واضح آرشیو وب فارسی:جوان آنلاین: ظرفيت جامعه نسبت به طنز افزايش يابد
پايين بودن ظرفيت طنز در جامعه باعث شده است تا توليد كارهاي طنز در رسانهها با اعتراضهاي مختلفي روبهرو شود.
نویسنده : هادي عسگري
به گزارش «جوان» در پي اعتراضهاي صورت گرفته برخي از اعضاي جامعه پزشكي به مجموعه طنز «درحاشيه» بار ديگر اين سؤال پيش آمده است كه حد طنز چقدر است؟ هم اكنون موافقان و مخالفان پرداختن طنز به مشاغل و اقوام مواضع سختي نسبت به يكديگر دارند. برخي از پزشكان پرداختن به صنف پزشكي را توهين به خود ميدانند در صورتي كه سينماگران در نقطه مقابل آن را تنها نشان دادن معضلات يك صنف قلمداد ميكنند.
سخره گرفتن به رغم توانايي در طنز
در اين باره عضو فراكسيون اصولگرايان رهروان ولايت معتقد است ضمن توجه به طنز و داشتن برنامههايي در اين سبك بايد دقت شود كه اقوام، لهجهها و صنفها به سخره گرفته نشود. اسماعيل جليلي ميگويد: متأسفانه ما در حوزه طنز به رغم اينكه از توانمنديها و ظرفيتهايي برخوردار هستيم اما مدلي از طنز در كشور ما باب شده است كه با سخره گرفتن اقوام، لهجهها يا بعضاً اصناف اقدام ميكنيم. اين مدل از طنز شايد بتواند مخاطب خود را تحت تأثير قرار دهد اما باعث افزايش حساسيتهاي گروههاي به سخره گرفته ميشود.
نماينده مردم مسجد سليمان در مجلس نهم شوراي اسلامي ادامه ميدهد: طنز با اصولي كه دارد بايد بتواند با رعايت حريمها، مشكلات جامعه را واشكافي و در حل آن گام بردارد. وي اعتقاد دارد هدف طنز تنها خنداندن و به سخره گرفتن نيست بلكه ملاك طنز انتقال يك مفهوم و مشكل است كه در قالب اين زبان ميتوان حساسيت جامعه را افزايش داد و راهكارهايي به اذهان عمومي ارائه كرد. اين عضو كميسيون برنامه و بودجه مجلس ميگويد: متأسفانه در كشور ما اين رويكرد در حوزه طنز كمتر ديده ميشود. بيشتر طنزها در قالب ادا درآوردن لهجهها يا به سخره گرفتن يك صنف يا فعاليت است كه اين مدل طنز حساسيتزاست. جليلي ميافزايد: طنز قرار است به تقويت به يك موضع و شرايط فرهنگي عمومي كمك كند. با اين حال اعتقاد دارم نبايد بيش از اندازه به طنز حساسيت نشان داد، چراكه با افزايش حساسيت جامعه ديگر نميتوان در اين زمينه كاري انجام داد. عضو فراكسيون اصولگرايان رهروان ولايت با بيان اينكه نبايد در طنز هويت فعاليتها، اقوام و لهجهها زير سؤال برده شود، تصريح ميكند: بايد از ظرفيتهاي طنز استفاده كرد و توجه داشت باعث خدشه وارد كردن به اصناف نشود. طنز «درحاشيه» برخي نكات را رعايت نكرده است اما بسياري از پزشكان به راحتي از اين موضوع گذشتهاند. از زماني كه پخش سريال «درحاشيه» قطعي شد تا اكنون كه چندين قسمت از آن از شبكه سوم سيما پخش شده، بسياري از اعضاي صنوف پزشكي به اين سريال اعتراض كرده و آن را نافي خدمات خود عنوان ميكنند.
چرا موقع آثار مثبت تشكر نميكنند؟!
محمدعلي حسيننژاد، تهيهكننده فيلم سينمايي «طعم شيرين خيال» كه هم اكنون روي پرده سينماهاست، معتقد است: وقتي يك سريال تلويزيوني يا فيلم سينمايي با محوريت شغل يا صنفي خاص به توليد ميرسد اغلب اعتراضاتي عليه آن ميشود. برداشت معترضان اين است كه نسبت به آنان توهين صورت گرفته است و... در حالي كه همين صنوف هيچ وقت تلاش نميكنند حمايت يا تأييدي را براي آثاري كه با رويكرد مثبت به آنها ميپردازد، ابراز كنند.
حسيننژاد كه از منتقدان اعتراضات صنوف پزشكي است، ميافزايد: اگر در پروژهاي سهواً، باعث ترويج اسراف در ميان مردم شويم، با هيچ اعتراضي روبهرو نميشويم، همانطور كه اگر صرفهجويي را رواج دهيم، كسي تشويقمان نميكند. به نظر ميرسد در اين اعتراضها صرفاً همه تنها به فكر شخصيت و وجهه خودشان هستند و هيچكس حقيقتاً به مصالح اجتماعي نميانديشد. وي تصريح ميكند: وزارت بهداشت و درمان به فيلمهايي كه مروج پاكيزگي و رعايت اصول بهداشتي هستند، واكنش نشان نميدهد، اما كافي است فيلمي به زعم آنان، منعكس كننده نكات منفي صنفشان باشد، سريع موضع ميگيرند و درخواست توقف پخش يا توقيف اكران آن را دارند.
منبع : روزنامه جوان
تاریخ انتشار: ۲۲ فروردين ۱۳۹۴ - ۱۷:۱۵
این صفحه را در گوگل محبوب کنید
[ارسال شده از: جوان آنلاین]
[تعداد بازديد از اين مطلب: 100]