واضح آرشیو وب فارسی:نامه نیوز: با این رژیم غذایی خطر بیماری AMD را کاهش دهید !
یک چشمپزشک رژیم غذایی دارای ویتامین A و E و استفاده از سبزیجات دارای رنگ سبز تیره را عاملی برای کاهش ریسک ابتلا به پیری شبکیه چشم یا AMD دانست.
به گزارش نامه نیوز، علیرضا لاشیئی، اظهار کرد: ریسک ابتلا به بیماری وابسته به سن شبکیه با رعایت رژیم غذایی مناسب مانند غذاهای دارای ویتامین A و E شامل گوشت ماهی، روغن ماهی و همچنین استفاده از سبزیجات سبز تیره شامل فلفلهای دلمهای به اضافه میوههای رنگی که موارد مورد نیاز را به چشم میرساند کاهش مییابد.
وی تصریح کرد: این موارد به اضافه خودداری از مصرف گوشت عواملی است که به فرد کمک میکند سلامت چشمی خود را برقرار کند و بیماری کمتر پیشرفت کند.
این چشم پزشک در رابطه با استفاده از وسایل کمکبینایی در افزایش دید مبتلایان به بیماری وابسته به سن شبکیه گفت: این وسایل تا اندازهای میتواند دید فرد را افزایش دهد، ولی در موارد پیشرفته، کمککننده نیست.
لاشیئی تصریح کرد: در موارد بینابینی، استفاده از وسایل کمکبینایی به بیماران کمک میکند، ولی متأسفانه ایرانیها اعتقاد چندانی به این نوع وسایل ندارند و خیلی کمکشان نمیکند، چرا که مایل هستند همه چیز به شکل ناگهانی درست شود، بنابراین استفاده از این وسایل را جدی نمیگیرند.
این چشمپزشک تأکید کرد: اصولاً انتظارات ایرانیها از بهبود دید، ایدهآلی است، در حالی که یک فرد خارجی تا همین حد که بتواند صفحه اول روزنامه را بخواند، حس مناسب و اقناعکنندهای خواهد داشت، در صورتی که ایرانیها از ندیدن نوشتههای ریز ابراز نارضایتی میکنند و این روشها را نمیپسندند.
وی افزود: برخی از این وسایل کمکبینایی، اشکال مختلف دارند که در جامعه پذیرفتهشده نیست، مانند عینکهای تلسکوپی که اشکال غیرعادی دارند، چرا که ایرانیها حتی به عینک عادی نیز حس نامناسبی دارند، تا چه رسد به عینکهای تلسکوپی و دولایه.
یماری وابسته به سن شبکیه یا AMD معمولاً از سن 50 سال به بالا در افراد دارای زمینههای ژنتیکی بیماری شروع میشود ولی عوامل خطری نیز دارد که در ابتلا به بیماری تاثیرگذارند.
وی تصریح کرد: استعمال سیگار، بالا بودن فشار و چربی خون و همچنین تابیدن آفتاب به مقدار زیاد به چشم در سالهای عمر نقش مهمی در بروز بیماری دارند.
لاشیئی خاطر نشان کرد: زمینههای ژنتیک از مهمترین علل بروز این بیماری است به خصوص در جامعه ایران که رو به مسن شدن است ریسک پیدایش این بیماری بیش از پیش است و شاهد افزایش شیوع این بیماری در کشور هستیم که البته به 2 علت مسن شدن افراد جامعه و افزایش امکان تشخیص این بیماری به علت بهبود وضعیت بهداشتی است.
این چشم پزشک افزود: این بیماری حتماً باید زود تشخیص داده شود و نظر به اینکه میتواند دو طرفه باشد نهایتاً فرد را به سمت کم بینایی شدید و به ندرت نابینایی پیش میبرد.
وی به مردم توصیه کرد: افراد باید به بهداشت عمومی خود مانند نکشیدن سیگار، کنترل فشار خون و چربی خون توجه کنند و در هنگام حضور در فضاهای باز از عینک آفتابی استفاده کنند.
لاشیئی اعوجاج تصویر و خطوط مستقیم و دیدن این خطوط به شکل منحنی و دست انداز را علایم شروع بیماری وابسته به سن شبکیه عنوان کرد و گفت: بیمار در این گونه موارد باید سریعا به پزشک مراجعه کند.
این چشم پزشک گفت: خوشبختانه در سالهای اخیر این بیماری با تزریق داروی خاصی به داخل چشم درمان و کنترل میشود و نزدیک به 70 تا 80 درصد موارد با استفاده از این دارو میتوان بیماری را متوقف کرد.
لاشیئی خاطر نشان کرد: در 30 تا 40 درصد موارد این درمان حداقل در سال اول باعث بهبود دید میشود و در 20 تا 25 درصد موارد افراد نسبت به دارو مقاومت میکنند و نهایتا به افت شدید بینایی میرسند ولی این 20 درصد در مقایسه با گذشته که تمامی بیماران به سمت کمبینایی شدید میرفتند رقم زیادی نیست.
این چشمپزشک به مردم توصیه کرد: که عوامل خطرساز را کاهش دهند و در صورت بروز علایم به پزشک مراجعه کنند و تزریقهای تجویز شده را به دقت انجام دهند.
منبع: فارس
۱۸ فروردين ۱۳۹۴ - ۰۹:۵۱
این صفحه را در گوگل محبوب کنید
[ارسال شده از: نامه نیوز]
[تعداد بازديد از اين مطلب: 124]