپانیایی می‌گذارم تا من را بخورند.» اما شاعر اسپانیایی سال 1936 پیش از اینکه توسط نیروهای راست‌گرا در تپه‌ای مشرف به خانه‌اش در گرانادا تیرباران شود، این مصرع ها را از «دفتر و تقبیح» حذف کرد، این اثر سال 1940 چاپ شد. کریستوفر مائور، پروفسور ادبیات اسپانیایی دانشگاه بوستون که این دستنویس «خارق‌العاده» را کشف کرده، گفت با اینکه این شعر در بخش موسیقی کتابخانه «جلوی چشم همه پنهان شده، اما متخصص دیگری متوجه آن نشده است.» او ادامه داد: «خیلی شگفت‌انگیز است که در آمریکا نسخه اصلی یکی از شعرهای مجموعه «شاعر در نیویورک» را پیدا کنی. ما از اینکه لورکا، پیانیست ماهر با آهنگسازانی بسیار بزرگ دم‌خور بود بسیار خوشحالیم.»

این پروفسور می‌گوید جمله «من را بخورند» که البته در نسخه نهایی شعر نیست، بسیار تکان‌دهنده است. لورکا در نهایت شعر را با تشبیهی رایج به چاپ سپرد. برای مائور و اندرو اندرسون که در حال نوشتن کتابی درمورد روزگار این شاعر در آمریکا و کوبا است، «دفتر و تقبیح» لحظه‌ای مهم در کارنامه لورکا است. چون در این شعر شاعر از غزل به سمت مسائل اجتماعی کشیده می‌شود. مائور در خاتمه گفت: «وقتی لورکا شاهد سقوط بازار در سال 1929 در آمریکا بود، بیش از هر آمریکایی دیگری به این مسائل حساسیت نشان داد. پس از نوشتن این شعر در سال 1930 او به خانواده‌اش گفت تمامی شعرهایش در برابر این شعر رنگ می‌بازند. دوستانش تحت تاثیر نوای سمفونی‌وار این شعر که شبیه صداهای نیویورک است شدند.» به قول خود شاعر، «اینجا جهنم نیست، شهر است.»





این صفحه را در گوگل محبوب کنید

[ارسال شده از: نیک صالحی]
[مشاهده در: www.niksalehi.com]
[تعداد بازديد از اين مطلب: 287]

bt

اضافه شدن مطلب/حذف مطلب







-


فرهنگ و هنر

پربازدیدترینها
طراحی وب>


صفحه اول | تمام مطالب | RSS | ارتباط با ما
1390© تمامی حقوق این سایت متعلق به سایت واضح می باشد.
این سایت در ستاد ساماندهی وزارت فرهنگ و ارشاد اسلامی ثبت شده است و پیرو قوانین جمهوری اسلامی ایران می باشد. لطفا در صورت برخورد با مطالب و صفحات خلاف قوانین در سایت آن را به ما اطلاع دهید
پایگاه خبری واضح کاری از شرکت طراحی سایت اینتن