واضح آرشیو وب فارسی:خبرگزاری موج:
۲۳ فروردين ۱۳۹۴ (۱۵:۴۲ب.ظ)
دبير شوراي آموزش دندانپزشکي و تخصصي وزارت بهداشت: افراد 65 تا 74 ساله بيش از 22 دندان کشيده دارند موج - دبير شوراي آموزش دندانپزشکي و تخصصي وزارت بهداشت با بيان اينکه خوشبختانه ايران از نظر سلامت دهان در رده کشورهاي موفق است، افزود: شاخص DMF بيانگر سلامت دهان است و طبق نتايج پيمايش ملي سلامت دهان در ايران اين شاخص براي سنين 6 سال از 4.8 در سال 77 به 5.16 در سال 93 رسيده است.
به گزارش خبرگزاري موج، دکتر سعيد عسکري در مراسم آغاز طرح تحول دهان و بزرگداشت روز دندانپزشکي که صبح امروز در ساختمان ستادي وزارت بهداشت برگزار شد، اظهار داشت: علاوه بر بهبود شاخص DMF در سن 6 سال، اين شاخص براي سن 12 سال نيز از 1.54 در سال 77 به 2.9 در سال 93 رسيده است، اما؛ وضعيت سلامت دهان براي سنين 35 تا 44 سال و همچنين سنين 65 تا 74 سال مناسب نيست بهگونهاي که دندانهاي کشيده، در گروه اول 5.75 و در گروه دوم، بيش از 22 دندان است.
وي گفت: سال گذشته و با توجه به ابلاغ سياستهاي سلامت از سوي مقام معظم رهبري فرصت خوبي براي بدنه اجرايي وزارت بهداشت فراهم شد و با توجه به مفاد بند 7 اين ابلاغ، توليت سلامت مردم به وزارت بهداشت سپرده شد.
عسکري افزود: وزير محترم بهداشت نيز با استفاده از اين فرصت، گروهي از اساتيد و متخصصان حوزه دندانپزشکي را دورهم جمع کرد و شوراي سلامت دهان را در تاريخ 22 ارديبهشت سال 93 تشکيل دادند و در قالب حکمي اختياراتي و وظايفي را به آنها محول کردند.
وي گفت: اعضاي شوراي سلامت دهان با همراهي و کمک افرادي مجرب و متخصص در اين حوزه توانستند سند سياستگذاري سلامت دهان را ظرف مدت 6 ماه تدوين کنند.
عسکري همچنين ارتقاي سطح ارائه خدمات بهداشتي درماني و رسيدن به اهداف سلامت تا سال 1400 را يکي ديگر از اقدامات شوراي سلامت دهان عنوان کرد و گفت: کاهش پوسيدگي دندان در دانش آموزان ابتدايي و دبيرستان و رساندن آن به 1 دندان با همکاري وزارت آموزشوپرورش بهخوبي دنبال ميشود همچنين تمرکز شوراي سلامت بر افراد کمتر از 14 سال جامعه بوده است که در اين راه، شورا مصوبهاي را براي سلامت دهان اين افراد داشت و با کمک وزارت آموزشوپرورش اجرا خواهد شد.
دبير شوراي آموزش دندانپزشکي و تخصصي وزارت بهداشت از ابلاغ دستورالعمل اجرايي فعالسازي واحدهاي دندانپزشکي به دانشگاههاي علوم پزشکي خبر داد و اضافه کرد: علاوه بر ابلاغ اين دستورالعمل در حوزه درمان نيز با همکاري معاونت درمان تلاش خود را در جهت کاهش پرداختي از جيب مردم، افزايش خدمات و ارائه خدمات دندانپزشکي به بيماران بستري را به کارخواهيم کرد و اميدواريم بهزودي دستورالعملي از سوي معاونت درمان صادر شود تا خدمات دندانپزشکي در بيمارستانهاي تابع دانشگاههاي علوم پزشکي ارائه شود.
وي گفت: يکي ديگر از بستههاي خدمتي در حوزه دهان که با همکاري معاونت درمان اجرا شد راهاندازي کلينيک ويژه دندانپزشکي در تمام استانها بود که تمام استانها واجد حداقل يک دانشکده دندانپزشکي هستند و در آينده نيز اميدواريم تا تعداد اين کلينيکها افزايش پيدا کند ضمن اينکه بيمهها نيز اين خدمات را تحت پوشش خود قرار دادهاند.
عسکري خاطرنشان کرد: رتبهبندي ارائه خدمات سلامت دهان در شوراي سلامت دهان تبيين شده است و گستره تصميمات اين شورا به حدي است که در آينده حتي ميتوان شاهد افتتاح بيمارستانهاي دندانپزشکي بود.
وي ادامه داد: يکي ديگر از اقدامات شوراي سلامت، جهتدهي امور پژوهشي به سمت رفع نيازهاي جامعه بود که در همين راستا با همکاري معاونت پژوهش و شخص دکتر ملکزاده شبکه ملي پژوهشهاي دندانپزشکي راهاندازي شد تا نقشه راه و سند علمي در اين زمينه را تسهيل بخشد.
وي درباره ارتقاي آموزش دندانپزشکي در کشور گفت: طي نشستهاي اخير شوراي گسترش و همچنين نشست بعدازظهر با رؤساي دانشگاهها تصميماتي در جهت افزايش ظرفيت پذيرش دانشجويان دندانپزشکي، برقراري عدالت آموزشي و همچنين تدوين کتب مرجع دندانپزشکي گرفته خواهد شد.
وي اصلاح تشکيلات و ساختارها را يکي از وظايف شوراي سلامت دهان عنوان کرد و افزود: ستاد کشوري طرح تحول سلامت تشکيل شده که تصميماتي در آن گرفته ميشود و وظايف و تقسيم بودجه براي دانشگاهها نيز در آن انجام ميشود.
عسکري در پايان يادآور شد: به منظور تقويت انجمنهاي علمي و تخصصي گروه دندانپزشکي نيز گروههاي ارزيابي تشکيل شدند، اما؛ نکته مهم اين گروهها در اين بود که اعضاي اين گروهها، از خود انجمنها انتخاب شدند و بهگونهاي نبود که از درون وزارتخانه يا از مسوولان دانشگاه باشند.
این صفحه را در گوگل محبوب کنید
[ارسال شده از: خبرگزاری موج]
[تعداد بازديد از اين مطلب: 28]