واضح آرشیو وب فارسی:ایسنا: چهارشنبه ۲۶ فروردین ۱۳۹۴ - ۰۵:۲۸
![نخستین همایش سراسری نمایشگاه تخصصی سوغات ملی ایران 1428846584271_Amir kholoosi (8 of 16).JPG](http://media.isna.ir/content/1428846584271_Amir+kholoosi+%288+of+16%29.JPG/2)
هزار و 450 کیلومتر از شهرستان سراوان استان سیستان و بلوچستان راه آمده تا در اولین همایش و نمایشگاه تخصصی سوغات ملی شرکت کند، اما تا کنون روزی 100 تا 150 هزار تومان فروش داشته و خودش میگوید: یعنی پول بنزین ماشین مان را هم در نیاوردیم. به گزارش خبرنگار صنایع دستی ایسنا، سالن همایش برج میلاد پر از غرفههای سوغات است یکی در میان غرفه خوراکی و تبلیغ باغ رستوران تا غرفه ترمه و گلیم و سرمایهگذاری صنعتی! همانطور که از غرفههای اولین نمایشگاه تخصصی سوغات دیدن میکنم، بوی سیبزمینی سرخ شده اجازه تمرکز به روی زیباییهایی که از صنایع دستی میبینم را نمیدهد. انواع سوغاتی از خوراکیها گرفته تا هدیهها و سوغات گرانبها را کنار هم چیدهاند و بابت هر غرفه یک و نیم تا دو نیم میلیون گرفتهاند و اکثر شرکتکنندگان هم از این موضوع ناراضی به نظر میرسند. یکی به خاطر نام برج میلاد و اینکه شاید سود بیشتری در کنار این نام ببرد شرکت کرده و یکی هم کلا در همه نمایشگاههایی که برگزار میشود شرکت میکند تا شاید فروش بیشتری داشته باشد. برخی از غرفهها داخل سالن همایشهای برج میلاد است و برخی دیگر در چادری که در محوطه بیرون آن برگزار کردهاند. وارد چادر که میشوید، بوی تند روغن نانهای سرخ شده عشایر مغزت را پُر میکند برخی غرفهها خالی هستند و برخی هم بیکار نشستهاند. «شهین شهرکی» یکی از هنرمندانی است که غرفه گرفته و رومیزیها و لباسهای سوزن دوزی شدهاش که از 800 هزار تا دو میلیون تومان قیمت دارند را در غرفه چیده است. غرفهاش کنار غرفه غذاهای محلی عشایر است و میگوید: از صبح آنقدر بوی روغن تنفس کردهام که سردرد گرفتهام، تمام کارهایم بوی روغن گرفته است! قرارداد و قبض واریزیاش که با شرکت مادر تخصصی توسعه ایرانگردی و جهانگردی بسته را نشانم میدهد. یک میلیون و نیم پرداخت کرده و معتقد است هیچ خدماتی جز یک غرفه کوچک دریافت نکرده و مطمئن است که پول غرفهاش را هم در نمیآورد. شبها به خانه یکی از اقوام در تهران میرود.
![](http://media.isna.ir/content/1428846584473_Amir kholoosi (9 of 16).JPG/3)
نخستین همایش سراسری نمایشگاه تخصصی سوغات ملی ایران
حسین بخشی و گروهش هم سیاه چادر عشایری برپا کردهاند و از آش خمیر تا فطیرها و سمبوسههای خراسان رضوی را درست میکنند. او میگوید از صبح هیچ فروشی نداشته و چون اسم محل برگزاری نمایشگاه برج میلاد بود و به هوای اینکه بازدیدکننده زیاد است و شاید فروش خوبی داشته باشد، غرفه گرفته است. بخشی بیان میکند: حتی خمیر آش را هم خودمان درست میکنیم و فکر نمیکنم این آش را در بجستان (یکی از شهرستانهای خراسان رضوی) درست کنند و یه جورایی سنتی پزی در خونمان است. میپرسم خودتان هم از عشایر هستید؟ با خنده میگوید: اگر عشایر بودم که اینجا نمیآمدم، اگر یک عشایر گوسفندهایش را بفروشد میتواند در تهران سرمایهگذاری کند. کدام عشایری میآید در چنین جایی آش بپزد؟! بخشی معتقد است برای برگزاری چنین نمایشگاهی اصلا تبلیغات نشده و معمولا قراردادهایی که در این زمینه بسته میشود یکطرفه است و نمیتوان بندی که به نفع غرفهدار باشد پیدا کرد. محمد کریمی هم یکی دیگر از شرکتکنندگانی است که سفال کلپورگان، خرما و نان خرمایی سیستان را عرضه میکند و میگوید: به شرطی ما با این شرکت قرارداد بستیم تا در این زمینه تبلیغات شود چون خودمان می دانستیم در فروردین ماه خبری از فروش نیست و مردم اسفندماه خریدهایشان را انجام می دهند. هنگامی که میخواستند با ما قرار داد ببندند، گفتند تبلیغات خوبی برای اطلاع رسانی میکنند، اما چنین کاری انجام ندادند و در این چند روز هم آنقدر به این موضوع اعتراض کردیم تا یک بیلبورد جلوی ورودی برج میلاد نصب کردند که باد هم آن را برد. از طرفی هم قول دادند تا زمان نمایشگاه را تمدید کنند که به این قولشان هم عمل نکردند. او که 13 سال است در نمایشگاههای این چنینی شرکت میکند و 9 سال هم معرق کاری انجام داده ادامه میدهد: چادری که در بیرون محوطه سالن همایش برج میلاد برپا کرده بودند به علت شدید باد در دو روز گذشته کنده شد به همین دلیل هم نصف پول شرکت کنندگان را پرداخت کردند تا بروند. کریمی معتقد است با برگزاری چنین نمایشگاهایی به هنرمند بیادبی می شود و برگزاری چنین نمایشگاهایی موجب می شود که ما در نمایشگاه های دیگر شرکت نکنیم.
![](http://media.isna.ir/content/1428846586954_Amir kholoosi (12 of 16).JPG/3)
نخستین همایش سراسری نمایشگاه تخصصی سوغات ملی ایران
![](http://media.isna.ir/content/1428846588592_Amir kholoosi (15 of 16).JPG/3)
نخستین همایش سراسری نمایشگاه تخصصی سوغات ملی ایران
انتهای پیام
کد خبرنگار:
این صفحه را در گوگل محبوب کنید
[ارسال شده از: ایسنا]
[تعداد بازديد از اين مطلب: 107]