واضح آرشیو وب فارسی:خبرگزاری موج:
۲۴ فروردين ۱۳۹۴ (۱۶:۴۰ب.ظ)
بانک مرکزي ميزبان کميته فني اتحاديه پاياپاي آسيا موج - جلسه کميته فني کشورهاي عضو ACU صبح امروز به ميزباني جمهوري اسلامي ايران در بانک مرکزي برگزار شد.
به گزارش خبرگزاري موج، در اين نشست که امروز( 24 فروردين 94) در ساختمان ميرداماد برگزار شد، غلامعلي کامياب، معاون ارزي، يعقوبي مديرکل بين الملل، ليدا برهان آزاد دبيرکل اتحاديه پاياپاي آسيا، شماري از مديران بانک مرکزي و نمايندگان کشورهاي عضو حضور داشتند.
چشم انداز روشن اتحاديه پاياپاي آسيا
در ابتداي اين نشست، کاميابT معاون ارزي بانک مرکزي ضمن خوشامدگويي به اعضاي کميته فنيگفت: مايه افتخار است که تهران ميزباني کميته فني ACU را عهده دار شده است. شهري زيبا که بيش از 7 هزارسال محل سکونت جوامع انساني بوده و از دورنماي بسيار زيباي کوه دماوند نيز برخوردار است.
وي در ادامه، ضمن ابراز رضايت از مشارکت فعالانه اعضاي ACU در برپايي اين نشست گفت: اعضاي اتحاديه ACU عملکرد اثربخشي در مکانيزم ACU، گسترش مبادلات منطقه اي و همکاري هاي پولي ميان کشورهاي عضو داشته اند.
معاون ارزي بانک مرکزي تاکيد کرد: ايران مشتاقانه درصدد است مبادلات بازرگاني ميان کشورهاي عضو گسترش يابد و در سال هاي آتي، بيش از پيش بر ارزش و اعتبار و نقش ACU افزوده شود.
کامياب همچنين گفت: ما اميدواريم اقتصاد ايران با گسترش فرصت هاي سرمايه گذاري و تجارت با کشورهاي همسايگان به ويژه کشورهاي عضو ACU در آينده نزديک شاهد رشد و شکوفايي قابل توجهي باشد.
معاون ارزي در پايان ضمن خشنودي از حضور نمايندگان کشورهاي عضو، ابراز اميدواري کرد همکاري هاي سازنده ميان اعضاء گسترش يابد و اين نشست به نتايج مثمرثمري منجر شود.
استفاده از ارزهاي محلي در دستور کار ACU
برهان آزاد، دبيرکل اتحاديه پاياپاي آسيا نيز ضمن خوشامدگويي به مدعوين گفت: تلاش هاي صورت گرفته از سوي بانک مرکزي ايران و مشارکت و همراهي شما در برپايي اين نشست، بسيار ارزشمند بوده و ضمن حمايت از عملکرد مطلوب مکانيزم ACU، به غناي بيشتر اتحاديه پاياي آسيا در سال هاي آتي منجر خواهد شد.
وي سپس به طور خلاصه به مرور دستاوردها و الزامات چهل و سومين اجلاس هيات مديره اتحاديه که 23 مي 2014 در ايران برگزار شد، پرداخت.
در اين نشست همچنين کارشناسان حوزه فناوري اطلاعات بانک مرکزي سامانه پيام رساني الکترونيکي مالي (سپام) را براي اعضاي کميته فني معرفي و امکان اتصال کشورهاي عضو ACU به اين سامانه را تشريح کردند. اين اقدام، در پي اجرايي ساختن يکي از مصوبات اجلاس چهل و سوم ACU بود که مقرر مي داشت در جلسه آتي کميته فني ، ضمن رونمايي سامانه نرم افزاري يادشده ، جزييات بيشتري از زيرساخت و ويژگي هاي امنيتي آن مطرح و در مورد آن بحث و بررسي به عمل آيد.
در ادامه اين جلسه مقرر شد از سوي دبيرخانه، امکان دسترسي کشورهاي عضو به سپام فراهم شود تا اعضاء درخصوص پيوستن به آن تصميم گيري کنند.
نمايندگان کشورهاي عضو ACU در پايان اين نشست از خزانه جواهرات ملي بازديد خواهند نمود.
گفتني است طرح مجدد استفاده از پول هاي ملي در مکانيزم ACU ، بهره گيري از نرم افراز کاربردي وب محور براي ارسال پيام در ACU ، درنظر گرفتن تمهيداتي براي حل مناقشات بازرگاني ميان کشورهاي عضو ، معاملات غيرمجاز از طريق مکانيزم ACU و .... دستور کار اين نشست را تشکيل مي دادند و ابعاد مختلف موضوعات يادشده مورد بحث و بررسي قرار گرفت.
اتحاديه پاياپاي آسيا در سال 1974 و با شرکت کشورهاي بنگلادش، بوتان، هند، ايران، ميانمار، نپال، پاکستان، سريلانکا و مالديو جهت نيل به اهداف زير تأسيس گرديد:
- فراهم نمودن تسهيلات جهت تسويه چند جانبه پرداخت هاي مربوط به معاملات جاري بينالمللي ميان كشورهاي عضو
- استفاده از پول ملي كشورهاي عضو در معاملات جاري فيمابين و بالتبع صرفه جويي در استفاده از ذخاير ارزي
- گسترش همكاريهاي پولي و تقويت روابط بانكي به منظور توسعه فعاليتهاي اقتصادي و بازرگاني ميان كشورهاي منطقه آسيا و اقيانوس آرام
- فراهم نمودن "ترتيبات سوآپ پولي" به منظور دسترسي موقت اعضاء به "واحدهاي پولي آسيا".
گفتني است، محل دائمي دبيرخانه اتحاديه پاياپاي آسيا در ايران قرار دارد.
این صفحه را در گوگل محبوب کنید
[ارسال شده از: خبرگزاری موج]
[تعداد بازديد از اين مطلب: 86]