تبلیغات
تبلیغات متنی
محبوبترینها
قیمت انواع دستگاه تصفیه آب خانگی در ایران
نمایش جنگ دینامیت شو در تهران [از بیوگرافی میلاد صالح پور تا خرید بلیط]
9 روش جرم گیری ماشین لباسشویی سامسونگ برای از بین بردن بوی بد
ساندویچ پانل: بهترین گزینه برای ساخت و ساز سریع
خرید بیمه، استعلام و مقایسه انواع بیمه درمان ✅?
پروازهای مشهد به دبی چه زمانی ارزان میشوند؟
تجربه غذاهای فرانسوی در قلب پاریس بهترین رستورانها و کافهها
دلایل زنگ زدن فلزات و روش های جلوگیری از آن
خرید بلیط چارتر هواپیمایی ماهان _ ماهان گشت
سیگنال در ترید چیست؟ بررسی انواع سیگنال در ترید
بهترین هدیه تولد برای متولدین زمستان: هدیههای کاربردی برای روزهای سرد
صفحه اول
آرشیو مطالب
ورود/عضویت
هواشناسی
قیمت طلا سکه و ارز
قیمت خودرو
مطالب در سایت شما
تبادل لینک
ارتباط با ما
مطالب سایت سرگرمی سبک زندگی سینما و تلویزیون فرهنگ و هنر پزشکی و سلامت اجتماع و خانواده تصویری دین و اندیشه ورزش اقتصادی سیاسی حوادث علم و فناوری سایتهای دانلود گوناگون
مطالب سایت سرگرمی سبک زندگی سینما و تلویزیون فرهنگ و هنر پزشکی و سلامت اجتماع و خانواده تصویری دین و اندیشه ورزش اقتصادی سیاسی حوادث علم و فناوری سایتهای دانلود گوناگون
آمار وبسایت
تعداد کل بازدیدها :
1834660692
وضعيت اقتصاد ايران پس از توافق/ دولت دخالت خود را در اقتصاد کاهش دهد
واضح آرشیو وب فارسی:خبرگزاری موج:
۲۳ فروردين ۱۳۹۴ (۱۱:۵۴ق.ظ)
يک استاد دانشگاه مطرح کرد: وضعيت اقتصاد ايران پس از توافق/ دولت دخالت خود را در اقتصاد کاهش دهد موج - يک کارشناس اقتصادي با ابراز اميدواري از وضعيت اقتصاد پس از توافق جامع هسته اي، اظهار داشت: مهمترين اقدامي که دولت بايد انجام دهد، کاهش دخالتهاي مجموعه تحت حاکميت خود در امور اقتصادي و بها دادن به بخش خصوصي است.
به گزارش خبرنگار خبرگزاري موج، آرامش رواني و جو مثبت حاصل از تفاهم هسته اي در روزهاي ابتدايي سال، ديد مثبتي را نسبت به شرايط اقتصادي در سال 94 در افکار عمومي ايجاد کرده است و برخي از کارشناسان اقتصادي معتقدند که اگر در تير سال جاري توافقات هسته اي مطابق تفاهمنامه امضا شود و همزمان با توافق جامع، تحريم ها برداشته شود، مي توان انتظار تغييرات مثبتي در اقتصاد داشت.
البته نبايد اين انتظار را داشت که همه اين اتفاقات يكباره رخ بدهد؛ چرا که آثار تحريم ها به مرور زمان بر اقتصاد اثر گذاشته و قطعا به مرور زمان نيز پاک مي شود؛ در اين رابطه گفت و گويي با دکتر فرزاد هاشمي، استاد و پژوهشگر اقتصادي، داشته ايم که در ادامه مي خوانيد:
رسيدن به توافق و برداشتن تحريمها را چقدر مهم مي دانيد؟
وقتي که تحريم برداشته شود طبيعي است که منافع ما افزايش مييابد؛ چرا که به طور کلي وقتي دو يا چند کشور درحالت تحريم هستند؛ يعني مبادلات تجاري ندارند، هر دو طرف زيان و ضرر ميبينند، ولي؛ کشوري بيشتر ضرر ميکند که به لحاظ قدرت اقتصادي در سطح پايين تري قرار دارد. کما اينکه در تجارت بين الملل طبق اصول مزيت نسبي در مبادلات تجاري نفع بيشتر را کشوري ميبرد که از قدرت اقتصادي بيشتري برخوردار است.
با رفع تحريمها نفت به راحتي فروخته ميشود، واسطهها و هزينههاي مبادله کاهش چشمگيري مييابد و بسياري از فسادهاي مالي و اقتصادي که به بهانه دور زدن تحريمها به وجود آمده بود به پايينترين ميزان خود ميرسد. ما در جريان فساد مالي بابک زنجاني مشاهده کرديم که عمده دليل دولتمردان قبلي براي پروراندن همچين فردي اين بود که ما ميخواستيم تحريمها را دور بزينم، همين دلايل باعث شد که به افرادي امکانات ويژه داده شود که آنها هم به دليل اينکه افراد متعهدي نبودند از اين فرصت حداکثر سوء استفاده را کردند. اولين تبعات رفع تحريم اين است که دکان دکانداران تحريم بسته ميشود.
افرادي که به لحاظ سياسي داعي هستند که توافق به نفع ما نيست منافع اقتصادي ويژه اي را از تحريم دارند و در واقع تحريم را واسطه گري ميکنند و به نفع کشورهايي کار ميکنند که دشمن کشور ما هستند.
چگونه بر اقتصاد تاثير مي گذارد؟
واقعيت اين است که کشور ايران يک تنه در برابر تمام قدرتهاي اقتصادي دنيا ايستاده است و قدرت اقتصادي آن به دليل تحريمها کاهش يافته است و مجبور شدهايم با کشورهايي مراوده داشته باشيم که اقتصادهاي بسته و کمونيستي يا شبه کمونيستي دارند که اين اصلاً براي کشور ما مطلوب نيست.
با برداشتن تحريمها مراوردات تجاري بين الملل افزايش و واردات از کشورهاي چين و ترکيه که بيشترين سود را از تحريمهاي ايران بردند، کاهش مييابد و ما به محصولات با کيفيت کشورهاي اروپايي سمت و سوق پيدا ميکنيم.
نتيجه ديگر رفع تحريمها افزايش اشتغال است. هنگامي که موانع مراودات تجاري بين المللي برداشته شود امکان صادرات فراهم و واردات مواد اوليه با هزينه کمتري انجام ميشود در نتيجه توليدات و صنايع مونتاژي افزايش مييابد به تبع آن اشتغال افزايش پيدا ميکند.
به تبع دولت نيز ميتواند ماليات بيشتري را از توليدکنندگان بگيرد و به اين صورت درآمد دولت نيز افزايش مييابد.
مسأله ديگر بحث سرمايه گذاريهاي خارجي است؛ تاکنون سرمايه گذارهاي خارجي ما در حد صفر بوده است، افرادي که دوست دارند در ايران سرمايه گذاري کنند بسيارند، اما؛ تحريمها مانع بزرگي براي اين کار است، بنابراين با رفع تحريمها ميتوان به افزايش سرمايه گذاريهاي خارجي اميدوار بود.
اين موضوع چقدر بر قيمت نرخ ارز تأثير خواهد گذاشت؟
وي در رابطه با تأثير توافق بر قيمت نرخ ارز گفت: اگر دولت به دنبال جبران کسري بودجه از طريق فروش نرخ ارز نباشد و بانک مرکزي در تعيين نرخ ارز دخالت نکند، قيمت دلار کاهش پيدا ميکند، اما؛ ما نبايد انتظار داشته باشيم که قيمت دلار کاهش چشمگيري داشته باشد و اين کاهش بيش از 200 تا 300 تومان نخواهد بود.
وي افزود: علت اين امر نيز تورمهاي انباشته شده در سالهاي اخير است که در سالهاي اخير تورم در کشور ما حدود 30 درصد افزايش يافته است، اما؛ افزايش تورم در کشور آمريکا حدود 5 درصد بوده است، طبق قانون برابري قدرت خريد، تفاوت تورم قاعدتاً بايد به نرخ دلار اضافه شود. بنابراين نرخ دلار به قيمت واقعي آن؛ يعني حدود سه هزار تومان برمي گردد.
تاثير آن بر وضعيت بازار بورس چگونه خواهد بود؟
واقعيت اين است بورس بهترين و مطمئنترين شاخص براي سرمايه گذاري است و عده اي که معتقدند که بورس قماربازي است، اصلاً بورس را نشناختهاند.
اگر به بازار بورس اهميت داده شود و افراد متخصص در جايگاه خود قرار بگيرند پيشرفت اقتصادي قطعي خواهد بود. هنگامي که اقتصاد کشور از حالت بسته خارج شود بخش خصوصي فعال ميشود، شاخص هر سهم افزايش مييابد و اعتماد بيشتري به توليد ميشود.
بورس باعث سالم شدن اقتصاد ميشود اگر سرمايه گذاري به صورت شفاف و بدون دخالت نهادهاي خصولتي انجام شود و افراد با مطالعه حسابهاي سود و زيان و سرمايه شرکتها، وارد بورس شوند ضرر و زياني نخواهند ديد. اينکه در ايران بعضاً سود و زيان نامتعارف است صرفاً به اين دليل است که يک سري افراد خاص، دولتيها و شبه دولتيها اطلاعاتي پشت پرده اي در اختيار دارند که نوسان بازار بورس را زياد ميکنند.
اين اثرات در چه دوره اي نمايان ميشود؟
اگر همانطور که وزير امور خارجه گفته است تحريمها در تير ماه و به طور يکجا برداشته شود، در يک گذر 6 تا 7 ماهه تأثير آن را خواهيم ديد و در حدود دي و بهمن تغييرات 90 درصدي و تا پايان سال 100 درصد تاثير را خواهيم داشت.
پس از رفع تحريمها دولت چه اقداماتي را انجام دهد تا بتوان از اين فرصت به خوبي استفاده کرد؟
مهمترين اقدامي که دولت بايد انجام دهد، کاهش دخالتهاي دولت در امور اقتصادي و بها دادن به بخش خصوصي است. اقتصاد دولتي يک تفکر غلط است؛ زيرا دولتي شدن سازمانها موجب پرورش مديراني شد که چون سهمي را از آن بنگاه نداشتند، دل نميسوزاندند و هيچگاه کارايي لازم را نداشتند. اما شرکتهاي خصوصي به دنبال انتخاب بهترين افراد هستند.
بنابراين دولت بايد با نهادهاي شبه دولتي و شبه نظامي رأي زني کند که از دخالت در امور اقتصادي پرهيز کنند زيرا اگرچه ممکن است اين نهادها در کوتاه مدت کارايي داشته باشند، اما؛ در بلند مدت به دليل رانت و ارتباطات پشت پرده اي که دارند موجب فساد اقتصادي ميشوند.
البته دولت بايد دقت کند و وقتي اقتصاد به سمت بازشدن پيش ميرود اقتصاد را به گونه اي مديريت کند که اتفاقي که براي کشور شوري سابق افتاد براي ايران رخ ندهد و ارزش پول تنزل نيابد.
بانکها چطور؟
بانکها بايد به سرعت نرخ سود بانکي را کاهش دهند و بهرهها را واقعي کنند؛ چرا که هيچ منطق اقتصادي پشت اين ميزان نرخ سود وجود ندارد. بانکها با اين نرخهاي سود چراغ توليد را خاموش کردهاند. چون فردي که چند ميليارد تومان پول دارد ترجيح ميدهد به جاي دست و پنجه نرم کردن با مشکلات توليد و ماليات و سرو کله زدن با کارگر و غيره، آن را در بانک قرار دهد و بدون دغدغه سود خالصي را به دست بياورد.
چقدر نسبت به اين مسأله خوش بين هستنيد؟
به نظر ميرسد با توجه به اينکه دولت يازدهم يک دولت آزاد منشي است، در اقتصاد نيز اين نگرش را دارد و به دنبال انحصارگري و دکانداري نيست، بنابراين ما اين توافق را به فال نيک ميگيريم و اميدواريم اتفاقات خوبي در اقتصاد کشور بيفتد.
این صفحه را در گوگل محبوب کنید
[ارسال شده از: خبرگزاری موج]
[مشاهده در: www.mojnews.com]
[تعداد بازديد از اين مطلب: 32]
صفحات پیشنهادی
تحلیل فعالان اقتصادی از اثرات توافق لوزان/ دولت اجازه کاهش قیمت دلار را ندهد
تحلیل فعالان اقتصادی از اثرات توافق لوزان دولت اجازه کاهش قیمت دلار را ندهد اقتصاد > اقتصاد کلان - یکی از توقعاتمان این است که دولت اجازه ندهد ارز با قیمت پایین باشد تا تولید کننده ما بتواند در محیط امنی تولیداتش را ارائه دهد حمیدرضا صالحی انتظار ما به عنوانضرورت های امروزاقتصاد ایران/ کیفیت دخالت دولت در اقتصاد مهم است نه میزان آن
ضرورت های امروزاقتصاد ایران کیفیت دخالت دولت در اقتصاد مهم است نه میزان آن اقتصاد > اقتصاد کلان - عده ای در مملکت هولی راه انداخته اند که اگر دولت در اقتصاد مداخله کند فاجعه اتفاق می افتد اما امروز دنیا فهمیده آنچه سرنوشت ساز است اندازه دخالت دولت نیست بلکه کیفیتپول نفت با اقتصاد ایران چه کرد؟/ پایان دوران دولت های مرفه
پول نفت با اقتصاد ایران چه کرد پایان دوران دولت های مرفه اقتصاد > اقتصاد کلان - کاهش قیمت نفت به گفته برخی اقتصاددانان می تواند اثرات مثبتی برای اقتصاد ایران داشته باشد به گزارش خبرگزاری خبرآنلاین کاهش درآمدهای نفتی همزمان بازهم دو تحلیل کلیدی را پیش روی اقتصاد اپیش بینی صفایی فراهانی از وضعیت اقتصادی کشور پس از توافق هسته ای
صفایی فراهانی پیش بینی صفایی فراهانی از وضعیت اقتصادی کشور پس از توافق هسته ای فصل سوم سال به ماه پایانی رسیده بود که مذاکره کنندگان هسته ای به امید شکل گیری توافق نهایی راهی اتریش شدند تا شاید وین گام دوم را بعد از ژنو بردارد و سایه تحریم ها از سر اقتصاد کوتاه شود این اتفاق درتاثیر فوری توافق نهایی هستهای بر رشد اقتصاد ایران اندک است
رویترز تاثیر فوری توافق نهایی هستهای بر رشد اقتصاد ایران اندک است خبرگزاری پانا رویترز در مورد تاثیرات تفاهم لوزان بر اقتصاد ایران نوشت درحالی که در بیانیه لوزان از لغو تدریجی تحریمها بدون زمانبندی صحبت شد اما تحلیلگران معتقدند که این روند طولانی است و میتواند به این معناچکیده اخبار اقتصادی امروز ثبات تعرفه موبایل و تغییر تعرفه تلفن ثابت/ یک فصل زمان برای بازپسگیری بازار نفت ایر
چکیده اخبار اقتصادی امروزثبات تعرفه موبایل و تغییر تعرفه تلفن ثابت یک فصل زمان برای بازپسگیری بازار نفت ایران خطر انحصار در واردات خودرو جهش شاخص بورسافزایش واردات نفت هند از ایران پس از تفاهم هستهای رشد ۲۰۹۹ واحدی شاخص بورس نامه نگاری شورای رقابت با وزیر صنعت درباره خطر اپیش بیتی صفایی فراهانی از وضعیت اقتصادی کشور پس از توافق هسته ای
پیش بیتی صفایی فراهانی از وضعیت اقتصادی کشور پس از توافق هسته ای اقتصاد > اقتصاد کلان - سایت صدای اقتصاد نوشت فصل سوم سال به ماه پایانی رسیده بود که مذاکره کنندگان هسته ای به امید شکل گیری توافق نهایی راهی اتریش شدند تا شاید وین گام دوم را بعد از ژنو بردارد و سایه تآینده اقتصاد پس از توافق |اخبار ایران و جهان
آینده اقتصاد پس از توافق رئیس اتاق بازرگانی و صنایع و معادن تهران با تشریح آینده اقتصاد ایران پس از توافق هستهای صورت گرفته در شب گذشته گفت اروپاییها عطش ورود به بازار ایران را دارند و ایران به پایگاه منطقه تبدیل خواهد شد کد خبر ۴۸۷۴۰۵ تاریخ انتشار ۱۴ فروردين ۱۳۹۴ - ۱۱ ۰۵ -برد اقتصادی ایران از توافق هستهای
جمعه ۱۴ فروردین ۱۳۹۴ - ۱۳ ۰۵ وال استریت ژورنال در گزارشی نوشت اگر تا 30 ژوئن توافق هسته ای نهایی با آمریکا و پنج قدرت دیگر حاصل شود ایران با برداشته شدن تحریمها به برد اقتصادی بزرگی نایل خواهد آمد به گزارش ایسنا در گزارش این روزنامه آمده است ایران و گروه5 1 پس از هفته ها مذاکریمی پور عضو هیات نمایندگان اتاق ایران: پس از این توافق به آینده اقتصاد باید امیدوار بود
کریمی پور عضو هیات نمایندگان اتاق ایران پس از این توافق به آینده اقتصاد باید امیدوار بود اقتصاد > اقتصاد کلان - این واقعیتی است که کتابهای تاریخ دیپلماسی اگر یک بار از ظریف یاد کنند سه بار نام احمدی نژاد را خواهند برد تاریخ معاصر خاورمیانه رجلی سیاسی را بیاد ندارداولویتهای اقتصادی دولت در سال ۹۴ |اخبار ایران و جهان
اولویتهای اقتصادی دولت در سال ۹۴ رئیس دفتر رئیس جمهور با بیان اینکه دولت در سال 93 دو اولویت اصلی برای خود مشخص کرده بود گفت دولت تلاش کرد نرخ تورم را مهار کند و دیپلماسی فعالی در عرصه بین المللی داشته باشد کد خبر ۴۸۶۷۵۲ تاریخ انتشار ۱۱ فروردين ۱۳۹۴ - ۱۱ ۲۱ - 31 March 2015 بهوزیر اقتصاد: نرخ سود بانکی باید کاهش یابد/ علت اصلی کاهش تورم انضباط مالی دولت است
وزیر اقتصاد نرخ سود بانکی باید کاهش یابد علت اصلی کاهش تورم انضباط مالی دولت است اقتصاد > اقتصاد کلان - وزیر امور اقتصادی و دارایی تاکید کرد نرخ سود بانکی باید کاهش یابد اما ضروری است با راهکارهای اقتصادی ساماندهی شود به گزارش شبکه اخبار اقتصادی و دارایی شادارشد اقتصادی ایران کاهش یافت |اخبار ایران و جهان
رشد اقتصادی ایران کاهش یافت بانک مرکزی رشد اقتصادی ایران در سه ماهه سوم سال ۹۳ را با نفت ۲ ۸ درصد اعلام کرد کد خبر ۴۸۸۳۶۲ تاریخ انتشار ۱۶ فروردين ۱۳۹۴ - ۱۴ ۳۵ - 05 April 2015 بانک مرکزی رشد اقتصادی ایران در سه ماهه سوم سال ۹۳ را با نفت ۲ ۸ درصد اعلام کرد به گزارش مهر دربعد از تفاهم لوزان صورت گرفت امیدواری آلمان به رونق روابط اقتصادی با ایران/خودروسازی و تولید انرژی در اولویت ا
بعد از تفاهم لوزان صورت گرفتامیدواری آلمان به رونق روابط اقتصادی با ایران خودروسازی و تولید انرژی در اولویت استآلمان امیدوار است بعد از تفاهم هستهای ایران با گروه 5 1 در لوزان روابط اقتصادی دو کشور رونق بیشتری گیرد آنها به مزیت ایران در عرصههای خودروسازی ماشینسازی و تولید اناقتصاد ایران و توافق هسته ای؛ آینده چه خواهد شد؟
بعد از توافق هسته ای اقتصاد ایران و توافق هسته ای آینده چه خواهد شد با توجه به این که در دوران تحریم برخی طرف های تجاری ایران قراردادهای خود را به سمت رقبای ایران معطوف کرده اند بازگرداندن بازارهای از دست رفته و نیز دادن اطمینان به جهان که شرایط جدید پایدار خواهد بود زمانتحلیل عسگراولادی اقتصاد ایران پس از توافق هسته ای: توافق به اقتصاد آرامش و امید میدهد
تحلیل عسگراولادی اقتصاد ایران پس از توافق هسته ای توافق به اقتصاد آرامش و امید میدهد اقتصاد > اقتصاد سیاسی - سایت صدای اقتصاد نوشت اسدالله عسگراولادی گفت به نظر می رسد که هر دو طرف در حال راضی کردن مخالفان هستند ما در داخل مخالفانی داریم آن هسرنوشت اقتصاد ایران پس از توافق هسته ای
سرنوشت اقتصاد ایران پس از توافق هسته ای فصل سوم سال به ماه پایانی رسیده بود که مذاکره کنندگان هسته ای به امید شکل گیری توافق نهایی راهی اتریش شدند تا شاید وین گام دوم را بعد از ژنو بردارد و سایه تحریم ها از سر اقتصاد کوتاه شود این اتفاق در دور قبل نیفتاد تا نگاه ها به مذاکرات فر-
اقتصادی
پربازدیدترینها