واضح آرشیو وب فارسی:خبرگزاری موج:
۲۲ فروردين ۱۳۹۴ (۱۱:۵۰ق.ظ)
نماينده سازمان جهاني بهداشت: کاهش ابتلا به بيماري هاي غير واگير با استفاده از غذاهاي سالم تر موج - نماينده سازمان جهاني بهداشت بر تقويت سياست ها و قوانين غذايي در کشور تاکيد کرد.
به گزارش خبرگزاري موج، دکتر جيهان طويلا، نماينده سازمان بهداشت جهاني در کشورمان از نامگذاري روز جهاني بهداشت با عنوان "ايمني غذايي" خبر داد.
وي دليل اين انتخاب را بروز بيش از 200 نوع بيماري و مرگ 2 ميليون نفر بهويژه کودکان به علت فقدان سلامت غذايي دانست و گفت: براي جلوگيري از وقوع بحرانهاي امنيت غذايي در جهان بايد توجه سياستگذاران و توليدکنندگان و مصرفکنندگان را به اهميت سلامت غذايي معطوف کنيم و اميدواريم با سياستگذاريهاي درست و آموزشهاي صحيح بتوانيم غذاي سالمتري را از ابتداي توليد تا سفره غذايي داشته باشيم.
نماينده سازمان جهاني بهداشت با يادآوري اين مطلب که قوانين و سياستهاي مناسبي درزمينهٔ سلامت غذايي وجود دارد، بر اجراي اين قوانين با رويکرد ساختاري مناسبتر تأکيد کرد.
وي در ادامه ضمن اظهار خرسندي از تدوين برنامه جامع درزمينهٔ سلامت غذايي توسط سازمان غذا و دارو به رويکرد فرا بخشي وزارت بهداشت و درگير کردن ساير دستگاهها و ذي نفعان در سلامت غذا مانند وزارت جهاد کشاورزي اشاره کرد و گفت: براي حل مشکل غذاهاي ناسالم بايد همکاري بين بخشي وجود داشته باشد ازاينرو سازمان جهاني بهداشت با همکاري سازمان خواربار و کشاورزي (فائو) قصد دارد تا با جمهوري اسلامي ايران در تمام حوزههاي مرتبط با سلامت غذايي همکاري و همياري کند.
به گفته وي، ايران کشوري بزرگ با منابع غني است که به موضوع سلامت غذايي مردم توجه ويژه داشته و پيگير فراهم نمودن غذاي سالم براي مردم خود است.
دکتر طويلا اظهار داشت: تقويت شبکه آزمايشگاههاي کنترل غذا و دارو براي شناسايي مواد غذايي ناسالم در اثر استفاده از حشرهکشها و سموم غيراستاندارد، ارتقا سطح آگاهي افراد بهمنظور خريد غذاهاي سالم و کاهش مصرف نمک، شکر و چربي در سبد غذايي افراد ازجمله برنامههاي جامع سازمان غذا و دارو در اين خصوص است.
همچنين وي در بخشي از سخنانش به عوامل شيميايي، ميکروبي و باکتري بهعنوان راههايي براي ناسالم شدن مواد غذايي اشاره کرد و گفت: غذاي ناسالم فقط منجر به بيماريهاي عفوني نميشود بلکه ميتواند باعث ابتلا به بيماريهاي غير واگير و مشکلات سلامت عمومي نيز بشود که کنترل و محدوديت استفاده برخي از مواد غذايي مانند شکر، نمک و چربي ضرورت دارد.
وي گفت: مصرف بيشازحد اين مواد در غذا باعث بروز بيماريهاي غير واگير ميشود که با استفاده از غذاهاي سالمتر ميتوان ميزان ابتلا به بروز بيماريهاي غير واگير را کاهش داد.
گفتني است با توجه به شعار امسال روز جهاني بهداشت با عنوان "ايمني غذا از مزرعه تا سفره" جلسهاي بهمنظور اجرايي نمودن اين شعار با حضور جيهان طويلا نماينده سازمان جهاني بهداشت با رييس و مديران سازمان غذا و دارو و نيز اداره کل بينالملل وزارت بهداشت برگزار شد.
این صفحه را در گوگل محبوب کنید
[ارسال شده از: خبرگزاری موج]
[تعداد بازديد از اين مطلب: 24]