واضح آرشیو وب فارسی:باشگاه خبرنگاران: «سودابه مهری تالار پشتی» در گفتگو با باشگاه خبرنگاران:
محدودیت زمین، زندگی ماشینی و تغییر فرهنگ سه عامل موثر در رشد عمودی شهرها
رشد جمعیت و تغییر شیوه زندگی و نیاز بشر به مسکن و از آنجا که افزایش مسکن در سطح منجر به آسیب محیط زیست میگردد لذا باید به بحث توسعه شهرها در ارتفاع و همسوسازی آن با فرهنگ و اقلیم توجه خاص کرد.
مهندس "سودابه مهری تالارپشتی" در گفتگو با خبرنگار میراث فرهنگی باشگاه خبرنگاران در مورد لزوم بلند مرتبه سازی گفت: امروزه در اکثر کشورها بحث بلند مرتبه سازی مطرح است. در ایران به لحاظ تغییر سبک زندگی در دهههای اخیر و نیاز بیشتر به مسکن طراحی ها را به سمت مرتفع سازی سوق داده است.
در گذشته نه چندان دور، 3 تا 4 خانوار با تعداد زیادی بچه در یک خانه زندگی میکردند، زندگی ماشینی و تغییر فرهنگ، سبک زندگی انسان را تغییر داده و به دلیل کمبود زمین ناچار به رشد مسکن به صورت عمودی شدهایم.
نکتهای که در مرتفع سازی باید مورد توجه قرار بگیرد، زون بندی شهر است. در کشورهایی مثل دبی و قطر قسمتهای بلند و کوتاه شهر به لحاظ ارتفاع تقسیم بندی شدهاند و این تقسیم بندی پاسخگوی بسیاری از مشکلات زیستی مردم بوده است.
عضو هیأت رئیسهی نظام مهندسی استان مازندران در مورد بافت سنتی گفت: برخی از بافتهای سنتی ارزشمند و غنی باید حفظ شوند، اما تعدادی از آنها صرفاً بافت فرسوده محسوب شده و نیازمند نوسازی هستند. با رشد تکنولوژی و نیاز به نوسازی برخی از بافتهای فرسوده باید با افق گستردهی شهری طی برنامههای بلند مدت به رشد افقی و عمودی شهرها پرداخت تا مشکلات به حداقل رسیده و فضای طراحی شده مطلوب باشد.
عضو هیأت علمی دانشگاه آزاد اسلامی در ادامه افزود: در بلند مرتبه سازیها میتوان با استفاده از تکنولوژی بحث اقلیم را وارد طراحی کرد. به طور مثال در گذشته با قرار دادن سایه بان و بازشوها در برخی اقلیمها طراحی اقلیمی انجام میگرفت، امروزه با رشد تکنولوژی استفاده از ورقهای فوتوبولتائیک در همسازی با اقلیم راهگشاست.
وی افزود: امروزه با استفاده از تکنولوژی روشهای سنتی را برای ساختمانهای جدید به روز میکنیم. عضو کمیتهی توانمندسازی بانوان فعال در حوزهی ساخت و ساز در شورای نظام مهندسی کشور در خاتمه گفت: در مرتفعسازی باید به حفظ دید و منظر شهری توجه نمود، حفظ محرمیتها، سایهاندازی و توجه به فرهنگ باید مورد توجه قرار گیرد.
مهری خاطر نشان کرد: در مرتفع سازیها نیازمند فرهنگ سازی هستیم، مخصوصاً در شهرهای کوچکتر که فرهنگ مردم سنتیتر بوده بایستی مسئله حفظ محرمیتها را بیشتر لحاظ کنیم.
انتهای پیام/
اخبار مرتبط
مهلت ارسال خلاصه مقالات به دومین همایش بین المللی معماری دست کند تمدید شد
با جاذبههای گردشگری البرز آشنا شوید
دیـدنیهای تاریـخی و طبیـعی زیبای زنجـان + تصاویر
جاذبههای دیدنی چابهار را از دست ندهید + تصاویر
قلعه پرجاذبه و معماری ناب اسلامی امامزاده جعفر (ع) در لرستان
معرفی 5 پل تاریخی استان اصفهان + تصاویر
نگاهی به جاذبه های گردشگری بندرعباس + تصاویر
ضربالمثل «چهاردیواری اختیاری» امروزه معنای متفاوتی پیدا کرده/ بازنگری در خصوص شهرهای قدیمی الزامی است
رشد خلاقیت و نگاه واقعی به طراحی در دانشگاهها الزامی است
الگو برداری از معماری غربی تناسبی با شرایط کشور ما ندارد/ معماری بومی نداریم
تلفیق اصول معماری بومی و استفاده از تکنولوژی روز راهگشاست
از آموزش معماری تا خفه شدن کشور
ساماندهی و تهیه طرح جامع بافت یزد در حال انجام است
ارتقاء کیفی محور دماوند، انقلاب و آزادی
۱۷ فروردين ۱۳۹۴ - ۱۳:۰۰
این صفحه را در گوگل محبوب کنید
[ارسال شده از: باشگاه خبرنگاران]
[تعداد بازديد از اين مطلب: 42]