واضح آرشیو وب فارسی:جام جم آنلاین:
برای شوهرم همه چیز مهم است، به غیر از من!
جام جم سرا- زنی ۲۰ سالهام و همسرم ۲۶ سال دارد. بیشتر از یک سال و نیم از عقدمان نمیگذرد ولی رابطه خوبی با هم نداریم. او خیلی مرد بداخلاق و بهانهگیری است و به همه چیز اهمیت میدهد به غیر از من؛ البته با این همه بدرفتاریهایش خیلی دوستش دارم و فکر میکنم میتوانم زندگی خوبی داشته باشم.
پاسخ مشاور: علاقه شما به شوهرتان کمک زیادی خواهد کرد تا بتوانید شرایط زندگی مشترکتان را بهبود ببخشید. اینکه گفتهاید شوهرتان بهانه گیری میکند و به شما کمتر اهمیت میدهد با افزایش صمیمیت بین شما و شوهرتان رفع خواهد شد. با این حال در ادامه نکاتی مطرح میشود که امیدوارم با مطالعه آنها پاسخ سوال خود را دریافت کنید.
رابطه بین نیازهای بنیادی و خشنودی از ازدواج یکی ازاهداف ازدواج تامین نیازهای اساسی زنان و مردان است و اگر افراد متاهل در زندگی مشترکشان برای تامین نیازهای همسرشان تلاش کنند در بهبود صمیمیت در رابطه زناشوییشان پیشرفت چشمگیری ایجاد خواهد شد؛ بنابراین اگر شما با شناخت شخصیت شوهرتان بتوانید رضایت او را از زندگی مشترک بیشتر کنید، صمیمیت بیشتری در زندگی مشترک احساس خواهید کرد.
۵ نیاز اساسی انسانها معمولاً همه انسانها در طول زندگی برای پاسخ به ۵ نیاز اولیه خود، تلاش میکنند؛ این نیازها عبارت است از: نیاز بقا، نیاز عشق و محبت، نیاز قدرت، نیاز آزادی و نیاز به تفریح.
نیاز بقا، نیاز به تامین مسائل اقتصادی، توجه به بهداشت و سلامت جسمانی و مانند اینهاست. نیاز آزادی، نیاز به انجام کارهای مورد علاقه است. پاسخ به این نیاز در زندگی مشترک بدین گونه است که همسر خود را مدام تحت کنترل شدید و افراطی قرار ندهید. نیاز به قدرت، تمایل به مدیریت و تسلط بر امور مختلف زندگی است. ما برای حفظ مسیر زندگیمان میجنگیم و دیگران را به علت مخالفت با خودمان تنبیه میکنیم؛ بنابراین اگر در زندگی مشترک مورد احترام قرار بگیریم نیاز به قدرتمان بهتر پاسخ داده میشود. نیاز به عشق، محبت و همچنین تفریح نیازهایی است که سهلتر از دیگر نیازها در ازدواج تامین میشود. این نیازها را میتوان با راههای مختلف برآورده ساخت و نباید در پاسخ به این نیاز همسر، بیتوجه بود.
میزان هر نیاز را در همسرتان بسنجید جالب است بدانید ۵ نیازی که به آنها اشاره شد به میزانهای متفاوتی در افراد مختلف وجود دارد. آگاهی از میزان هر کدام از این نیازها در همسرتان، به شما در تامین و پاسخ به آنها کمک میکند. به عنوان مثال، اگر نیاز به قدرت در همسرتان زیاد است، بهتر است شما در برابر او مطیعتر باشید چراکه احساس بهتری را در همسرتان ایجاد میکند و باعث صمیمیت بیشتر شما میشود.
۷ عادت مهرورزی را جایگزین رفتارهای اشتباهتان کنید گوش سپردن، حمایت، تشویق، احترام، اعتماد، پذیرش و گفتوگوی همیشگی بر سر اختلافات، ۷ عادت مهرورزی هستند. در صورتی که این عادات موثر را جایگزین عادات مخرب از قبیل توهین، تنبیه، تحقیر، سرزنش، باج گرفتن، کتک کاری و بیتوجهی به شوهرتان کنید در افزایش صمیمیت تاثیر بسزایی خواهد داشت. (زهرا وفایی جهان، کارشناس ارشد روانشناسی/ خراسان) *انتشار مطالب خبری و تحلیلی رسانههای داخلی و خارجی در «جام جم سرا» لزوماً به معنای تایید یا رد محتوای آن نیست و صرفاً به قصد اطلاع کاربران بازنشر میشود. 102
یکشنبه 16 فروردین 1394 08:44
این صفحه را در گوگل محبوب کنید
[ارسال شده از: جام جم آنلاین]
[تعداد بازديد از اين مطلب: 95]