واضح آرشیو وب فارسی:فارس: فارس گزارش میدهد
پلدختر مرکز عبور احشام عشایر/مشاهده ناملایمات اجتماعی در این شهر
عبور احشام عشایر کوچرو از مرکز شهر پلدختر این روزها به یک مشکل اساسی تبدیل شده است، به طوری هر روز شهروندان پلدختری با صدای گوسفندان عشایر صبح را آغاز میکنند.
به گزارش خبرگزاری فارس در پلدختر، امروز زندگی از نوع شهری نیازمند قوانین، ارتباطات و تعاملات خاص است و هرگونه وقفه، کوتاهی و نادیده گرفتن قوانین و آداب شهرنشینی و رعایت نکردن حقوق دیگران، تنشها، خشونتها و نا ملایمات اجتماعی، اقتصادی و فرهنگی بسیاری را به دنبال دارد؛ در این میان افراد حتی در درون خانه هم باید با نوع رفتار خود مراعات همسایهها را مورد توجه قرار داده و به حقوق آنها احترام بگذارند.
عبور احشام عشایر کوچرو از مرکز شهر پلدختر این روزها به یک مشکل اساسی تبدیل شده است، به طوری که هر روز شهروندان پلدختری با صدای گوسفندان عشایر صبح را آغاز میکنند.
* بیتوجهی به حقوق شهروندی باعث هرج و مرج شهری میشود در این میان حمید حیدری شهروند پلدختر در گفتوگو با فارس، میگوید: در زندگی شهر نشینی بیتوجهی به قوانین شهری و رعایت نکردن حقوق شهروندی باعث آزار و نوعی هرج و مرج شهری میشود به گونهای که قانونگریزی متولد و شهروندان مستمعآزاد صدای قانون را نمیشنوند.
وی میافزاید: متأسفانه بعضی از شهروندان قانون را در بیقانونی میدانند که تنها برای دیگران وضع شده است. * یکی از معضلات زندگی شهری در پلدختر وجود احشام سرگردان است
مهسا جودکی یکی دیگر از شهروندان پلدختر، میگوید: یکی از معضلات به وجود آمده در زندگی شهری پلدختر وجود احشام سرگردان در خیابانها و کوچههای پلدختر است.
وی به شدت از عبور دهها هزار رأس دام از مرکز شهر انتقاد میکند و میافزاید: گناه ما چیست که شهر پلدختر را برای شهرنشینی انتخاب کردهایم و باید از اسفند تا پایان اردیبهشت هر سال بوی بد حاصل از عبور احشام را تحمل کنیم. * تردد احشام در شهر باعث کاهش هزینهها کارگری برای شهرداریها میشود
احسان دیگر شهروند پلدختری که محل زندگی او نیز در مسیر عبور عشایر کوچرو است، نسبت به سایر شهروندان این شهر نظر متفاوتی دارد و بیان میکند: احشام در شهر باعث هرس چمن پارکها میشود به گونهای که این مهم باعث کاهش هزینهها کارگری برای شهرداریها میشود، کما اینکه در برخی از شهرهای دنیا این کار نیز صورت میگیرد!
وی به خاطر اینکه محل زندگیاش در مسیر عبور احشام است، هر روز صبح زود با صدای گوسفندان از خواب بلند میشود و او را به یاد گذشته که در روستا بود، میاندازد. * اکبری: پلدختر فاقد جاده کمربندی است در این میان با جهانگیر اکبری شهردار پلدختر به گفتوگو نشستیم، وی با اشاره به کوچ دام عشایر از مرکز شهر پلدختر، میگوید: پلدختر به دلیل اینکه فاقد جاده کمربندی است، هر ساله شاهد عبور دام عشایر از مرکز شهر هستیم.
وی ادامه میدهد: عبور دام از مرکز شهر باعث خساراتی به فضای سبز و گل و درختچههای کاشته شده در بلوار اصلی شهر شده است. * رشنو: برخی از ادارات مسئولیت مالکیتی دارند نه خدماتی
مهرشاد رشنو مسئول امور عشایر پلدختر در گفتوگو با فارس با بیان اینکه وظایف ادارات در خصوص عشایر از گذشته مشخص شده است، میگوید: برخی از ادارات مسئولیت مالکیتی دارند نه خدماتی، یعنی آنها در امور عشایر و در قبال تردد عشایر از شهر وظیفهای ندارند و سایر دستگاهها در این خصوص مسئول هستند.
رشنو ادامه میدهد: طی نامهای ایل راهها را مشخص کردهایم و به شبکه بهداشت و درمان، شهرداری، دامپزشکی، فرمانداری و منابع طبیعی اعلام کردهایم، ولی در این خصوص پیگیری صورت نگرفته است.
وی با اشاره به اینکه پلدختر برای تردد عشایر از مناطق میان بند است، می افزاید: عشایر لرستان به صورت مکانیزه جابهجا میشوند و اگر مشکلی در تردد است به عشایر استان همدان برمیگردد، همچنین در دیدار با مدیر کل عشایر همدان نیز این مسائل و مشکلات مطرح شده است. * شهردار پلدختر: منابع طبیعی و امور عشایر باید به وظایف قانونی خود عمل کنند
در ادامه جهانگیر اکبری شهردار پلدختر در جمع خبرنگاران، میگوید: عشایر کوچرو خسارت زیادی به شهرداری وارد کردهاند به نوعی که بیشتر نیروهای این شهرداری مشغول هدایت دامهای عشایر به خارج از شهر هستند.
وی اضافه میکند: تنها دستگاهی که مقابل تردد دام عشایر را گرفته، شهرداری پلدختر است و هیچ دستگاه دیگری پای کار نیست.
وی میافزاید: شهرداری پلدختر با به کارگیری 10 نیرو از صبح تا عصر در میدانهای امام حسین (ع) و بسیج مشغول هدایت دام عشایر به سمت کوی بسیجیان تا خروجی شهر از سمت شمال هستند.
اکبری ادامه میدهد: شهرداری خارج از محدوده قانونی شهر نمیتواند برای عبور دام عشایر اقدام کند و از این جهت باید دیگر دستگاههای مرتبط پای کار بیایند.
وی تصریح میکند: اگر منابع طبیعی و امور عشایر به وظایف قانونی خود عمل کنند، دام عشایر وارد شهر پلدختر نمیشوند و از طریق ایل راه تردد میکنند.
اکبری با بیان اینکه شهرداری پلدختر برای حل این معضل آماده همکاری با سایر دستگاههای اجرایی است، ادامه میدهد: در جلسات مختلف اداری در پلدختر و استان این موضوع را مطرح کرده است، ولی تا به حال علیرغم پیگیریهای مکرر شهرداری و دستگاههای ذیربط هیچ گونه همکاری با ما نداشتهاند.
به گفته اکبری، تا به حال به علت تردد دام عشایر در شهر بیش از 200 میلیون ریال خسارت به درخت، درختچه و گلهای تزئینی بلوارهای سطح وارد شده است.
وی در پایان با تقدیر از دغدغههای فرماندار پلدختر در خصوص حل این مشکل، میگوید: امیدواریم با برنامهریزی و پیگیری دقیق این مسئله در سالهای آتی شاهد تردد دام عشایر در شهر پلدختر نباشیم.
* ترابینژاد: مسئولان باید نسبت به تعهدات خود، پایبند باشند در این میان قدرتالله ترابینژاد فرماندار پلدختر در جلسه شورای اداری که در فرمانداری برگزار شد، با انتقاد از کمتوجهی برخی مدیران به مصوبهای که در خصوص محل عبور عشایر تصویب شده است، بیان میکند: وقتی شورایی یا جلسهای برگزار و مسئلهای کارشناسی میشود، متولیان باید در خصوص اجرای آن تلاش کنند.
ترابینژاد با بیان اینکه شهرداری پلدختر در بیرون از شهر برای عشایر نمیتواند اقدام خاصی انجام دهد، میافزاید: اداره امور عشایر علاوه بر نقش اداری، وظیفه هدایتگری را هم برعهده دارد و در خصوص تعیین ایل راه با همکاری منابع طبیعی اقدام کنند.
-----------------------
گزارش از عباس جودکی
------------------------
انتهای پیام/85009/ت/۳۰
94/01/19 - 10:47
این صفحه را در گوگل محبوب کنید
[ارسال شده از: فارس]
[تعداد بازديد از اين مطلب: 39]