واضح آرشیو وب فارسی:جوان آنلاین: نوشدارويي قبل از مرگ سهراب!
امسال پنج فيلم «رخ ديوانه» ابوالحسن داوودي، «ايران برگر» مسعود جعفريجوزاني، «استراحت مطلق» عبدالرضا كاهاني، «طعم شيرين خيال» كمال تبريزي و «روباه» بهروز افخمي براي اكران نوروز انتخاب شدند.
نویسنده : مصطفي شاهكرمي
امسال پنج فيلم «رخ ديوانه» ابوالحسن داوودي، «ايران برگر» مسعود جعفريجوزاني، «استراحت مطلق» عبدالرضا كاهاني، «طعم شيرين خيال» كمال تبريزي و «روباه» بهروز افخمي براي اكران نوروز انتخاب شدند. بنابر آنچه در گزارشهاي متعدد چند هفته گذشته آمده است، ميزان فروش سه هفتهاي نوروزي امسال نسبت به مدت مشابه سال قبل افت حدود 50 درصدي را تجربه كرده است. «ايران برگر» كه عنوان نخست جدول اكران و پرفروشترين فيلم روزهاي نوروز را با فروش يك ميليارد توماني به خود اختصاص داده بود؛ در يك هفته اخير هم توانسته با ادامه روند صعودي و فروش بالا و قابل توجه چند وقت اخيرش، گيشهاش را به رقم 2 ميليارد تومان نزديك كند و همچنان در صدر جدول پرفروشترين فيلمهاي اكران نوروزي قرار دارد. البته در اين ميان فيلم «رخ ديوانه» ابوالحسن داوودي نيز با حدود يك ميليارد و 200 ميليون تومان فروش در رتبه دوم و فيلم «استراحت مطلق» عبدالرضا كاهاني نيز در پله سوم قرار دارد.
فيلم سينمايي «ايران برگر» جديدترين اثر سينمايي «مسعود جعفري جوزاني» است كه هم اكنون در قالب طرح اكران نوروزي در سينما بهمن ملاير نيز همانند ساير سينماهاي كشور روي پرده رفته است. اين فيلم پنج شنبه شب هفته گذشته، يك شب به يادماندني و بينظير را پشت سرگذاشت بهطوري كه تمام صندليهاي اين سينما، مملو از جمعيت بود تا جايي كه تعدادي از تماشاگران مجبور شدند به دليل كمبود جا و صندلي روي پلههاي راهرو يا حتي روي زمين بنشينند. در واقع حضور اين تعداد از تماشاگران در اين سينما بيسابقه بوده و با اين استقبال و ديدن فيلمي كه با گويش آنها ساخته شده است، ركورد تعداد حضور تماشاگر از يك فيلم در شهرستان ملاير شكسته شد. با تمام اين تفاسير و به رغم ركوردهايي كه فيلم «ايران برگر» به كارگرداني مسعود جعفري جوزاني در حال شكستن و پشت سرگذاشتن آنها است، اين فيلم در جريان برپايي جشنواره سي و سوم فيلم فجر و در بخش آراي مردمي مورد بيمهري مسئولان خانه سينما كه مسئوليت جمعآوري، صيانت و اعلام آراي مردمي را بر عهده داشتند؛ قرار گرفت! در اين جشنواره فيلمي مانند «ايران برگر» كه اتفاقاً دست اندركاران جشنواره مرتباً درباره سانسهاي فوقالعاده آن خبررساني ميكردند و هر روز خبري از حجم استقبال قابل توجه مخاطبان در روز و شب گذشته جشنواره اعلام ميشد، جايي در ميان سه فيلم برتر آراي مردمي كه از جانب خانه سينما اعلام شد، نداشت و همين مسئله باعث ايجاد شك و شبهههاي زيادي درباره صحت و سقم اخبار اين آرا و احتمال دستكاري كردن آنها به گوش ميرسيد. نهايتاً در جشنواره سي و سوم اين فيلم «رخ ديوانه» بود كه عنوان فيلم مردمي جشنواره را از آن خود كرد و به دنبال آن نيز«عصر يخبندان» و«كوچه بينام» قرار گرفتند، با اين حال هيچ نامي از «ايران برگر» در هيچ كجاي اين فهرست نبود. حال امروز اگر آمار فروش نوروزي و اختلاف بيش از نيم ميليارد توماني را كه ميان رقم فروش «ايران برگر» و «رخ ديوانه» وجود دارد مجدداً ملاك نظر قرار بدهيم، باز هم شك و شبههها درباره آراي مردمي خانه سينما بيشتر از قبل ميشود. چه اينكه «ايران برگر» تا به امروز رقم فروش بيش از ۲ ميليارد تومان را تجربه كرده است و اين در حالي است كه در همين بازه زماني فيلم «رخ ديوانه» فروشي حدود يك ميليارد و نيم داشته است.
از سوي ديگر اختلاف فروش نيم ميليارد توماني بين اين دو فيلم در شرايطي رخ داده است كه «رخ ديوانه» تقريباً از همان ابتداي اكران عمومياش، تيزرهاي تلويزيوني فراواني داشته است اما «ايران برگر» تمام يك هفته اول نوروز را بدون تيزر روي پرده بوده است. حالا اين اختلاف فروش را بگذاريد كنار آراي مردمي(!) كه خانه سينما در جشنواره سي و سوم اعلام كرد و ليستي كه نام «ايران برگر» حتي در ميان پنج فيلم اول آن هم ديده نشد. اما يك نكته اساسي درباره اين فيلم و نگاه فيلمسازاني مثل جعفري جوزاني اينكه در برهه زماني و شرايطي كه در آن قرار داريم، فيلمسازان با ساخت آثاري كه در آنها به احتمال تقابل انديشهها و خواستهها اشاره ميكنند تا از اعوجاجات و انحرافات احتمالي در مسير حركت كلي جامعه ضمن تذكار و انذار، جلوگيري به عمل بياورند. به كلام ديگر فيلمساز و اثرش بايد به عنوان ديدهبان عمل كرده و راهحل و درمان هر پيشامد و اتفاقي را پيش از وقوع انديشه كنند و آثارشان مصداق نوشدارو بعد از مرگ سهراب نباشد.
منبع : روزنامه جوان
تاریخ انتشار: ۲۲ فروردين ۱۳۹۴ - ۰۹:۲۸
این صفحه را در گوگل محبوب کنید
[ارسال شده از: جوان آنلاین]
[تعداد بازديد از اين مطلب: 85]