واضح آرشیو وب فارسی:تراز: تراز: دبیرکل کانون سراسری انجمن صنفی پرورش دهندگان مرغ تخم گذار کشور گفت: در حال حاضر تولیدکنندگان روی هر کیلوگرم تخم مرغ دو هزار تومان ضرر می دهند که به طور حتم با ادامه این روند نرخ این محصول به کمتر از 2 هزار تومان نیز خواهد رسید.
به گزارش تراز ،با بیان آنکه تولیدکنندگان تخم مرغ کشور طی 12 ماه سال گذشته متضرر بوده اند، افزود: در حال حاضر وضعیت صنعت تخم مرغ کشور بحرانی است و برخی واحدها در حال ورشکستگی و تعطیلی هستند.
وی گفت: هم اکنون روزانه حدود 2 هزار و 600 تن تخم مرغ در کشور تولید می شود که حدود 600 تن آن مازاد بر نیاز داخل است اما تنها بین 40 تا 50 درصد آن به کشورهای همسایه صادر می شود.
وی اظهار داشت: همین امر باعث شده تا تولیدکنندگان محصول تولیدی خود را زیرقیمت تمام شده به بازار عرضه کنند به طوری که قیمت تمام شده هر کیلوگرم تخم مرغ 4100 تومان است، اما امروز قیمت هر کیلوگرم تخم مرغ در محل مرغداری ها به 2200 تومان رسیده بود.
وی تصریح کرد: در ایام بهار و تابستان به دلیل کاهش مصرف تخم مرغ در داخل و حتی کشورهای همسایه میزان صادرات به شکل قابل توجهی کاهش می یابد که همین امر موجب ضرر و زیان تولیدکنندگان شده است.
وی افزود: به طور حتم ادامه این روند، قیمت این محصول را طی هفته آینده تا کمتر از 2 هزار تومان نیز کاهش می دهد، این در حالیست که سال گذشته مشکل روند نزولی قیمت تخم مرغ پیش بینی شده بود اما علیرغم هشدارهای انجمن صنفی و معاونت امور دام وزارت جهادکشاورزی مسئولان امر به این صنعت توجهی نکردند.
وی ادامه داد: با وجود حجم بالای مازاد تولید، سالانه بخشی از محصول روی دست تولیدکنندگان باقی می ماند و یا اینکه با نرخی پائین تر از قیمت تمام شده روانه بازار می شود.
به گفته وی، این در حالیست که به دلیل حجم بالای تولید و مازاد آن در کشور و نبود صادرات مناسب، حاشیه سود تخم مرغ درب مرغداری با بازار تفاوت قابل توجهی دارد.
طلاکش با بیان اینکه تولیدکنندگان تخم مرغ در انتظار حمایت وزارت جهادکشاورزی هستند، تاکید کرد: معتقدیم برای حمایت از این صنعت علاوه بر افزایش میزان صادرات باید راهکاری مناسب برای فرآوری این محصول درنظر گرفته شود.
هنوز مصوبه ای برای درج قیمت روی تخم مرغ صادر نشده است
دبیرکل کانون سراسری انجمن صنفی پرورش دهندگان مرغ تخم گذار کشور گفت: متاسفانه بیش از یکسال از پیشنهاد صنف برای درج قیمت و تاریخ روی هر عدد تخم مرغ می گذرد، اما هنوز این امر از سوی مسئولان وزارت جهادکشاورزی محقق نشده درحالی که این امر می تواند به نفع تولیدکنندگان و مصرف کنندگان باشد.
وی اظهار داشت: همچنین قرار بود پیشنهاد درج قیمت تخم مرغ به ستاد تنظیم بازار به منظور بررسی و تصمیم گیری نهایی از سوی معاونت امور دام وزارت جهاد کشاورزی ارایه شود که تاکنون این موضوع اتفاق نیفتاده است.
وی با اشاره به اینکه اجرای این طرح از گرانفروشی جلوگیری می کند، افزود: هم اکنون تمام واحدهای تولیدی کشور امکان درج نرخ را روی محصول تخم مرغ ندارند که امیدواریم در حمایت از تولید این مشکل هرچه سریعتر برطرف شود.
به گفته وی، طبق قانون باید قیمت هر محصول روی کالا درج و یا محصول دارای اتیکت باشد، علیرغم تمام تلاش های اصناف برای اجرای این طرح متاسفانه وزارت جهاد کشاورزی اقدامی در این خصوص انجام نداده است.
وی ادامه داد: همچنین برای جلوگیری از ضرر تولیدکنندگان پیشنهاد دادیم که برای حمایت از تولید، تخم مرغ مازاد خریداری و پاستوریزه شود تا مدت زمان نگهداری آن افزایش یابد.
به گفته طلاکش، تخم مرغ پاستوریزه به مدت یکسال قابل نگهداری در یخچال است.
وی اظهار داشت: بنابراین در ماه های پایانی سال گذشته کارگروه اقلام پروتئینی وزارت جهاد کشاورزی این مسئله را تصویب کرد تا برای پایان اسفندماه مبلغی به این صنعت تزریق تا ضرر تولیدکنندگان جبران شود.
وی گفت: بنابراین سازمان مدیریت و برنامه ریزی اواخر سال گذشته به دلیل اضطرار صنعت طیور، 50 میلیارد تومان را برای حمایت به این بخش اختصاص داد که قرار بود این مبلغ به عنوان سرمایه به صندوق حمایت از صنعت طیور تزریق و به صورت چرخشی با کارمزد پائین در اختیار تولیدکنندگان قرار گیرد.
طلاکش ادامه داد: اما متاسفانه این مبلغ خلاف قانون برای تامین میوه ایام نوروز به سازمان تعاون روستایی کشور تخصیص داده شد و دست صنعت طیور از این اعتبار کوتاه ماند.
هم اکنون سالانه حدود 900 هزار تن تخم مرغ در داخل تولید می شود که نزدیک 10 درصد آن مربوط به واحدهای مرغ تخم گذار بومی و حدود 90 درصد از واحدهای صنعتی استحصال می شود.
این درحالیست که کشور ما قابلیت صادرات ماهانه بیش از 10 هزار تن مازاد تولید را به کشورهای همسایه دارد.
چهارشنبه 26 فروردين 1394 ساعت 11:30
این صفحه را در گوگل محبوب کنید
[ارسال شده از: تراز]
[تعداد بازديد از اين مطلب: 85]