واضح آرشیو وب فارسی:خبرگزاری پانا: پانا گزارش می دهد/ مهریه،جهیزیه و تشریفات عروسی سه مشکل بزرگ ازدواج جوانان خبرگزاری پانا:همیشه «مهریه» و «جهیزیه» و «تشریفات عروسی» سه مشکل بزرگ بر سر راه خانواده ها در مسئله ازدواج بوده است، مشکلاتی که گاهی تمام دوران حیات ازدواج را می پوشاند و آثارش تا پایان عمر بین دو همسر باقی می ماند.
۱۳۹۴ يکشنبه ۲۳ فروردين ساعت 11:29
به گزارش خبرگزاری پانا، حضرت علی علیه السلام درباره جهیزیه حضرت زهرا (س) چنین می فرماید: «روزی پیامبر بزرگوار صلی الله علیه و آله وسلم به من فرمود: زره خود را به بازار برده، بفروش تا با پول آن وسایل عروسی و جهیزیه ای برای فاطمه تهیّه کنیم. من نیز به دستور پیامبر چنین کرده، بهای آن را به پیامبر تقدیم کردم پیامبر مقداری از پول را به ابوبکر و سلمان فارسی و بلال داد و فرمود: مقداری اسباب و لوازم یک زندگی ساده رابرای فاطمه تهیّه کنند و مقداری از آن پول را نیز به همسرش امّ سلمه داد که عطر و چیزهای زینتی برای فاطمه خریداری کند. بدین گونه جهیزیه ای ساده تهیه شد که چیزی جز شانزده یا نوزده قلم جنس نبود که فقط شانزده عدد آن اسباب و وسیله ی مختصری یک زندگی کوچک بود. وقتی چشمان مبارک رسول خدا صلی الله علیه و آله وسلم به آن جهاز مختصر افتاد، سرش را به جانب آسمان بلند کرد و فرمود: خداوندا ظروف و زندگی را بر کسانی که بیشتر وسایلشان گلی و سفالین است مبارک گردان»
همیشه «مهریه» و «جهیزیه» و «تشریفات عروسی» سه مشکل بزرگ بر سر راه خانواده ها در مسئله ازدواج بوده است، مشکلاتی که گاهی تمام دوران حیات ازدواج را می پوشاند و آثارش تا پایان عمر بین دو همسر باقی می ماند. به نظر می رسد باید جهیزیه بانوی اسلام همچون مهریه اش الگوئی برای همگان باشد و جوانان در آستانه ازدواج و شروع زندگی مشترک سعی کنند در رفتار و کردار و نیز زندگی خود علی گونه و فاطمه وار باشند. اگر تعجب نکنید پیامبر(ص) دستور داده زره امیرمؤمنان علی(ع) را بفروشد و پولش را که حدود پانصد درهم بود نزد او آوردند.پیامبر آن را سه قسمت کرد، قسمتی را به بلال داد، تا از آن عطری خوشبو تهیه کند، و دو قسمت دیگر را برای تهیه وسائل زندگی و لباس تعیین فرمود.
یقینا برای شروع یک زندگی جدید وسایل ضروری و کالاهای اساسی مورد نیاز است که باید تهیه گردد.اما هستند دختران و نوعروسان نیازمندی که به دلیل عدم داشتن سرپرست و ناتوانی خانوار در تامین جهیزیه نتوانسته اند به موقع روانه خانه بخت شوند.
مهمترین هدف و رویکرد کمیته امداد حفظ کرامت نیازمندان و تلاش در راستای توانمند سازی آنان است تحقق این هدف در کنار منابع مالی و تلاش امدادگران این نهاد نیازمند کمکهای مردم به ویژه افراد خیر و متمکن جامعه است. حمایتهای کمیته امداد استان از نوعروسان و زوجهای جوان مددجو علاوه بر کمک هزینه جهیزیه برخی برنامه های مشاوره ای، آموزشی و فرهنگی را نیز شامل می شود. در این راستا طی سال گذشته 6 هزار نفر در زمینه ازدواج راهنمائی شدند و برای 2500 نفر نیز در 289 جلسه، کلاس آموزشی خانواده و ازدواج به صورت گروهی برگزار شده است.
در سایه مشاوره جوانان در آستانه ازدواج و نیز نوعروسان توسط مشاوران خبره کمیته امداد استان و برگزاری دوره های متعدد آموزشی خانواده برای آنان ، میزان آسیب های اجتماعی مثل طلاق و اعتیاد در بین مددجویان بسیار پائین است. شیوه های صحیح رفتاری در زندگی زناشوئی،آیین همسرداری،اصول و مهارت های زندگی،تاثیر ازدواج بر سلامت روانی فرد،نقش زن در تحکیم نهاد خانواده،از خود گذشتگی و ایثار در زندگی مشترک،راههای حل مشکلات احتمالی زندگی زناشوئی،تفاهم در زندگی مشترک و وظایف زوجین در دوران نامزدی و چگونگی شناخت ویژگی های همدیگر از مهمترین موضوعات مطرح شده در دوره های آموزشی برای همسران جوان و نیز نوعروسان بوده است.
متاسفانه به دلیل نبود اعتبار در حال حاضر 2 هزار نوعروس نیازمند استان چشم انتظار مساعدت خیرین برای تامین جهیزیه خود هستند تا با فراغ بال بتوانند روانه خانه بخت شوند. خیرین نیکوکار استان در سال همدلی و همزبانی می توانند با مشارکت در تامین جهیزیه نوعروسان نیازمند پیشقدم باشند و ضمن کسب رضای خدای متعال از ثواب دنیوی و اخروی اقدام خیر خواهانه خود بهره مند شوند.با همت کمیته امداد آذربایجان شرقی و مساعدت خیرین نزدیک به 2500 نفر از نوعروسان طی سال گذشته با هزینه ای بالغ بر 55 میلیارد ریال کمک جهیزیه دریافت کردند.اینک در سالروز تولد معجزه آفرینش و دخت گرامی آفتاب نبوت حضرت فاطمه زهرا (س) و روز زن فرصتی ست شایسته تا بار دیگر دست یاری به پیروان راستین آن بانوی همیشه سبز دراز کنیم و عهدمان را با پاره تن رسول اکرم (ص) تجدید کرده،بیگمان روح پاک،قلب رئوف و دست های پرتلاش و قدم های استوار شما خیرین،شروع زندگی جدید را برای این عزیزان نیازمند هموار خواهد ساخت. علی ایحال کمیته امداد آذربایجان شرقی آماده جذب و جمع آوری کمک های نقدی و غیر نقدی خیرین نیکوکار برای تامین جهیزیه نوعروسان نیازمند می باشد.خوشبختانه مردم سخاوتمند آذربایجان همیشه در خط مقدم کمک به همنوعان نیازمند بوده اند. اغراق نیست اگر بگوییم آذربایجانی ها نیکوکار ترین مردم ایران زمین بوده و آنان هستند که با اقدام خیرخواهانه خود فرهنگ ایثار و از خود گذشتگی را به نمایش می گذارند.
گزارش :بهروز شریف
این صفحه را در گوگل محبوب کنید
[ارسال شده از: خبرگزاری پانا]
[تعداد بازديد از اين مطلب: 25]