واضح آرشیو وب فارسی:ايرنا: رشد ۲۰۰درصدي مطالعات پي جويي و اكتشافات عمومي در بخش اكتشاف معادن
اقتصاد. صنايع
معاون وزير صنايع و معادن و رئيس سازمان زمين شناسي و اكتشافات معدني كشور از رشد ۲۰۰درصدي مطالعات پي جويي و اكتشافات عمومي در بخش اكتشاف معادن در سال گذشته ، خبر داد .
به گزارش روز دوشنبه پايگاه اطلاع رساني وزارت صنايع و معادن؟ محمدتقي كرهاي در تشريح عملكرد،اهداف و برنامههاي زمين شناسي و اكتشافات معادن، با اشاره به برنامه ريزي منسجم در حوزه اكتشاف مواد معدني و با تكيه بر شناسايي مناطق اميدبخش معدني و سياستگذاري جهت فعاليت بخش خصوصي افزود :
افزايش ۱۰۶درصدي پرداخت وامهاي اكتشافي ، رشد ۵۴درصدي صدور گواهي كشف و رشد ۱۵درصدي صدور پروانههاي اكتشاف عمومي در سال ۸۶نسبت به دو سال گذشته ، از دستاوردهاي اين سازمان در بخش اكتشاف معادن بود.
وي در ادامه با اشاره به اجرايي شدن بيش از ۲۰۰پروژه در بخش اكتشاف ذخاير معدني براي شناسايي ذخاير طلا، مس، سرب، روي و پتاس و عقد قرارداد همكاري با بخش خصوصي خاطرنشان كرد : شناخت كمربندها و محورهاي مواد معدني غيرفلزي در راستاي توجه جدي به مزيتهاي استاني از ديدگاه مواد معدني و موضوع تدوين راهبرد اكتشاف براي هر استان از ديدگاه ايجاد صنايع معدني از برنامههاي شاخص در بخش معادن كشور است .
كرهاي گسترش برداشتهاي ژئوفيزيك هوايي براي ارتقاء كميت و كيفيت اكتشاف مواد معدني و شروع عمليات شناسايي مناطق داراي پتانسيل طلا در ۲۰ هزار كيلومتر مربع از كشور به كمك روش BLEGنخستين بار در كشور را از روشهاي نوين بخش اكتشاف مواد معدني ذكر كرد و از تهيه نقشههاي زمين شناسي كاربردي در مقياس يك ۲۵هزارم در شش لايه جهت بسترسازي فعاليتهاي مهندسي و عمراني كشور و افزايش دقت نقشهها و كاربردي كردن آنها طي سال ، ۸۶خبر داد .
وي افزود : از سال ۸۴تاكنون بررسيهاي زمين شناسي كاربردي در ۲۰۵ محدوده آغاز شده كه پيشرفت فيزيكي معادل ۱۰۰نقشه را داشته و در بخش مخاطرات زمين شناختي به بررسيهاي زمين لرزههاي تاريخي با هدف تخمين زمان بازگشت زمين لرزه براي اولين بار در كشور بر روي گسلهاي شمال تهران ، ري و طالقان ، ساخت دستگاه پيش نشانگر الكترومغناطيس زمين لرزه و بررسي مخاطرات ناشي از فرونشست بيش از ۲۰۹دشت اصلي كشور براثر برداشت بي رويه از منابع آب زيرزميني پرداخته است .
كرهاي درباره فعاليتهاي خارج از كشور سال گذشته سازمان زمين شناسي و اكتشافات معدني كشور گفت : طي سال ۸۶اين سازمان با ۱۴كشور از جمله تركيه ، تركمنستان ، آذربايجان ، قرقيزستان ، ازبكستان ، افغانستان ، پاكستان ، ارمنستان ، قزاقستان ، سودان ، كوبا ، نيكاراگوئه و بوليوي ، به توسعه مناسبات دوجانبه پرداخته و داراي مقام ويژهاي از نظر علمي و اجازه رسمي يونسكو جهت تهيه نقشههاي خاورميانه و جهاني است .
وي اطلاع رساني جامع و شفاف در زمينه آمار و اطلاعات علوم زمين را از ديگر فعاليتهاي عمده سازمان زمين شناسي و اكتشافات معدني كشور ذكر كرد و گفت : اصلاح محدودههاي معدني و ثبت آنها از طريق ايجاد سيستم كاداستر با هدف حذف رانت و سوء استفادههاي اطلاعاتي مرتبط با ثبت محدودههاي معدني در راستاي سياستهاي دولت عدالت محور و خدمتگزار ، در اختيار نهادن اطلاعات مورد نياز بخش خصوصي جهت فعاليت در بخش اكتشاف معادن ، كاهش خطاهاي موجود در ثبت محدودهها و ساماندهي اطلاعات موجود و ايجاد امكان مديريت متمركز و كارآمد سيستم ثبت محدودهها از جمله اهداف اين طرح است .
كرهاي يادآور شد : مركز پژوهشهاي كاربردي علوم زمين كشور يكي از شاخصترين دستاوردهاي اين سازمان ، در بهمن سال گذشته با حضور علي اكبر محرابيان وزير صنايع و معادن با هدف اجرايي نمودن موضوع استراتژي اكتشاف و افزايش سطح كمي و كيفي بخش معدن بهره برداري شد .
كرهاي افزود : افزايش حجم آناليز نمونههاي معدني از ۳۰هزار نمونه سالانه به بيش از ۱۱۰هزار نمونه ، انجام پروژههاي جديد اكتشاف ذخاير معدني جديد و فلزات پايه و قيمتي ، مطالعات گسترده زمين شناسي پزشكي و دريايي ، صدور خدمات فني و مهندسي و توسعه فعاليتهاي بينالمللي در راستاي اهداف و سياستهاي كلان دولت خدمتگزار از شاخصهاي مهم افتتاح اين مركز بوده است .
دوشنبه 30 ارديبهشت 1387
این صفحه را در گوگل محبوب کنید
[ارسال شده از: ايرنا]
[تعداد بازديد از اين مطلب: 140]