تور لحظه آخری
امروز : دوشنبه ، 18 تیر 1403    احادیث و روایات:  امام علی (ع):اندكى حقّ، بسيارى باطل را نابود مى كند، همچنان كه اندكى آتش، هيزم هاى فراوانى را م...
سرگرمی سبک زندگی سینما و تلویزیون فرهنگ و هنر پزشکی و سلامت اجتماع و خانواده تصویری دین و اندیشه ورزش اقتصادی سیاسی حوادث علم و فناوری سایتهای دانلود گوناگون شرکت ها

تبلیغات

تبلیغات متنی

اتاق فرار

خرید ووچر پرفکت مانی

تریدینگ ویو

کاشت ابرو

لمینت دندان

ونداد کولر

صرافی ارکی چنج

صرافی rkchange

دانلود سریال سووشون

دانلود فیلم

ناب مووی

رسانه حرف تو - مقایسه و اشتراک تجربه خرید

سرور اختصاصی ایران

تور دبی

دزدگیر منزل

تشریفات روناک

اجاره سند در شیراز

قیمت فنس

armanekasbokar

armanetejarat

صندوق تضمین

پیچ و مهره

طراحی کاتالوگ فوری

دانلود کتاب صوتی

تعمیرات مک بوک

Future Innovate Tech

آموزشگاه آرایشگری مردانه شفیع رسالت

پی جو مشاغل برتر شیراز

قیمت فرش

آموزش کیک پزی در تهران

لوله بازکنی تهران

میز جلو مبلی

هتل 5 ستاره شیراز

آراد برندینگ

رنگ استخری

سایبان ماشین

قالیشویی در تهران

مبل استیل

بهترین وکیل تهران

شرکت حسابداری

نظرسنجی انتخابات 1403

استعداد تحلیلی

کی شاپ

خرید دانه قهوه

دانلود رمان

وکیل کرج

آمپول بیوتین بپانتین

پرس برک

بهترین پکیج کنکور

خرید تیشرت مردانه

خرید نشادر

خرید یخچال خارجی

وکیل تبریز

اجاره سند

وام لوازم خانگی

نتایج انتخابات ریاست جمهوری

خرید ووچر پرفکت مانی

خرید سی پی ارزان

خرید ابزار دقیق

بهترین جراح بینی خانم

تاثیر رنگ لباس بر تعاملات انسانی

خرید ریبون

ثبت نام کلاسینو

 






آمار وبسایت

 تعداد کل بازدیدها : 1805666558




هواشناسی

نرخ طلا سکه و  ارز

قیمت خودرو

فال حافظ

تعبیر خواب

فال انبیاء

متن قرآن



اضافه به علاقمنديها ارسال اين مطلب به دوستان آرشيو تمام مطالب
 refresh

تلاش براي کاهش استيلاي دولتي بر روابط حرفه اي در مطبوعات


واضح آرشیو وب فارسی:خبرگزاری موج:


۱۸ فروردين ۱۳۹۴ (۱۰:۳۵ق.ظ)
انتظامي در گفتگو با موج مطرح کرد؛ تلاش براي کاهش استيلاي دولتي بر روابط حرفه اي در مطبوعات تعدد تشکلات و صنوف مطبوعاتي همواره از مشکلات اين حوزه بوده که به نظر مي رسد نه تنها راهي به سوي کثرت گرايي نداشته، بلکه در مواردي مشکلات بسياري را موجب شده است.
حسين انتظامي؛ معاون مطبوعاتي وزارت فرهنگ و ارشاد اسلامي در گفتگو با موج به سوالاتي در مورد مشکلات صنفي و تشکلات مطبوعاتي پاسخ داد که از مهم ترين موارد ذکر شده در خلال پاسخ هاي وي مي توان به گفته وي به عزم دولت براي کاهش استيلا و دخالت هاي دولتي در روابط حرفه اي در سطح صنوف و تشکلات مطبوعاتي اشاره کرد. مشروح اين گفتگو در ذيل آمده است.
يکي از حربه هاي رايج در رسانه هاي ايران براي شايعه پراکني، استفاده از تکذيبيه پس از انتشار و بواسطه آن شانه خالي کردن از بار حقوقي موضوع است؛ در حالي که چنين چيزي در رسانه هاي خارجي ديده نمي شود. وزارت فرهنگ و ارشاد اسلامي تدبيري براي مقابله با اين حربه انديشيده است؟
اين امر به دليل پايين بودن ميزان اخلاق حرفه اي و مسئوليت اجتماعي رخ مي دهد. در حالي که رسانه هاي خارجي داراي استانداردهاي اخلاقي هستند و حوزه مطبوعات ايران در اين زمينه داراي ضعف هايي است. در حال حاضر موضوع اخلاق حرفه اي، نقطه گلوگاهي و متغير بحراني در رسانه هاي کشور به شمار مي رود و مباحث زيرساختي، بازاريابي و غيره در اولويت هاي بعدي قرار مي گيرد. در جشنواره مطبوعات نيز مطرح شد که تا کي بايد بهترين سرمقاله، بهترين گفتگو و غيره را مدنظر قرار دهيم؟ در حالي که بايد بيشتر به مباني روزنامه نگاري توجه کنيم که همان اخلاق حرفه اي، مسئوليت اجتماعي و مقولاتي از اين دست است. يک روش بنيادي وجود دارد که بواسطه آن اين موضوعات بايد تبديل به يک ميثاق شود، يعني يک سازمان نظام رسانه اي تشکيل شود که اين موضوعات را درون خود جاي داده و هر کس که عضو اين نظام مي شود بايد چارچوب هاي مشخص شده در آن را رعايت کند و در صورت عدم رعايت، همين سازمان به آن رسيدگي مي کند؛ مانند اتفاقي که در مورد سازمان نظام پزشکي و يا سازمان نظام مهندسي رخ مي دهد. روش ديگر اينکه خود انجمن هاي صنفي و خود روزنامه نگاران با يکديگر ميثاق ببندند يعني مواردي را قائل شوند که همه آنها به آن پايبند بوده و رعايت مي کنند و خود رسانه ها و روزنامه ها اين ميثاق را سفت و سخت اجرا کنند. بهتر است دولت ها کمتر در چنين مواردي ورود کنند چون در غير اين صورت روزنامه نگاري دولتي پيش خواهد آمد و اين مسائل بايد از درون صنف حل شود. در مقابل دولت نيز بايد از چنين اقداماتي حمايت کنده و مسيرهاي امتيازدهي و ارزيابي، يارانه ها و ساير امکانات و حمايت هاي خود را روي اين محور متمرکز کند.
در اين صورت وزارت ارشاد در حال حاضر سياستي براي اين موضوع تدوين نکرده است؟
ترجيح ما بر موضوعي است که بيان شد.
شما بر انسجام ميان رسانه ها براي اين ميثاق و عدم ورود دولت به اين موضوع تاکيد مي کنيد، در حالي که ما با تعدد انجمن، صنف و تشکل هاي روزنامه نگاري و مطبوعاتي مواجه هستيم که گاهي تنش و چالش هاي بسياري ميان آنها در جريان است. اين انسجام کي و چطور شکل خواهد گرفت؟
اصرار ما بر اين است که استيلاي دولتي بر روابط حرفه اي کاهش پيدا کند و اين مطالبه مبني بر کاهش استيلاي دولت بايد از سوي صنوف مطرح شود. خوشبختانه دولت فعلي اعتقاد دارد که دولت ها بايد به نقش حاکميتي خود بسنده کنند و تنظيم مقررات داشته باشند نه اينکه در جزئيات دخالت کنند. يعني اگر ما باور داشته باشيم که دولت بايد وضع ما را سامان دهد، اين باور ما به استيلاي دولت ها دامن مي زند، بنابراين بايد فضاي مطبوعاتي کشور نيز از موضوع کاهش دخالت دولت استقبال کند. به همين جهت ما در برنامه هاي خود به دنبال اين هستيم که برخي امور را به صنوف واگذار کنيم که پيرو آن دو سياست را همزمان دنبال مي کنيم؛ نخست عقب نشيني به نفع بخش خصوصي و ديگري عقب نشيني به نفع صنوف. بنابراين به عنوان مثال زماني که بحث جشنواره مطبوعات مطرح مي شود، اصرار ما بر اين است که به جاي اينکه اين جشنواره توسط دولت برگزار شود، شوراي هماهنگي تشکل هاي صنفي برگزار کننده آن باشد. وقتي که تعدد تشکل وجود داشته باشد، که البته في نفسه بد نيست چون هر تشکل نماينده يک بخش و البته بخش هاي تخصصي هستند، شوراي هماهنگي آنها مي تواند عملا نقش اين اتحاديه و متولي را به عهده بگيرد.
موضوع ديگر اينکه ما بايد نهادسازي را تمرين کنيم؛ ايجاد تشکل تنها يک بخش از نهادسازي است. بخش ديگر نهادسازي آن است که دولت بايد به عقب نشيني به نفع صنوف باور داشته باشد؛ و از همه مهم تر اينکه خود دولت تشکيلات سازي نکند. تشکلات دولت ساخته آفت هاي بزرگي هستند که ممکن است در روزهاي اول در ظاهر نمود مناسبي داشته باشند اما در طولاني مدت به هيچ وجه موجب تقويت نهادهاي مدني نمي شود. به عبارت ديگر بايد مراقب باشيم که دولت به هيچ وجه وارد مبادلات و تعاملات داخلي تشکل ها نشده و به آنها خط ندهد.
يکي از اشکالات مهم تشکل هاي صنفي در حوزه مطبوعات، رسانه و روزنامه نگاري اين است که جاي خود را با احزاب سياسي عوض مي کنند؛ مشکلي که در رسانه ها نيز وجود دارد و در غيبت احزاب سياسي، نقش آنها را بازي مي کنند. در حالي که اتحاديه هاي صنفي کشورهاي ديگر امور صنفي خود را دنبال مي کنند. بنابراين لازم نيست در انتخابات رياست جمهوري بيانيه اي مبني بر حمايت و راي دادن به يک کانديدا صادر کنند، چرا که اين امر ابتداي تنش و درگيري است. بنابراين بايد بر موضوعاتي مثل اخلاق حرفه اي، ميثاق هايي از اين قبيل و غيره تمرکز کنند. از سوي ديگر مشروعيت و تئوري نمايندگي بايد در تشکل هاي ما کاملا وجود داشته باشد.














این صفحه را در گوگل محبوب کنید

[ارسال شده از: خبرگزاری موج]
[مشاهده در: www.mojnews.com]
[تعداد بازديد از اين مطلب: 8]

bt

اضافه شدن مطلب/حذف مطلب







-


فرهنگ و هنر

پربازدیدترینها
طراحی وب>


صفحه اول | تمام مطالب | RSS | ارتباط با ما
1390© تمامی حقوق این سایت متعلق به سایت واضح می باشد.
این سایت در ستاد ساماندهی وزارت فرهنگ و ارشاد اسلامی ثبت شده است و پیرو قوانین جمهوری اسلامی ایران می باشد. لطفا در صورت برخورد با مطالب و صفحات خلاف قوانین در سایت آن را به ما اطلاع دهید
پایگاه خبری واضح کاری از شرکت طراحی سایت اینتن