تور لحظه آخری
امروز : شنبه ، 26 آبان 1403    احادیث و روایات:  امام صادق (ع):منزلت مردم را در نزد ما، از اندازه روايتشان از ما بشناسيد.
سرگرمی سبک زندگی سینما و تلویزیون فرهنگ و هنر پزشکی و سلامت اجتماع و خانواده تصویری دین و اندیشه ورزش اقتصادی سیاسی حوادث علم و فناوری سایتهای دانلود گوناگون شرکت ها

تبلیغات

تبلیغات متنی

صرافی ارکی چنج

صرافی rkchange

سایبان ماشین

دزدگیر منزل

تشریفات روناک

اجاره سند در شیراز

قیمت فنس

armanekasbokar

armanetejarat

صندوق تضمین

Future Innovate Tech

پی جو مشاغل برتر شیراز

لوله بازکنی تهران

آراد برندینگ

خرید یخچال خارجی

موسسه خیریه

واردات از چین

حمية السكري النوع الثاني

ناب مووی

دانلود فیلم

بانک کتاب

دریافت دیه موتورسیکلت از بیمه

طراحی سایت تهران سایت

irspeedy

درج اگهی ویژه

تعمیرات مک بوک

دانلود فیلم هندی

قیمت فرش

درب فریم لس

زانوبند زاپیامکس

روغن بهران بردبار ۳۲۰

قیمت سرور اچ پی

خرید بلیط هواپیما

بلیط اتوبوس پایانه

قیمت سرور dl380 g10

تعمیرات پکیج کرج

لیست قیمت گوشی شیائومی

خرید فالوور

بهترین وکیل کرج

بهترین وکیل تهران

خرید اکانت تریدینگ ویو

خرید از چین

خرید از چین

تجهیزات کافی شاپ

نگهداری از سالمند شبانه روزی در منزل

بی متال زیمنس

ساختمان پزشکان

ویزای چک

محصولات فوراور

خرید سرور اچ پی ماهان شبکه

دوربین سیمکارتی چرخشی

همکاری آی نو و گزینه دو

کاشت ابرو طبیعی و‌ سریع

الک آزمایشگاهی

الک آزمایشگاهی

خرید سرور مجازی

قیمت بالابر هیدرولیکی

قیمت بالابر هیدرولیکی

قیمت بالابر هیدرولیکی

لوله و اتصالات آذین

قرص گلوریا

نمایندگی دوو در کرج

 






آمار وبسایت

 تعداد کل بازدیدها : 1830242523




هواشناسی

نرخ طلا سکه و  ارز

قیمت خودرو

فال حافظ

تعبیر خواب

فال انبیاء

متن قرآن



اضافه به علاقمنديها ارسال اين مطلب به دوستان آرشيو تمام مطالب
 refresh

معناگرایی «هنر انقلاب»، نمی‌تواند با بی‌آرمانی و ابتذال جمع شود


واضح آرشیو وب فارسی:باشگاه خبرنگاران: «گلعلی بابایی»:
معناگرایی «هنر انقلاب»، نمی‌تواند با بی‌آرمانی و ابتذال جمع شود
بابایی، نویسنده و رئیس سازمان هنری و ادبیات دفاع مقدس می‌گوید: آنچه كه موجب تمایز و تفكیك آثار هنری عرصه هنر انقلاب با دیگر آثار می‌شود، تقید و وابستگی آن‌ها به آرمان‌ها و آموزه‌های دین اسلام است.


به گزارش حوزه ادبیات باشگاه خبرنگاران به نقل از  پایگاه خبری حوزه هنری؛ گلعلی بابایی، نویسنده و رئیس سازمان هنری و ادبیات دفاع مقدس در آستانه 20 فروردین «روز هنر انقلاب اسلامی» درباره وجوه تمایز هنر انقلاب و دیگر جریان‌های هنری گفت: هنر انقلاب كه به صورت كوتاه شده استفاده می‌شود یك پسوندی دارد كه ماهیت این نوع هنر در آن پسوند مشخص می‌شود و آن پسوند «اسلامی» است، یعنی ما با هنر انقلاب اسلامی مواجه هستیم و برای تعریف این هنر باید این انقلاب اسلامی را تجزیه و تحلیل كنیم. 


وی با بیان اینكه برای اینكه در این هنر فعالیت كنیم باید ماهیت اسلامی بودن هنر انقلاب را بشناسیم و بدانیم چه چیزی را قرار است در این هنر عرضه كنیم، افزود: اگر به تاریخ معاصر جهان توجه كنیم و انقلاب‌های دهه‌های اخیر در جهان را در نظر بگیریم می‌بینیم كه این انقلاب‌ها یا انقلاب‌های سوسیالیستی و كمونیستی بوده و یا جنبش‌هایی بوده كه بر مبنای نوعی آزادی‌خواهی لیبرال صورتبندی شده است. بر این مبنی هنر و ادبیاتی كه در پس آن انقلاب‌ها یا جنبش‌ها شكل گرفته ویژگی‌های خاص همان آرمان‌های انقلابی خودشان را داشته است. انقلاب ما هم كه دارای پسوند «اسلامی» است و هنر شكل گرفته در آن هم باید این پسوند و آرمان منطبق با آموزه‌های اسلام را در خود داشته باشد. 


این نویسنده خاطرنشان كرد: این ویژگی برای همه آثار گوناگون هنری در همه ژانرها و گونه‌ها صادق است؛ یعنی در ادبیات، سینما، تئاتر، هنرهای تجسمی و دیگر رشته‌ها آنچه كه موجب تمایز و تفكیك این آثار با دیگر آثار می‌شود، همین تقید و وابستگی آن‌ها به آرمان‌ها و آموزه‌های دین اسلام است. 


رئیس سازمان هنری و ادبیات دفاع مقدس در بخش دیگری از سخنان درباره تمایز هنر اسلامی دوره كلاسیك و هنر اسلامی دوره انقلابی هم توضیح داد: یكی از وجوه تمایز هنرهای دوره گذشته اسلامی با هنرهای امروز شكل‌های پرداخت به هنر است؛ در دوره كلاسیك بیشتر با هنرهای دستی و مبتنی بر فرم و تا حدی انتزاعی مواجه‌ایم كه معمولا در معماری‌ها و هنرهای تجسمی نمود پیدا می‌كرد، اما در هنر انقلاب اسلامی گرایش بیشتر به سمت هنرهای مفهومی و معنایی است؛ حتی در انتخاب گونه‌ها هم بیشتر هنرمندان متوجه آثاری چون سینما و ادبیات و شعر هستند زیرا از این طریق می‌توانند معنا و مفهوم مدنظر خود را بیان كنند. 


بابایی ادامه داد: از سوی دیگر در دوره كلاسیك هنر اسلامی هنر بیشتر شكل ملی داشته، نه مذهبی؛ هنر ملی‌ای كه پیوندش با مذهب بیشتر در عرصه زینت دادن به اماكن مذهبی و مساجد نمود پیدا كرده و ما نمونه‌های این هنر را در شهرهای تاریخی از جمله اصفهان و شیراز و دیگر شهرهای تاریخی می‌بینیم. یا مثلا از این هنر برای آذین نمودن حرم امامان(ع) و امامزادگان(ع) استفاده می‌شده است. 


به گفته گلعلی بابایی هنر انقلاب اسلامی كه در 50 سال اخیر شكل گرفته، صرفا به آذین كردن این مكان و آن مكان اكتفا نمی‌كند، كاكرد این هنر بیشتر محتوایی است. یعنی كاركرد آن مبتنی بر نوعی از آرمانگرایی دینی و اخلاقی است و در این راه به شكل معناگرایانه پیش می‌رود. از این نظر شاید در هنر دوره كلاسیك تاریخ ایرانی اسلامی ما چندان نشانی از آرمان اخلاقی و دینی نتوان سراغ گرفت و حتی ممكن است تاكید آن‌ها بر فرم هنری به گونه‌ای پیش برود كه آن هنر را به انحطاط و حتی ابتذال هم دچار كند. ولی هنر آرمانگرا و معناگرای انقلابی نمی‌تواند به آن سمت برود چون اگر چنین چیزی اتفاق بیفتد اساسا از ماهیت خود دور شده و دیگر هنر انقلابی نخواهد بود.


این نویسنده ادبیات دفاع مقدس در پایان گفت: هنر انقلاب اسلامی در این معنا هنری است كه به معنویت سوق می‌دهد، در حالی كه بازمانده همان هنر كلاسیك در دوره پهلوی و بویژه در دوره سلطنت محمدرضا شاه كه درهای كشور را به سوی غرب باز كرده بود به نوعی تغییر كیفیت داد و تبدیل به ابزاری برای ابتذال اخلاقی و مادی شده بود. 




انتهای پیام/ 



اخبار مرتبط

حضور مسئولان و هنرمندان حوزه هنری بر سر مزار شهید آوینی
فاضل نظری مدیر مرکز موسیقی حوزه هنری شد
حجت‌الاسلام "شهیدی": فرهنگ عامل مهمی در ترویج ارزش‌های انقلاب است/ "مؤمنی شریف": در هنر انقلاب باید به اسوه‌ها و خانواده‌ شهدا پرداخت
"آغازی بر یک پایان" نشانه باورمندی آوینی
رایحه شهادت دل ها را به شورش و جان ها را شیفته خود می کند/انتقاد قزوه و جعفريان از مسئولين در همدردي با خانواده شهداي مقاومت
توفیقات جشنواره امسال شعر فجر باید در دوره‌های بعد هم ادامه یابد




۲۰ فروردين ۱۳۹۴ - ۰۴:۳۴





این صفحه را در گوگل محبوب کنید

[ارسال شده از: باشگاه خبرنگاران]
[مشاهده در: www.yjc.ir]
[تعداد بازديد از اين مطلب: 69]

bt

اضافه شدن مطلب/حذف مطلب







-


فرهنگ و هنر

پربازدیدترینها
طراحی وب>


صفحه اول | تمام مطالب | RSS | ارتباط با ما
1390© تمامی حقوق این سایت متعلق به سایت واضح می باشد.
این سایت در ستاد ساماندهی وزارت فرهنگ و ارشاد اسلامی ثبت شده است و پیرو قوانین جمهوری اسلامی ایران می باشد. لطفا در صورت برخورد با مطالب و صفحات خلاف قوانین در سایت آن را به ما اطلاع دهید
پایگاه خبری واضح کاری از شرکت طراحی سایت اینتن