واضح آرشیو وب فارسی:خبرگزاری موج:
۲۶ فروردين ۱۳۹۴ (۱۴:۳۴ب.ظ)
شرکتهاي توليدکننده هواپيما به دنبال تعامل جدي با ايران/ راهاندازي پرواز ايران-پرتغال در آينده نزديک موج - رئيس سازمان هواپيمايي کشوري با بيان اينکه شرکتهاي سازنده هواپيما در طول يک سال گذشته مکرر به ايران آمدند و مذاکراتي با ايرلاينها و سازمان در حوزه ارزيابي بازار حملونقل ايران داشتهاند گفت: شرکتهاي توليدکننده هواپيما با جديت به دنبال اين هستند که اگر شرايط تغيير کرد با ايران تعامل کنند و از رقابت عقب نمانند.
به گزارش خبرگزاري موج، عليرضا جهانگيريان، رئيس سازمان هواپيمايي کشوري، درباره وضعيت ناوگان حملونقل هوايي، گفت: قطعا ناوگان حملونقل هوايي نيازمند تعداد بيشتري هواپيما نسبت به وضع موجود است، شاخصهاي بينالمللي که برحسب جمعيت و مساحت کشور است نشان ميدهد تعداد هواپيماهاي کشور از نرم متوسط بينالمللي بسيار کمتر است و حتما نياز به هواپيماهاي بيشتري داريم.
معاون وزير راه و شهرسازي ادامه داد: عليرغم فشارهاي خاص بينالمللي که روي بخش هواپيمايي کشور وجود دارد، هم به دليل کمبود قطعه و هم به دليل غيراقتصادي بودن و عدم ارائه خدمات بينالمللي تعدادي از هواپيماهاي ايرانزمين گير شد، اما؛ با اقدامات صورت گرفته اين تعداد هواپيما با ورود تعداد جديد هواپيما جبران شد.
جهانگيريان افزود: در حال حاضر حدود ۱۴۰ فروند هواپيما در داخل کشور فعال است که بر اساس مطالعات انجامشده، تا افق ۱۴۰۴بين ۴۰۰ تا ۵۰۰ فروند هواپيما مورد نياز است.
وي درباره تأثير مذاکرات هستهاي بر صنعت حملونقل هوايي کشور نيز گفت: بسياري از شرکتهاي توليدکننده هواپيما در طول يک سال گذشته و قبل از صدور بيانيه سوييس باهدف ارزيابي وارد مذاکره با ايران شدند، اما؛ هدف آنها فعلا ارزيابي صنعت است.
رئيس سازمان هواپيمايي کشوري ادامه داد: شرکتهاي توليدکننده هواپيما با جديت به دنبال اين هستند که اگر شرايط تغيير کرد با ايران تعامل کنند و از رقابت عقب نمانند، شرکتهاي سازنده هواپيما در طول يک سال گذشته مکرر به ايران آمدند و مذاکراتي با ايرلاينها و سازمان در حوزه ارزيابي بازار حملونقل ايران داشتند.
جهانگيريان در ادامه به وضعيت درآمد و هزينههاي سازمان هواپيمايي کشوري به عنوان دستگاه حاکميتي در صنعت حملونقل هوايي اشاره کرد و گفت: وضع درآمد و بودجهاي دولت خيلي خوب نيست و مشکلاتي از اين بابت وجود دارد، اما؛ عليرغم همه اين مشکلات مالي وعدهاي که از بابت افزايش درآمد سازمان هواپيمايي در اوايل مسووليت خود در سازمان دادم محقق شد، ما در سال ۹۲ حدود ۵ ميليارد تومان درآمد داشتيم که اين ميزان تا يازده ماهه سال گذشته به ۷.۵ ميليارد تومان رسيد.
وي افزود: با وجود اينکه عمده درآمد ما در سال ۹۲ از محل فلاي چک بود و ميزان تعرفهها در سال ۹۳ افزايش پيدا نکرد، اما؛ منابع درآمدي اين سازمان ۶۰ درصد افزايشيافته که انتظار داريم، در سال آينده درآمد سازمان هواپيمايي به ۸ تا ۸.۵ ميليارد تومان برسد.
وي در بخش ديگري از اظهاراتش به پروازهاي عبوري از آسمان ايران اشاره کرد و بيان اينکه ميانگين پروازهاي عبوري از آسمان ايران در شبانهروز بهطور ميانگين بيش از ۹۰۰ پرواز عبوري است، گفت: عليرغم اينکه بخشي از اقدامات و فعاليتهايي که منجر به درآمد پروازهاي عبوري از آسمان ايران ميشود توسط سازمان هواپيمايي کشوري انجام ميشود، اما؛ متاسفانه سهمي از درآمدهاي حاصل از پروازهاي عبوري نصيب سازمان نميشود، البته اقدامات و مکاتباتي در اين زمينه انجامشده و به دنبال يک راهکار قانوني براي اختصاص بخشي از درآمدهاي پروازهاي عبوري به سازمان هستيم.
رئيس سازمان هواپيمايي کشوري به راهاندازي مسيرهاي جديد بينالمللي اشاره کرد و گفت: در سال ۹۳ برخي مسيرهاي جديدي که درگذشته برقرار بود، اما؛ بنا به دلايلي لغو شده بود راهاندازي شد، ضمن اينکه موافقتنامههايي با کشور پرتغال امضا کرديم که مسير پرتغال بهزودي راهاندازي ميشود که از قبل از انقلاب تاکنون سابقه پرواز مستقيم بين دو کشور نبوده، در منطقه آسيا نيز چند مسير توسط شرکتهاي هواپيمايي از نوروز در مسير کلمبو سريلانکا و کشور برونئي راهاندازي شد.
رئيس سازمان هواپيمايي کشوري با بيان اينکه موضوع سقوط هواپيما در پيشرفتهترين کشورها هم عليرغم در نظر گرفتن همه ملاحظات رخ ميدهد، گفت: فرانسه توليدکننده اصلي هواپيماي ايرباس است و درحاليکه يک هواپيماي پهنپيکر اين شرکت دو سال پيش از آمريکاي جنوبي به سمت فرانسه پرواز ميکرد، سقوط کرد.
بنابراين سقوط در اين کشورها هم رخ ميدهد، نميتوان تعداد سوانح هوايي را به صفر رساند، بنابراين بخشي از اين حساسيت مردم به هواپيما طبيعي است که بايد يک احساس امنيت در بين مردم از جانب مسئولان داده شود.
معاون وزير راه و شهرسازي با بيان اينکه ملاک و معيار ما در سازمان هواپيمايي کشور اين است که براساس استانداردهاي بينالمللي حداقل سطح قابلقبول ايمني را رعايت ميکنيم، گفت: بههيچوجه اجازه پرواز قبل از اطمينان از سلامت هواپيما را نميدهيم، سازمان بينالمللي هوانوردي (ايکائو) هر چهار سال يکبار از سازمان هواپيمايي کشورهاي مختلف و نحوه نظارت آنها بازديد ميکند، در آخرين بازرسي بازرسان اين سازمان از حملونقل هوايي ايران که در سال ۱۳۸۹ انجام شد ايران در بين ۱۰ کشور دنيا از نظر استاندارد، ايمني، قوانين، مقررات داخلي، صدور گواهينامهها، تعمير و نگهداري سيستمها قرار گرفت.
این صفحه را در گوگل محبوب کنید
[ارسال شده از: خبرگزاری موج]
[تعداد بازديد از اين مطلب: 28]